انتخابات ۱۴۰۰؛ ابراهیم رئیسی کاندیدای ریاست جمهوری با کولهباری از تجربه اعدام و شکنجه
در انتخابات ۱۴۰۰، کاندید شدن ابراهیم رئیسی، معروف به آیتالله اعدام، خود آئینه تمام نمای وضعیت انتخابات است. قابل توجه اینکه شورای نگهبان از میان همه متقاضیان، رئیسی را پیش از همه تأیید کرد. امری که به خوبی نشان میدهد چشمانداز آینده دیکتاتوری به سمت سرکوب هر چه بیشتر ملت ایران پیش میرود.
دیکتاتوری ولایت که تا پیش از این هم در سرکوب و زندان و اعدام چیزی کم نداشت، با انتصاب رئیسی در منصب ریاست جمهوری، خود را برای سرکوب اعتراضات در دوران پسا کرونا آماده میکند. اگر بحث از ارائه سابقه و کارکردها باشد، بدون شک، ابراهیم رئیسی در میان همه چهرههای شاخص در این نظام، بالاترین بیلان اعدام و کشتار جوانان و زندانیان سیاسی را دارا است. از همین رو است که از نظر خامنهای، او مناسبترین نفر برای پست ریاست قوه قضائیه بود. باز به همین دلیل است که رئیسی، در میان کاندیداهای پست ریاست جمهوری، مطلوبترین نفر خامنهای است.
سرکوب و شکنجه و اعدام، سکوی پرش ابراهیم رئیسی
ابراهیم رئیسی، از دهه ۶۰، به دلیل بیرحمی و قساوت بیمانند در برخورد با زندانیان سیاسی، نردبان ترقی را در حاکمیت دیکتاتوری یکی پس از دیگری بر روی خون هزاران زندانی اعدام شده، طی نمود. او در ابتدای دهه شصت، در ۲۰ سالگی به عنوان دادستان کرج آغاز به کار کرد و مدتی بعد بطور همزمان دادستانی همدان را هم به عهده گرفت. در سال ۱۳۶۴وی جانشین دادستان تهران شد. او در سال ۱۳۶۷ بعنوان عضو اصلی هیئت مرگ ۴ نفره، فرمان قتل هزاران زندانی سیاسی را با بیرحمی و شقاوتی بیمانند، صادر نمود. رئیسی از آن پس، در حکومتی که بر سرکوب و اعدام استوار بود، از مهرههای اصلی سرکوب مخالفان محسوب میشد.
شقاوت رئیسی را در کلیپی که سال ۱۳۹۵ توسط احمد منتظری، از ملاقات هیئت مرگ با آیتالله منتظری در سال ۱۳۶۷ پخش گردید، میتوان به خوبی حس کرد. رئیسی با اصرار از منتظری درخواست میکرد تا اجازه دهد ۲۰۰ زندانی سیاسی دیگر را به دار آویزد. استدلال رئیسی این بود که چون آنها را از بند بیرون آوردهاند دیگر نمیشود به بند برگرداند و باید آنها را اعدام نمود!
ابراهیم رئیسی، قاضی مرگ، در منصب رئیس قوه قضائیه
رئیسی در اسفند ۱۳۹۷ از سوی خامنهای در رأس قوه قضائیه قرار گرفت. او از همان ابتدا، سیاست سرکوب، بازداشت و اعدامهای فراقانونی را در پیش گرفت. از اسفند ۱۳۹۷ تا اسفند ۱۳۹۹، بیلان حکمهای حبس و اعدام که توسط رئیسی، بعنوان بالاترین مقام قضایی، تأیید شده به قرار زیر است:
- دست کم ۶۲۷ حکم اعدام از جمله ۲۴ زندانی سیاسی،
- بازداشت دستکم ۱۳۰۶۸۲ نفر در شهرهای مختلف،
- در میان اعدام شدگان ۲۹ زن و ۱۳ کودک وجود داشتند،
- طی همین مدت، ۹ نفر در ملأ عام به دار کشیده شدند
کشتار ۱۵۰۰ تن از معترضان اعتراضات سراسری آبان ۹۸
افزایش ۲۰۰ درصدی و ناگهانی قیمت بنزین در نیمه شب ۲۴ آبان ۹۸، جرقهای شد برای شکلگیری اعتراض عمومی مردمی در همه شهرها. اعتراضات اساسأ توسط اقشار کمدرآمد، کارگران، مزدبگیران و بیکاران شکل گرفت. با هجوم و شلیک کور و خشن نیروهای امنیتی به سوی تظاهرکنندگان و کشتار معترضین، اعتراضات رنگ و بوی دیگری گرفت. در پی گسترش اعتراضات در همه شهرها، مأمورین اطلاعاتی و امنیتی و نیروهای سپاه پاسداران با فرمان شخص خامنهای و پشتیبانی دستگاه قضا به ریاست ابراهیم رئیسی، دست به کشتار وسیع مردم و جوانان معترض زدند.
در ماهشهر، برای سرکوب معترضین با تانک و تیربارهای سنگین، به جوانان معترض شلیک کردند. در شیراز با هلیکوپتر به روی مردم در شهرک صدرا آتش گشودند و…
در جریان سرکوب خونین تظاهرکنندگان در شهرهای مختلف، دستکم ۱۵۰۰ نفر جان باختند. از جمله ۱۸ کودک با شلیک نیروی انتظامی و یگانهای ویژه جان خود را از دست دادند. تصویر نیکتا اسفندانی نوجوان ۱۴ ساله تبدیل به نمادی از نوجوانان به قتل رسیده توسط مأمورین امنیتی گردید.
سیاست فشار و شکنجه در زندانها برای گرفتن اعتراف از بازداشتیهای آبان ۹۸
طی سه روز اعتراضات عمومی، حدود ۱۳ هزار نفر در شهرهای مختلف بازداشت شدند. با فرمان مشخص ابراهیم رئیسی، در زندانها، فشار و شکنجه برای گرفتن اعترافات تلویزیونی شروع شد. در دادگاههای نمایشی، برای بسیاری از بازداشت شدگان احکام حبس صادر گردید.
صدور حکم اعدام برای امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی و محمد رجبی
روز ۲ اسفند ۱۳۹۸، اعلام شد سه نفر از معترضان آبان ۱۳۹۸ به اعدام محکوم شدهاند. این سه نفر با نامهای امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی و محمد رجبی، توسط دادگاه «انقلاب» تهران، به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی به اعدام و در مجموع به ۳۸ سال زندان و ۲۲۲ ضربه شلاق نیز محکوم شدند. سازمان عفو بینالملل محاکمه این سه معترض را ناعادلانه خوانده و اعلام کرده بود: «این سه تن در دوران بازجویی برای گرفتن اعتراف، تحت شکنجه قرار گرفته بودند. حکم اعدام این سه جوان، با موج وسیعی از اعتراضات مردمی مواجه شد و نهایتأ خبرگزاری ایسنا روز شنبه، ۱۵ آذرماه ۹۹، به نقل از روابط عمومی دیوان عالی کشور نوشت که «اعاده دادرسی سه محکوم اعدامی حوادث آبانماه در دیوان عالی کشور پذیرفته شد و پرونده مجددا در شعبه دیگری (همعرض) رسیدگی میشود.»
فریاد اعدام نکنید از مرز ۱۱ میلیون بار تکرار گذشت
در یک توفان توییتری سراسری در ایران و سراسر جهان در اعتراض به حکم اعدام سه معترض آبان۹۸، هشتگ اعدام نکنید بیش از ۱۱ میلیون بار توییت شد و قوی ترین پیام را به مقامات حکومت ایران رساند که حکم شوم اعدام باید متوقف شود.
همچنین، در دادگاههای نمایشی که به توصیه ابراهیم رئیسی، برای بازداشتیهای اعتراضات آبان ۹۸ شکل گرفته بود، محاکمه معترضین، بدون حضور وکیل و در عرض چند دقیقه صورت میگرفت. برای صدها نفر از بازداشتیهای آبان ۹۸، احکام حبس صادر گردید.
عفو بینالملل در گزارشی در مورد بازداشتیهای آبان ۹۸ نوشت که بازجویان وابسته به تشکیلات اطلاعاتی و امنیتی و مأموران زندانها (که مسئولیت آنها با ابراهیم رئیسی است) بازداشتشدگان، از جمله کودکان، را به این شیوهها مورد شکنجه قرار دادهاند:
- برهنه کردن زندانیان و پاشیدن آب سرد بر بدنشان
- نگه داشتن بازداشتشدگان بهطور مستمر و به مدت طولانی در معرض گرما یا سرمای شدید و بمباران آنها با نور تند و صداهای گوشخراش
- کشیدن ناخنهای انگشتان دست و پا
- اسپری فلفل زدن به نقاط مختلف بدن
- تزریق یا خوراندن اجباری مواد شیمیایی
- شوک الکتریکی
- القای حس خفگی با آب
- اعدامهای نمایشی
- ضرب و جرح با مشت و لگد
- چماق
- شلنگ پلاستیکی
- باتوم و کابل
- زدن شلاق
- محروم کردن از آب و غذا
- کشیدن کیسه روی سر و محروم کردن نفر از هوای آزاد تا مرز خفگی
- اجبار به نشستن در حالتهای دردآور
قتل نوید افکاری
در میان زندانیان سیاسی اعدام شده در دوران ریاست ابراهیم رئیسی بر قوه قضائیه، باید به اعدام شقاوت بار نوید افکاری، اشاره نمود.
نوید، کارگر گچکار و قهرمان کشتی، اهل شیراز و محبوب مردم بود. نوید، پس از اعتراضات مرداد ۹۷، در شهریور همان سال به اتهام شرکت در تظاهرات دستگیر شده بود. وی به همراه برادرانش وحید و حبیب، در زندان شیراز تحت شکنجههای وحشتناک قرار گرفت. مأموران زندان عادلآباد شیراز، در نیمه شب ۲۲ شهریور ۹۹، به نوید و برادرانش گفتند که برای انتقال به تهران آماده شوند. ساعتی بعد در میان بهت و ناباوری وحید و حبیب، زندانبان خبر از اعدام نوید داد. اعدام نوید بدون مقدمه و بدون اطلاع به خانواده و بدون مطلع ساختن وکیل، انجام شد. شواهد مختلف نشاندهنده این است که نوید زیر شکنجه به شهادت رسیده بود. مأموران زندان برای پوشاندن جنایت خود، به دروغ اعلام کردند که نوید اعدام شده است.
پنج گزارشگر ویژه و کارشناس ارشد حقوق بشر سازمان ملل متحد، در بیانیهای، اعدام نوید افکاری را «عمیقاً آزاردهنده» خواندند و اعلام کردند که حکومت ایران از اعدام یک ورزشکار برای «ترساندن مردم در این شرایط ناآرامیهای اجتماعی» استفاده میکند.
سازمان عفو بینالملل روز ۲۲ شهریور ۹۹، در بیانیهای گفت: ما بخاطر اعدام مخفیانه نوید افکاری، کاملاً در شوک، بهت و وحشت فرورفتیم. اعدام جوانی که آینده ای روشن در انتظارش بود. اجرای حکم اعدام وی با بیتوجهی به اصول اساسی عدالت صورت گرفت. عفو بینالملل خواهان واکنش فوری جامعه بینالمللی شد.
اتحادیه جهانی کشتی با صدور بیانیهای اعدام غیرمنتظره نوید افکاری را ویرانگر خواند و با همدردی با خانوادهاش، در یک بیانیه گفت که باعث تاسف است، تلاشهای کشتیگیران سراسر جهان و اتحادیه جهانی کشتی برای جلوگیری از اعدام به نتیجه نرسیدهاست.
خشم و انزجار جهانی از اعدام قهرمان ایران نوید افکاری
پس از اعدام قهرمان ایران نوید افکاری در سحرگاه شنبه ۲۲شهریور موجی از خشم و انزجار بین المللی ایجاد شد.
جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر ایران، روز سهشنبه ۶ آبان ۱۳۹۹ در مجمع عمومی سازمان ملل طی سخنانی اعدام نوید افکاری، قهرمان کشتی، توسط جمهوری اسلامی را که در پی حضور در اعتراضات بازداشت شده بود محکوم کرد.
در اقدام ظالمانه و غیر انسانی دیگری که با تأیید شخص ابرهیم رئیسی انجام گرفتهاست، از شهریور ۹۹ تا کنون برادران نوید، وحید و حبیب در سلول انفرادی و تحت بیشترین فشار و اذیت و آزار به سر میبرند. تلاش خانواده و نامه نگاری به ابراهیم رئیسی نیز تغییری در شرایط غیرانسانی بازداشت آنها ایجاد ننموده است.
مأموران امنیتی، بارها از وحید افکاری خواستهاند که به جرم خود اعتراف کند و به وی هشدار دادهاند که در صورت عدم اعتراف به جرم، مثل نوید اعدام خواهد شد.
اعدام مصطفی صالحی از بازداشتیهای تظاهرات سراسری دی ۹۶
اعدام مصطفی صالحی یکی دیگر از جنایتهای انجام شده توسط قضائیه تحت ریاست ابراهیم رئیسی است.
مصطفی صالحی، متولد فروردین ۱۳۶۷، از معترضان اعتراضات سراسری دی ۱۳۹۶ بود. او در سال ۹۶، در شهر کهریزسنگ از توابع شهرستان نجفآباد، استان اصفهان دستگیر شد. قضاییه، حکم اعدام صالحی را به اتهام قتل یکی از پاسداران، در جریان تظاهرات دی ۹۶، صادر نمود. قوه قضائیه، مشابه همین سناریو را برای اعدام نوید افکاری به کار گرفته بود. اتهام قتل در جریان تظاهرات. قضائیه تلاش میکرد با اعدام بازداشتیهای تظاهرات، در میان جوانان ترس و وحشت ایجاد کند.
حکم اعدام مصطفی در شرایطی اجرا شد که خانوادهاش اجازه نیافت پیش از اعدام فرزندشان با او دیدار داشته باشند.
در یک جنایت دیگر مصطفی صالحی از بازداشت شدگان اعتراضات۹۶ اعدام شد
سحرگاه چهارشنبه ۱۵مرداد، مصطفی صالحی از بازداشت شدگان اعتراضات دیماه۹۶ اعدام شد.
همزمان با اعدام مصطفی، پنج اصفهانی دیگر بازداشت شده در دیماه ۱۳۹۶ نیز در انتظار اجرای حکم اعدام قرار داشتند. دادگستری استان اصفهان، مهدی صالحی قلعه شاهرخی، محمد بسطامی، عباس محمدی، مجید نظری کندری و هادی کیانی را به جرم محاربه و قیام مسلحانه علیه حکومت به اعدام محکوم کرده بود.
قتل بهنام محجوبی از دراویش بازداشتی در اعتراضات بهمن ۹۶
بهنام محجوبی، متولد آذرماه ۱۳۶۶، درویش زندانی اعتراضات گلستان هفتم بود. او به دلیل بیماری، با گواهی پزشکی، توان تحمل حبس را نداشت اما بازداشت و زندانی شد. با وجود هشدارهای همسرش خطاب به رئیس قوه قضائیه، نسبت به خطر سلامتی بهنام، وی در زندان نگاه داشته شد.
در زندان، از دادن داروهای بهنام خودداری کردند و او را تحت شدیدترین فشارها قرار دادند. بهنام روز شنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۹، برای چندمین بار به دلیل استفاده از داروهایی که مناسب حال او نبود در حالت اغما قرار گرفت. مسئولان زندان با تأخیر زیاد او را عازم بهداری کردند. وی به دلیل مسمومیت دارویی و عدم رسیدگی پزشکی روز ۲۸ بهمن ۹۹ درگذشت. بهنام که به دو سال حبس محکوم شده بود. در آبان ۱۳۹۹ در فایل صوتی از زندان گفته بود «قانع شدهام آنها قصد کشتن من را دارند.»
اعدام زندانیان سیاسی بلوچ، حسن دهواری و الیاس قلندرزهی
آقایان دهواری و قلندرزهی دو زندانی سیاسی بلوچ، در تاریخ ۱۶ فروردین ۱۳۹۳ بازداشت شدند. آنها در تاریخ ۲۹ آذر ۱۳۹۵، بدون طی شدن درست مراحل دادرسی، به اعدام محکوم شدند.
حکم اعدام این دو زندانی سیاسی، همراه با یک زندانی دیگر به نام امید محمودزهی، روز یکشنبه ۱۴ دی ۹۹ اجرا گردید. روز پیش از اجرای حکم اعدام این دو زندانی سیاسی، وکیل مدافع آنها خبر از ثبت درخواست اعاده دادرسی دادهبود. محمدرضا فقیهی، گفته بود به دلیل وجود اشکالات قضايی در روند دادرسی و حکم صادر شده، درخواست اعاده دادرسی در دبیرخانه دیوان عالی کشور به ثبت رسیدهاست.
اما قضائیه تحت ریاست ابراهیم رئیسی، بی اعتنا به روندهای قانونی، دستور اجرای حکم اعدام را صادر نمود.
اعدام زندانی سیاسی بلوچ جاوید دهقان
زندانی سیاسی بلوچ، جاوید دهقان، روزشنبه ۱۱ بهمن ۹۹، اعدام شد. جاوید دهقان در ۱۵ خرداد ۱۳۹۴ دستگیر شده بود. او در خرداد ۱۳۹۸، به اتهام «محاربه» به اعدام محکوم شدهبود.
سازمان عفو بینالملل، با اشاره به کاستیهای جدی در روند دادرسی و محاکمه جاوید دهقان، خواهان انجام محاکمهای عادلانه برای او شده بود.
اعدام حمید راست بالا، کبیر سعادت جهانی و محمدعلی آرایش، زندانیان سنی مذهب در مشهد
حمید راست بالا، کبیر سعادت جهانی و محمدعلی آرایش، زندانیان سنی مذهب، روز پنجشنبه ۱۱ دیماه ۹۹، در زندان وکیل آباد مشهد اعدام شدند. اجرای ناگهانی حکم اعدام این افراد در شرایطی صورت گرفته است که خانواده آنان از ملاقات آخر محروم بودهاند.
اعدام حمیدرضا درخشنده، قاسم بیت عبدالله و عبدالله کرملاچعب
حمیدرضا درخشنده، متولد تیر ۱۳۵۱، مستندساز، عکاس، فیلمبردار، خبرنگار اهل کازرون، به اتهام قتل امام جمعه شهرستان کازرون، روز چهارشنبه ۶ شهریور ۹۸، در پی حکم قوه قضائیه، در ملأ عام به دار آویخته شد.
به نقل از کسانی که شاهد صحنه کشتن امام جمعه کازرون بودند، حمید درخشنده پس از کشتن محمد خرسند، با صدای بلند در خیابان فریاد میزده است: «قاتل جوانان کازرون را کشتم»
درخشنده تا آخرین لحظه اظهار پشیمانی نکرده و شجاعانه به پای چوبه دار رفت
گزارشی از اعدام حمیدرضا درخشنده که امام جمعه جنایتکار کازرون را به قتل رسانده و در ملا عام به دار آویخته شد
اعدام قاسم بیت عبدالله (عبداللهی) و عبدالله کرملاچعب (عبداللهى)
روز یکشنبه ۱۳ تیرماه ۱۳۹۸، قاسم بیت عبدالله (عبداللهی) و عبدالله کرملاچعب (عبداللهی) در زندان دزفول اعدام شدند. قاسم بیت عبدالله (عبداللهی) و عبدالله کرملاچعب (عبداللهى)، از اهالی منطقه شوش، در شهریور ۱۳۹۶ به همراه ۷ متهم دیگر از بابت محاربه و ارتباط با گروههای خارج کشور و تبلیغ علیه نظام مورد محاکمه قرار گرفتند. برای این دو متهم حکم اعدام و برای سایرین حکم حبس صادر شد.
هر دو محکوم به اعدام در این پرونده، اتهامات را بیاساس دانسته و آن را پروندهسازی دستگاه امنیتی، به دلیل فعالیت های مذهبی خود دانستهاند. متهمان، از پیروان اهل سنت بودند. آنها در حضور رئیس شعبه اول دادگاه انقلاب اهواز آثار ضرب و شتم و شکنجه را به وی نشان داده و تأکید کردهبودند که اعترافات در پی شکنجه از آنها گرفته شده است، اما قاضی پرونده اعتراض آنها را نپذیرفت.
بازداشت علی یونسی و امیرحسین مرادی دانشجویان نخبه و از برندگان المپیادهای جهانی
علی یونسی، دانشجوی رشته مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف، برنده مدال نقره المپیاد نجوم کشوری در سال ۱۳۹۵ و مدال طلای المپیاد جهانی نجوم در سال ۱۳۹۶ است. امیرحسین مرادی نیز، از دانشجویان نخبه رشته فیزیک است. این دو دانشجوی نخبه در فروردین ماه ۱۳۹۹، با حمله و هجوم مأمورین سرکوبگر اطلاعاتی و امنیتی به خانههایشان و با خشونت بازداشت شدند.
رضا یونسی، برادر علی یونسی، در دوم اردیبهشت ۹۹، در توئیتر شخصی خود نوشت که ۱۲ مأمور لباس شخصی به خانه آنها آمده و ضمن ضرب و شتم علی و مجروح کردن پیشانی او، وی را بازداشت و وسایل شخصی اش را نیز ضبط کردهاند. رضا یونسی همچنین بیان کرد که مأموران پدر و مادرش را نیز با وجود ضعف سلامتی به همراه خود بردند که بعد از پنج ساعت آزاد شدند. مأموران، در هنگام بازداشت، هیچ گونه حکمی به همراه نداشتهاند.
بیش از یکسال از بازداشت این دو دانشجوی نخبه کشور میگذارد. آنها کماکان با حکم بازداشت موقت، بدون ارائه هیچ دلیلی، در حبس نگاه داشته شدهاند.
کلام آخر
پرونده جنایتهای قوه قضائیه در دوران ریاست ابراهیم رئیسی و مأموران امنیتی که توسط این قوه حمایت میشوند آنقدر طولانی و سنگین است که نمیتوان حتی موارد مهمتر آن را لیست کرد. در دوران ریاست ابراهیم رئیسی بر قوه قضائیه، خشونت خیابانی نیروی انتظامی و مأموران امنیتی و ارتکاب شکنجه و قتل در خیابان و در حضور شهروندان، افزایش شوکه کنندهای داشتهاست.
از جمله، روز شنبه ۳ آبان ۹۹، مهرداد سپهری، جوان ۲۷ ساله در خیابانهای مشهد در جلو چشم مردم، توسط نیروی انتظامی مورد شکنجه قرار گرفت و به قتل رسید.
مهرداد طالشی جوان ۲۱ ساله اهل شهرستان دیواندره عصر روز دوشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۹، توسط مأموران امنیتی در مترو بازار تهران بازداشت و پس از شکنجه کشته شد.
ضرب و شتم و بازداشت خشونت آمیز کارگران زحمتکش و محروم در روز جهانی کارگر در سال ۹۸ در تهران از جمله اقدامات غیرقانونی دیگر مأموران امنیتی بود که توسط قوه قضائیه پشتیبانی میشدند.
به قتل رساندن تعداد زیادی از سوختبران و شهروندان بلوچ در اسفند ۹۹، به قتل رساندن مستمر کولبران در مرزهای کردستان توسط نیروهای مسلح، بدون واهمه از هر نوع پیگیری قضایی، از دیگر اعمال سرکوبگرانه فراقانونی است که در دوران ریاست ابراهیم رئیسی ابعاد بیسابقهای به خود گرفته است.
و…
دستکم ۲۸۹ اعدام و بیش از ۱۳هزار بازداشت در سال ۱۳۹۹
گزارش نقض حقوق بشر و سرکوب در ایران در سال ۱۳۹۹ تحت ریاست ابراهیم رئیسی بر قوه قضائیه
دو سال ریاست ابراهیم رئیسی بر قوه قضائیه همراه با بازداشتهای خودسرانه و فراقانونی و شکنجه و اعدام و قتل گسترده مخالفان، به خوبی ابعاد جنایت صورت گرفته توسط این جنایتکار در سال ۱۳۶۷را نیز در معرض دید و قضاوت عموم مردم ایران می گذارد.
اگر نسل جوان تا پیش از این، فقط خاطراتی تلخ از نقش ابراهیم رئیسی در اعدام هزاران زندانی سیاسی بیگناه در سال ۱۳۶۷ شنیده بودند، عملکرد جنایتکارانه ابراهیم رئیسی در دو سال اخیر در رأس قوه قضائیه، به خوبی نقش وی را در سرکوب خونین مخالفان طی ۴ دهه گذشته نشان میدهد.
دقیقأ به همین دلیل است که امروز خامنهای، ابراهیم رئیسی را برای پست ریاست جمهوری نظام برگزیده است. عنصری که در اعمال سرکوب و شکنجه و اعدام مرزی نمیشناسد.
اما اکثریت قاطع مردم ایران، انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ را تحریم میکنند و شرکت در انتخابات را شراکت در همه قتل و جنایتهای ۴ دهه اخیر امثال رئیسی میدانند.
به کانال نه به زندان نه به اعدام در تلگرام بپیوندید
https://t.me/NoToPrisonNoToExecution
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر