۱۳۹۷ آذر ۸, پنجشنبه

تهدید ابتلاء زندانیان سیاسی زندان اردبیل به هپاتیت

مسئولان زندان مرکزی اردبیل اقدام به بردن یک زندانی مبتلا به بیماری هپاتیت به بند زندانیان سیاسی زندان مرکزی اردبیل کرده و به این ترتیب عمومی زندانیان این بند را در معرض ابتلاء به این بیماری واگیردار قرار دادند.


به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان - نه به اعدام، یکی از زندانیان مبتلا به بیماری هپاتیت ماههاست که به بند ۷ زندانیان سیاسی زندان مرکزی اردبیل منتقل شده است. مسئولان زندان تا چند روز پیش این موضوع را به زندانیان نگفته و آنها را در معرض ابتلاء به این بیماری قرار داده اند. با توجه به فضای تنگ و ازدحام زندانیان امکان ابتلای به این بیماری بسیار بالاست. 
بند ۷ زندان مرکزی اردبیل دارای یک اتاق ۴متر در ۴ متر و شبیه قرنطینه و انباری است. یک هواخوری کوچک ۹ در ۹ متری دارد که سقف آن را نیز با توری فلزی پوشانده و با زدن حصار توری مانند از بالا بند ۷ را شبیه به قفس کرده اند. سوراخهای این حصار مربعهای ۴ سانتی دارد و کل محوطه بند را فراگرفته است. با این شرایط بطور خاص در پاییز و زمستان زندانیان این بند از نور آفتاب بی بهره هستند.
خانواده های این زندانیان از شیوع بیماری واگیردار و آلوده شدن اقوام و بستگانشان به این بیماری‌ها بشدت نگران هستند.  

اخبار ما را در سایت جوانه ها
و کانال تلگرام نه به زندان نه به اعدام دنبال کنید
#ایران #حقوق_بشر #هپاتیت #زندان_مرکزی_اردبیل #زندانی_سیاسی 

‌دستگیری علی نجاتی و پسرش توسط ماموران امنیتی

صبح امروز پنجشنبه ۸ آذر ماه، ماموران امنیتی پس از هجوم به منزل علی نجاتی از اعضای سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، وی و فرزندش را بازداشت کردند.


به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان - نه به اعدام، ماموران حکم بازداشت نداشتند و پس از درخواست علی نجاتی و خانواده اش برای ارائه حکم, مورد ضرب و شتم قرار گرفتند. علی نجاتی مبتلا به بیماری قلبی است. وی حین ضرب و شتم خود و فرزندش حین بازداشت دچار مشکل قلبی شد. 
این دستگیری در شرایطی صورت گرفت که کارگران نیشکر هفت تپه در بیست و پنجمین روز تظاهرات خود هستند.
علی نجاتی، حدود ۵۶ سال سن دارد و پیش از این به دلیل فعالیت‌هایش در دفاع از حقوق کارگران این مجتمع از کار اخراج شده و سابقه بارها احضار و بازداشت و پرونده‌های متعددی دارد. یکی از اتهامات وی در پرونده های قبلی ارتباط با فعالان خارج از کشور، برگزاری مراسم روز جهانی کارگر و برگزاری جلسات هفتگی سندیکای هفت تپه عنوان شده بود.
آقای نجاتی در شهریور ماه ۹۶، جهت تحمل حبس شش ماهه خود به اجرای احکام اندیمشک احضار شد. 
وی در سال ۱۳۹۰ به اتهام فعالیت‌های صنفی، یک سال را در زندان فجر دزفول گذراند. پس از آزادی و اخراج از محل کار نیز در سال‌های ۱۳۹۱ و ۱۳۹۴ بازداشت شده است که پس از آزادی با قرار کفالت، همچنان پرونده‌های آن مفتوح است. علی نجاتی سال ۱۳۹۴ نیز با مراجعه نیروهای امنیتی اطلاعات سپاه به خانه‌اش بازداشت شد و پس از گذراندن سه ماه در بازداشتگاه سپاه و سپس زندان کارون اهواز، به قید وثیقه آزاد شد.

اخبار ما را در سایت جوانه ها
و کانال تلگرام نه به زندان نه به اعدام دنبال کنید
#ایران #حقوق_بشر #کارگران #نیشکر #هفت_تپه #بازداشت #علی_نجاتی

۱۳۹۷ آذر ۶, سه‌شنبه

نقص عضو زندانیان در زندان مرکزی کرج توسط مسئولان زندان

رئیس و مسئولان زندان مرکزی کرج با ضرب و شتم شدید زندانیان به بهانه های مختلف باعث نقص عضو زندانیان می شوند.


به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان - نه به اعدام، یکی از زندانیان با جرائم عادی در مهر ماه سال گذشته توسط تیمی از روسا و ماموران زندان به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفت. وی توسط ایرج فتاحی رئیس زندان، فیض اللهی، قادری، نشتاوی و جهانسوز رئیس بازرسی، رئیس حفاظت زندان طوری شکنجه شد که سر و پایش شکست و چشمش به شدت زخمی شد. ماموران او را از پا آویزان کرده و با شوکر به او ضرباتی وارد کردند که باعث بیهوشی اش شد. به دنبال وخامت حال وی مسئولان زندان اعلام کردند که او در انفرادی زندان دست به خودزنی زده است.
وی سپس مورد تهدید قرار گرفت که حق افشای اعمالی که در حق او روا شده را ندارد. این زندانی که مدت پنج سال است در زندان به سر می برد.

اخبار ما را در سایت جوانه ها
و کانال تلگرام نه به زندان نه به اعدام دنبال کنید
#ایران #حقوق_بشر #تظاهرات_سراسری #زندان_مرکزی_کرج

ضرب و شتم سه زن درویش گنابادی در زندان زنان قرچک


سه تن از زنان درویش زندانی در زندان قرچک ورامین با دستور محمدی رئیس زندان قرچک ورامین مورد ضرب و شتم قرار گرفتند.

به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان - نه به اعدام؛ صبح روز دوشنبه ۵ آذر ماه، ماموران زندان قرچک ورامین شکوفه یداللهی، الهام احمدی و سپیده مرادی را هنگام مطالبه وسایل شخصی‌شان که از ۲۳ خردادماه توسط مسئولان زندان ضبط شده بود، مورد ضرب و جرح قرار دادند.
شکوفه یداللهی، الهام احمدی و سپیده مرادی هم اکنون در بند ۷ زندان قرچک محبوس هستند و به دلیل آلودگی شدید زندان به بیماری‌های عفونی و بهداشتی، خواستار بازپس گیری وسایل شخصی‌شان توسط مسئولان زندان شده بودند.
این سه زندانی که از یکم اسفندماه سال گذشته در حوادث گلستان هفتم بازداشت شده وهر یک به تحمل ۵ سال حبس تعزیری و دو سال ممنوعیت و محرومیت از فعالیت اجتماعی و رسانه‌ای محکوم شده اند. الهام احمدی و سپیده مرادی علاوه بر محکومیت فوق به ۲ سال ممنوعیت خروج از کشور نیز محکوم شده‌اند.
زنان درویش پیش از این در ۲۳ خرداد به دلیل اطلاع‌رسانی از وضعیت زندان غیراستاندارد قرچک ورامین که سابقاً مرغداری بوده است در محوطه‌ی زندان توسط گارد زندان مورد ضرب و جرح قرار گرفته و به بند زندانیان جرائم قتل و سرقت و مواد مخدر منتقل شده بودند.

اخبار ما را در سایت جوانه ها
و کانال تلگرام نه به زندان نه به اعدام دنبال کنید
#ایران #حقوق_بشر #زنان #زندان_قرچک_ورامین

۱۳۹۷ آذر ۵, دوشنبه

برگزاری دادگاه فعالین مدنی شازند اراک

امروز دوشنبه ۵ آذر ماه، دادگاه افشاکنندگان مرگ وحید حیدری برگزار شد.




به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان - نه به اعدام، جلسه رسیدگی به اتهامات پنج تن از فعالان بازداشت شده در اعتراضات سراسری دی‌ماه ۹۶ در شهرستان شازند آقایان وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر محمد نجفی، علی باقری، عباس صفری، مسعود عاجلو  و بهزاد علی بخشی در شعبه یک دادگاه انقلاب اراک برگزار شد. این افراد پیش از این توسط شعبه اول دادگاه تجدیدنظر استان مرکزی به زندان و شلاق محکوم  شده بودند.
 آقای محمد نجفی وکیل دادگستری و آقای عباس صفری از زندان مرکزی اراک برای محاکمه مجدد به دادگاه اعزام شده بودند. در جلسه دادگاه امروز که از ساعت ۹ صبح تا ۱۴ طول کشید، فقط به اتهامات و پرونده آقای محمد نجفی پرداخته شد و جلسه رسیدگی به پرونده بقیه فعالان به روزهای بعد موکول شد.
اتهامات آقای محمد نجفی تبلیغ علیه نظام، تشکیل گروه، اقدام علیه امنیت ملی، ارتباط با کشور متخاصم و توهین به خامنه ای عنوان شده است. 
محمد نجفی ، علی باقری و عباس صفری هر یک به سه سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق، بهزاد علی‌بخشی و مسعود عاجلو هر یک به ۱ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق تعلیقی به مدت پنج سال محکوم شدند.
همچنین علی باقری علاوه بر این به اتهام توهین به فرمانده نیروی انتظامی در فضای مجازی نیز به تحمل شش ماه حبس محکوم شده است.
هم اکنون آقایان محمد نجفی و عباس صفری در زندان اراک در حال تحمل زندان هستند. 
وحید حیدری یکی از معترضان تظاهرات سراسری دی‌ ماه ۹۶ در اراک است که پس از بازداشت، در بازداشتگاه کلانتری ۱۲ اراک زیر شکنجه جان خود را از دست داد. مسئولان قضایی اعلام کرده بودند که وی مواد فروش بوده و  بر اثر خودکشی فوت کرده است. اما بر اساس افشاگری‌های این فعالان مدنی مشخص شد که وی در بازداشتگاه اراک کشته شده و مواد فروش نبوده است.

اخبار زندان و زندانیان را در سایت جوانه ها
و کانال تلگرام نه به زندان نه به اعدام دنبال کنید
#ایران #حقوق_بشر #زندان #وحید_حیدری  #محمد_نجفی #اراک #عباس_صفری #بهزاد_علی_بخشی #قتل #علی_باقری

۱۳۹۷ آذر ۴, یکشنبه

شرایط ناگوار دستگیرشدگان تظاهرات سراسری دی ماه ۹۶ در زندان مرکزی کرج

تعدادی از بازداشت‌شدگان تظاهرات سراسری دی ماه ۹۶، هم اکنون در زندان مرکزی کرج برخلاف اصل تفکیک جرائم در شرایطی بسیار ناگوار زندانی هستند.


به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان - نه به اعدام، شایان شیرزاد یکی از بازداشت‌شدگان تظاهرات سراسری دی ماه ۹۶ در کرج همراه با حداقل ۳ تن از دیگر دستگیرشدگان دیگر در شرایطی بسیار ناگواری در زندان مرکزی کرج محبوس هستند.
شایان شیرزاد با یک پای مصنوعی در دی ماه سال گذشته در کرج بازداشت شده است. وی را به دروغ متهم به تخریب اموال عمومی کرده و بر این اساس او را محکوم به سه سال زندان کردند. در حالیکه اساسا اعتراضات او و معترضان دیگر به گرانی و شرایط اقتصادی بوده است. 
او و دیگر بازداشت شدگان که اکنون به زندان محکوم شده اند، به دلیل تعداد بسیار زیاد زندانیان، تخت ندارند. آنها شبها در کریدور می خوابند. جایی که عملا به دلیل رفت و آمد و تعداد زندانیان خواب و آرامشی نه در شب و نه در روز باقی نمی‌گذارد. امکان استحمام، امکانات بهداشتی و غذایی در حد صفر است.
بازداشت شدگان که زندانیان سیاسی محبسوب می شوند، در سالنی محبوس هستند که انواع فسادها و مواد مخدر بیداد میکند. مواد مخدری که در بیرون زندان چند ساعت طول میکشد تا خریداری شود، در زندان در عرض ۵ دقیقه انواع و اقسام مواد مخدر یافت می شود.

اخبار ما را در سایت جوانه ها
و کانال تلگرام نه به زندان نه به اعدام دنبال کنید
#ایران #حقوق_بشر #تظاهرات_سراسری #زندان_مرکزی_کرج  

۱۳۹۷ آذر ۱, پنجشنبه

تهدید مهدی فراحی‌شاندیز و بازرسی سلول وی

ماموران زندان مرکزی کرج پس از بازرسی سلول زندانی سیاسی مهدی فراحی‌شاندیز وی را مورد تهدید قرار دادند.


به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان - نه به اعدام، روز چهارشنبه ۳۰ آبان ماه۹۷، ماموران زندان مرکزی کرج سلول زندانی سیاسی مهدی فراحی‌شاندیز را مورد بازرسی قرار داده و تمامی دفاتر و دست‌نوشته های او را ضبط کردند. ماموران این زندانی سیاسی را تهدید کردند که وی را مورد تنبیه قرار داده و به سلول انفرادی و قرنطینه منتقل خواهند کرد. از علت این اعمال زندانبانان اطلاعی در دست نیست. 
ماموران همچنین هم سلولی‌های آقای فراحی را احضار و از آنها در رابطه با شعار علیه خامنه‌ای و صحبت‌های وی بر علیه سران حکومتی بازجویی کردند. 
لازم به ذکر است که پیش از این در سال ۹۶ با اتهامات واهی به قرنطینه منتقل و پس از ضرب‌وشتم توسط رییس زندان دچار شکستگی پهلو و ناشنوایی گوش چپ شد. 
مهدی فراحی شاندیز در سال ۹۲ نیز در زندان اوین بر اثر ضرب‌وشتم توسط عوامل زندان دچار نقض در بینایی چشم راست شده است. به‌طوری که در چشمش یک لکه سیاه بوجود آمده که مانع بینایی چشم راست است.  
مهدی فراحی‌شاندیز متولد ۱۳۴۰فارغ التحصیل رشته مهندسی برق از دانشگاه صنعتی اصفهان و ساکن تهران می‌باشد. آقای فراحی پس از فارغ‌التحصیل شدن مدتی در کارخانه لوله نورد اهواز مشغول به کار بود. وی مدتی نیز دبیر فیزیک و ریاضی دبیرستان‌های تهران بود.
آقای فراحی‌شاندیز پس از ۸ سال زندان، در حالیکه در سال ۹۰ به ۳ سال زندان محکوم شده بود؛ هم‌اکنون با اتهامات ساختگی و پس از پرونده سازی‌های متعدد می‌بایست تا تاریخ ۱۴۰۲ در زندان بماند. 

اخبار ما را در سایت جوانه ها
و کانال تلگرام نه به زندان نه به اعدام دنبال کنید
#ایران #حقوق_بشر #زندانی_سیاسی #مهدی_فراحی_شاندیز  #زندان_مرکزی_کرج  #خامنه‌ای

۱۳۹۷ آبان ۳۰, چهارشنبه

معلم زندانی ارژنگ داوودی زیر شکنجه

 زندانی سیاسی ارژنگ داوودی در قرنطینه زندان زاهدان تحت شکنجه و در شرایط وخیم قرار دارد.


به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان - نه به اعدام، بنا به اخبار دریافتی از منابع موثق، معلم زندانی ارژنگ داوودی که از فرورودین ماه ۹۷ هیچ خبری از او در دست نیست، در قرنطینه زندان زاهدان نگهداری می شود. در این قرنطینه که اصطلاحا به آن سوئیت گفته می شود ارژنگ داوودی به شدت و به مدت طولانی شکنجه شده و هم اکنون در وضعیت جسمی وخیمی به سر می برد.
لازم به یادآوری است که همزمان با اذیت و آزار این زندانی سیاسی ،عموی سالخوده ارژنگ داوودی هم به مدت ۲ ماه بازداشت شده بود.   
معلم زندانی سیاسی ارژنگ داوودی متولد ۱۳۳۲ از زندانیان سیاسی قدیمی که برای ساکت کردنش او را ابتدا به زندان زابل و سپس به زندان زاهدان منتقل کردند؛ در شرایطی سخت و بدون کمترین امکانات در جهنمی به نام قرنطینه زندان زاهدان محبوس است. 
آقای داوودی در اسفند ماه سال گذشته در اعتراض به این امر و به گفته خودش برای کمی هوا و کمی آفتاب اقدام به اعتصاب غذا کرد. در آخرین پیام خود که در فروردین ۹۷ منتشر شده بود، در خصوص انتقالش به قرنطینه زندان زاهدان اعلام کرد که: «این زورگویی بی شرمانه و طولانی مدت علاوه بر تشدید بیماریهای قلبی و دیابت؛ باعث شده که دید چشمهایم بیش از پیش ضعیف شود. از تاریخ ۱۶ دی ۹۶ در پی انتقال مجدد به زندان زاهدان دچار عوارض سوء بسیار حاد و وخیم شدم. زیرا که در دخمه ای کوچک تحت عنوان سلول انفرادی شماره ۲ در قرنطینه زندان نگهداری می شوم و از حق ملاقات؛ تلفن و ارتباط با سایر زندانیان: هواخوری؛ پیاده روی؛ مطالعه کتاب؛ تلویزیون؛ امکان تهیه دارو و غذای متناسب با بیماریها و ...  محروم هستم».

اخبار ما را در سایت جوانه ها
و کانال تلگرام نه به زندان نه به اعدام دنبال کنید
#ایران #حقوق_بشر #زابل #اعتصاب_غذا #زاهدان #ارژنگ_داوودی #زاهدان #قرنطینه

۱۳۹۷ آبان ۲۹, سه‌شنبه

بلاتکلیفی صمد فرهادی و سه زندانی دیگر به مدت سه سال

صمد فرهادی به همراه ۳ زندانی دیگر به اتهام قتل هم اکنون مدت سه سال است که در بلاتکلیفی به سر می‌برند.


صمد فرهادی از اهالی سنقر کلیایی در تاریخ ۲۶ آبان ۹۴ بازداشت و به بازداشتگاه آگاهی شاپور منتقل شد. پس از ۶ ماه او را به بازداشتگاه اطلاعات و سپس به زندان رجایی‌شهر منتقل کردند. 
صمد فرهادی در سال ۹۴ همراه با چند تن از دوستانش با تخریب یک خانه قدیمی موفق به یافتن ۴۰۱ سکه قدیمی شدند. وی و دوستانش پس از فروش سکه ها، موفق به دریافت قسمتی از پول شدند. اما پس از مدتی یکی از آنها به دلیل اختلاف بر سر باقیمانده پول با دیگری درگیر و کشته شد.
در آبان ۹۴ صمد فرهادی همراه با دوستان دیگرش حسینعلی طاهری اهل لرستان، مجتبی اسدی و فرید باقری از اهالی تهران به اتهام قتل بازداشت شدند. پرونده ایشان در دادگاه ۱۵ تهران مفتوح است. اما هم اکنون مدت۳ سال است که این زندانیان به صورت بلاتکلیف در زندان محبوس هستند. پس از بازداشت، پول بازداشت‌شدگان که حدود ۴ میلیارد تومان بوده است، توسط مقامات قضایی ضبط و حساب‌های این زندانیان بلوک شده است.
پیگیری خانواده صمد فرهادی جهت تعیین تکلیف پرونده این زندانی تاکنون به نتیجه نرسیده است.
بسیاری از زندانیان عادی در زندان رجایی‌شهر مدتهای طولانی است که در بلاتکلیفی به سر می برند.

اخبار ما را در سایت جوانه ها
و کانال تلگرام نه به زندان نه به اعدام دنبال کنید
#ایران #حقوق_بشر #رجایی_شهر #بلاتکلیفی #زندان  

۱۳۹۷ آبان ۲۷, یکشنبه

تجمع و اعتراض خانواده های ۷ زندانی در آستانه اعدام

۷ جوان در آستانه اعدام در زنجان 

هفت زندانی جوان در آستانه اعدام قرار دارند.

به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان - نه به اعدام، قرار است صبح روز دوشنبه ۲۸ آبان ماه، هفت زندانی در زندان زنجان اعدام شوند.

خانواده های این زندانیان در برابر زندان زنجان تجمع کرده و خواستار توقف اعدام فرزندان خود هستند.
اسامی این زندانیان رحیم محرمی، داوود زند، وحید عسگری، حسین جعفری، مسعود بیات، محمد حبیبی و منصور نوروزی می باشد.
کانون حقوق بشری نه به زندان - نه به اعدام از همه هموطنان می خواهد برای جلوگیری از اعدام این ۷ جوان به تجمع خانواده های آنها بپیوندند و به یاری آنها بشتابند. 
از اتهام این ۷ جوان اطلاعی در دست نیست. 

اخبار ما را در سایت جوانه ها
و کانال تلگرام نه به زندان نه به اعدام دنبال کنید
#ایران #حقوق_بشر #زنجان #اعدام #نه_به_اعدام

تجمع و اعتراض خانواده ها و کارگران نیشکر هفت تپه برای آزادی بازداشت شدگان


خانواده های کارگران بازداشت شده نیشکر هفت تپه بعدازظهر امروز با تجمع و اعتراض خواهان آزادی نمایندگان و همکاران خود شدند.


به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان - نه به اعدام، بعدازظهر امروز یکشنبه ۲۷ آبان ماه، خانواده های مسلم آرمند و دیگر کارگران بازداشت شده به همراه کارگران نیشکر هفت تپه با تجمع و اعتراض در مقابل ستاد فرماندهی شوش خواهان آزادی فرزندان و همکاران خود شدند. در فیلمی که مشاهده می کنید، کارگران رو به نیروهای سرکوبگر می گویند: «آیا شرمتان نمی آید، به چه جرمی همکاران ما را گرفته اید؟ جواب مادر پیرش را چه می دهید؟» و خواهان آزادی فوری آنها شدند.
بر اساس اخبار رسیده، تعداد کارگران بازداشتی پس از تجمع امروز کارگران نیشکر هفت تپه حداقل ۱۶ تن از کارگران بازداشت شده اند. اسماعیل بخشی و مسلم آرمند نمایندگان کارگران نیشکر هفت تپه نیز جزو بازداشت شدگان هستند.
 اسماعیل بخشی، محمد خنیفر، محسن آرمند به همراه خانم خبرنگار  به مکان نامعلومی منتقل شده و سایر کارگران بازداشت شده در مقر  پلیس اطلاعات (ستاد فرماندهی) بازداشت هستند.

اخبار ما را در سایت جوانه ها
و کانال تلگرام نه به زندان نه به اعدام دنبال کنید
#ایران #حقوق_بشر #خانواده #کارگران #نیشکر #هفت_تپه #شوش

بازداشت کارگران معترض نیشکر هفت تپه

نیروهای انتظامی و امنیتی تعدادی از کارگران نیشکر هفت تپه را بازداشت کردند.




به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان - نه به اعدام، در تجمع امروز کارگران نیشکر هفت تپه تعداد زیادی از نیروهای یگان ویژه با حضور خود قصد برهم زدن تجمع کارگران را داشتند. اما به دلیل جمعیت زیاد کارگران و پایداری آنها بر خواسته هایشان موفق به برهم زدن تجمع نشدند.
ماموران امنیتی در تجمع قصد بازداشت یکی از زنان خبرنگار را داشتند که کارگران با اعتراض اجازه ندادند. 
اما پس از پایان تجمع ماموران به تعدادی از کارگران یورش برده و اقدام به بازداشت یکی از خانمهای خبرنگار، آقای اسماعیل بخشی، محسن آرمند و تعدادی از کارگران و انتقال آنها به اتوبوس نیروی انتظامی کردند. 

اخبار ما را در سایت جوانه ها
و کانال تلگرام نه به زندان نه به اعدام دنبال کنید
#ایران #حقوق_بشر #کارگران #نیشکر #هفت_تپه #شوش #بازداشت #اسماعیل_بخشی

۱۳۹۷ آبان ۲۵, جمعه

اعتراض زندانیان زندان تهران بزرگ به وضعیت معیشتی

جمعی از زندانیان زندان تهران بزرگ طی نامه سرگشاده ای  نسبت به وضعیت معیشتی این زندان اعتراض کردند.
به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان - نه به اعدام، درپی شرایط صنفی و معیشتی اسفناک در زندان تهران بزرگ، زندانیان این زندان اعتراض خود به این شرایط را طی نامه ای اعلام کردند.



متن نامه؛
«بیش از ۱۸ملیون پرونده قضایی، ۷۰۰هزار زندانی، صد‌ها زندانی عقیدتی که تنها به جرم اندیشیدن و سر خم نکردن در برابر ظلم و بیدادگران محکوم به تحمل حبس شده‌اند و حتی از حقوق بدیهی خود در شکنجه‌گاه‌های خامنه‌ای محروم هستند، ظلم به کارگران، معلمان، بازنشستگان و جوانان و غیره؛ این بود آرمان‌های امام راحل؟! 
زندان‌ها در حال انفجار از جمعیت است. هزاران جوان که به لطف اقتصاد مقاومتی محروم از داشتن شغل بوده‌اند و سرقت را برای امرار معاش انتخاب کرده‌اند، تدبیری که گمان می‌کند تحریم‌ها را دور زده اما در واقع امید جوان‌های این سرزمین را دور زده است، و افسردگی و اعتیاد به مواد مخدر در بین اکثر جوان‌ها؛ این بود وعده‌های آقای دکتر؟
اینجا بند ۹ تیپ ۱ زندان تهران بزرگ، بیش از ۴۰۰ زندانی در سالنی که ظرفیت نگهداری آن تنها ۲۰۰ نفر می‌باشد یعنی دست‌کم ۲۰۰ انسان را از جمله دو درویش که برای گرفتن حقوق بدیهی خود مجبور به اعتصاب غذا شده‌اند را محروم از تخت کرده که از حقوق بدیهی یک زندانی است محروم کردند. کف‌خوابی، کریدورخوابی و زجرآور‌تر از همه دوترک‌خوابی، آسیب‌های شدید به روح انسان‌هایی می‌زند که اکثر آنها به واقع مجرم نیستند و یا اگر هستند قربانی سیستم آموزشی و اقتصادی هستند و اینجا به‌واقع یک شکنجه‌گاه یا تخریب‌گاه است. 
حاکمان فعلی ایران اما به جای رسیدگی به انتقاد‌ها و شکایت‌ها منتقدین و روزنامه‌نگاران را سرکوب کردند. حاکمان کشور به جای حل مشکلات مردم عزمشان را برای سرکوب انعکاس‌دهنده‌ی درد‌ها و مشکلات مردم جزم کرده‌اند. دور زدن تحریم‌ها، دور زدن مردم با گزینه‌های بد و بدتر‌ی که به واقع هر فرد و گزینه بد‌ترین‌ها بوده‌اند دشوار در عصر ارتباطات، دشوار‌تر از پیش شده است. پس این بار ما شما را برای همیشه دور می‌زنیم تا دیگر دور زده نشویم. تمام آنان که در دستگیری، حبس و شکنجه و محبوس کردن دگراندیشان دست داشتند به‌زودی در دادگاه‌های ما محاکمه خواهند شد و این آخرین فرصت است برای آنان که تاکنون مزدور آن‌ها و بر مردم بوده‌اند. بترسید از روز محاکمه که مجازات سختی در انتظار شماست.

جمعی از زندانیان زندان تهران بزرگ 
۲۳ آبان ۹۷»

اخبار ما را در سایت جوانه ها
و کانال تلگرام نه به زندان نه به اعدام دنبال کنید
#ایران #حقوق_بشر #زندان_تهران_بزرگ #اعتراض #خامنه‌ای

پاسخ مجید اسدی به هنرمندان حکومتی فقدان مشروعیت و تردستی هنرورانه

مجید اسدی زندانی سیاسی زندان رجایی شهر (گوهردشت کرج) پس از نامه ۲۵ تن از به اصطلاح هنرمندان در رابطه با تحریم ها پیامی فرستاد. 


آقای اسدی در قسمتی از پیام خود چنین می نویسد: «در مسیر شورش‌ها و عصیان‌ها برای رهایی و آزادی، تمامی پیوندها، مرجع‌ها و صورت‌بندی‌های اجتماعی موجود، قوانین و سنت‌های کهنه و پوسیده فرو می‌ریزند، جریان‌ها و نیروهای فرهنگی و سیاسی میرا از صحنه حذف خواهند شد و مردم، نمایندگان واقعی هنر خویش را رفته رفته با عبور از پروسه‌ای خلاق بازخواهند بافت.»

متن کامل نامه ایشان به شرح زیر است:

فقدان مشروعیت و تردستی هنرورانه!

فقدان مشروعیت، معنای دیگری از زوال هژمونیک و ایدئولوژیک یک ساختار خودکامه و به مثابه آخرین جان‌پناهی است که مواجهه تماما سرکوبگرانه دیکتاتور را با مردم، اجتناب ناپذیر می کند. نشانه های سقوط پی‌درپی این مواضع ایدئولوژیک –استراتژیک را از دیماه  ۹۶تا به امروز می توان در روندی تکامل یابنده و در تداوم و تکثیر قیامها و اعتراضات مردم و نیز در متن شعارهای آنان به خوبی مشاهده نمود.
در خلاء وجود اقتدار و مشروعیت رژیم، به طور قانونمند دار و درفش سرکوب که پیش از این در پس پرده تردستی شعبده بازان فرهنگ ارتجاع پنهان بود، بی نقاب و سراسیمه به روی صحنه آورده شد تا فصل الخطاب و منجی وضع موجود گردد!
تشدید و تداوم سرکوب برای پرکردن این خلاء و شکاف،با انگیزه تثبیت و حفظ اوضاع از سوی رژیم و به امید برقراری تعادلی ولو موقت و ناپایدار، بی تردید راه به خلق و ابداع فرهنگ ها و ارزشهای نو از سوی مردم می‌برد، چرا که آلترناتیو  ایدئولوژیک و فرهنگی، تنها در کوران مبارزه برای آزادی و نفی و تغییر وضع موجود پدیدار می شود و سرشت و سرنوشتی یکسان و یگانه با آلترناتیو سیاسی دارد. پیکار برای احیاء و تعالی مناسبات و روابط انسانی، شکل و محتوایی تازه از هنر و فرهنگ می آفریند. بر این اساس، بریدن توده های مردم از ارزشها، الگوها و فرهنگ رایج  و رسمی حاکم، آن چنانکه «وکیل الدوله»های مجلس از آن تحت عنوان «عدم اعتماد مردم نسبت به حاکمیت» نام می برند و در هراسند، خبر از شکست ایدئولوژیک رژیم می دهد.
و از طرفی رژيم در خلال تسریع فرآیند افول مبانی و مواضع مشروعیت خود؛ پای مقوله ای بنام سلبریتی و طایفه ای از هنرمندان را  به میان میکشد تا بسان خندق بلای هژمونی و اقتداری عمل کنند که هر دم آن را از دست رفته می بیند.
قریب به دو هفته از آغار تحریم ها میگذرد اما زلزله زدگان کرمانشاه یکسال است که در سرما و گرما بی سرپناه و آواره اند یا کارگران نیشکر هفت تپه سالهاست که در صدد خلع ید غارتگران مزد؛ کار و کارخانه شان در صف اعتصابند؛ کردستان و خوزستان بر سر دار؛ سیستان و بلوچستان مدفون زیر خاک؛ مادران در سوگ فرزندان؛ معلمان در زندان و کودکان  دوره گرد خیابانها؛ آگهی فروش قلب و چشم و کلیه فراوان؛ جنگل ها شوره زار؛ رودخانه ها و دریاچه ها نمک زار.... و همه این ها نتیجه گذشت تنها دو هفته نمی تواند باشد بلکه ماحصل سالها تجاوز و سرکوب است.
از این رو؛ موضع گیری اخیر این کاست بسته هنر رسمی موجود؛ علیرغم ادعای انسان دوستی بی طرفی اش؛ پیوند ارگانیک خود را با دستگاه حاکم به عریانترین شکل نمایان ساخت. از آنجا که این پیوند؛ به اعتبار برخورداری از انحصارات و رانت های ویژه این سالیان در تولید، فروش و نمایش آثار، خصلتا واجد پایه های مادی و طبقاتی است؛ شعله ور شدن قیام ها و اعتراضات، تمامی تعادل ها و تضادهای فرعی پیش رو را در تحلیل نهایی به سمت و به سود بالاترین و اصلی ترین تضاد موجود یعنی همان تضاد میان مردم و حاکمیت؛ بر هم خواهد زد.
فرانتس فانون می گوید؛ اصول مبارزه؛ خود در جریان خود و در فرآیند درونی خویش، وجوه مختلف فرهنگ را توسعه می دهد و جهت های تازه ای را به روی آن می گشاید. پیکار رهایی بخش، اشکال، ارزش ها و حدود سابق فرهنگ ملی را احیا و اعاده می کند. این پیکار که تجدید نظر اساسی در روابط میان انسانها را خواهان است؛ نمی تواند در اشکال و محتویات فرهنگی مردم را دست نخورده به حال خود بگذارد..... ارزش این نوع نبرد در آن است که حداکثر شرایط را برای نشو و نما و ابداع فرهنگی فراهم می آورد.
بدین سان؛ در مسیر شورش ها و عصیان ها برای رهایی و آزادی، تمامی پیوندها، مرجع ها و صورت بندی های اجتماعی موجود، قوانین و سنت های کهنه و پوسیده  فرو می ریزند؛ جریانها و نیروهای فرهنگی و سیاسی میرا از صحنه حذف خواهند شد و مردم، نمایندگان واقعی هنر خویش را رفته رفته با عبور از پروسه ای خلاق باز خواهند یافت.


زندان گوهردشت
۲۳ آبان ۹۷


اخبار ما را در سایت جوانه ها
و کانال تلگرام نه به زندان نه به اعدام دنبال کنید
#ایران #حقوق_بشر #مجید_اسدی #زندانی_سیاسی #مشهد #رجایی_شهر

۱۳۹۷ آبان ۲۳, چهارشنبه

ابراز نگرانی عفو بین الملل از اعدام مخفیانه و شرایط زندانیان اهوازی

عفو بین‌الملل با انتشار گزارشی از سرنوشت بازداشت شدگان اهوازی ابراز نگرانی کرده و از مقامات ایران خواست به وکیلان و خانواده‌ها اجازه دهد به بازداشتی‌ها دسترسی داشته باشند.


به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان - نه به اعدام، فیلیپ لوتر مدیر تحقیقات شمال آفریقا و خاورمیانه عفو بین‌الملل در رابطه با اعدام بازداشت شدگان اهوازی اعلام کرد: «بسیار دشوار است تصور کنیم افراد دستگیر شده تنها چند هفته پس از دستگیری از دادرسی عادلانه برخوردار بوده‌اند، چه رسد به امکان درخواست فرجام‌ در مقابل حکم اعدام.»
عفو بین‌الملل سه‌شنبه ۲۲ آبان با انتشار گزارشی به نقل از فعالان عرب اهوازی اعلام کرده که بعد از حمله تروریستی ۳۱ شهریور به رژه نظامی در اهواز ۶۰۰ نفر بازداشت شده‌اند. از میان این افراد تاکنون ۲۲ نفر از جمله یک فعال مدنی به نام محمد مومنی تیماس اعدام شده‌اند.
بنا به اطلاعاتی که سازمان عفو بین‌الملل به دست آورده احمد حیدری نیز که بعد از حمله به رژه اهواز بازداشت شده بود اعدام شده است. حیدری از طریق سرامیک‌فروشی زندگی‌اش را می‌گذراند. خانواده او که از او بی‌اطلاع بودند، دو روز قبل به وزارت اطلاعات احضار شدند. مقامات وزارت اطلاعات به خانواده حیدری اعلام کرده‌اند که او ۱۷ آبان اعدام شده است.
استاندار خوزستان خبر اعدام ۲۲ نفر در اهواز را تکذیب کرده است. غلامرضا شریعتی گفته است بازداشت‌شدگان تفهیم اتهام شده‌اند.
مدیر تحقیقات شمال آفریقا و خاورمیانه عفو بین‌الملل یادآوری کرده که از محل نگهداری بازداشت‌شدگان هیچگونه اطلاعی در دست نیست و تکذیب کلی استاندار خوزستان سبب آرامش خانواده‌های بازداشت‌شدگانی که بیم اعدام آن‌ها می‌رود نخواهد شد.
فیلیپ لوتر همچنین اعلام کرده که دشوار می‌توان تصور کرد محاکمه بازداشت‌شدگان عادلانه برگزار شده و به آن‌ها فرصت درخواست تجدید نظر در احکام صادره داده شده باشد.
عفو بین‌الملل از مقامات ایران خواسته است محل نگهداری کلیه بازداشت شدگان را اعلام کرده و به وکلا و خانواده‌ها اجازه دهد به بازداشتی‌ها دسترسی داشته باشند.


اخبار ما را در سایت جوانه ها
و کانال تلگرام نه به زندان نه به اعدام دنبال کنید
#ایران #حقوق_بشر #اعدام #اهواز #نه_به_اعدام #عفو_بین_الملل

دو اعدام در تهران

دادستانی تهران اعلام کرد دو زندانی در تهران اعدام شدند.


به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان - نه به اعدام، صبح امروز چهارشنبه ۲۳ آبان ماه ۹۷، حکم اعدام وحید مظلومین فرزند حبیب‌الله و محمداسماعیل قاسمی فرزند غلامعلی در تهران اجرا شد. غلامحسین اسماعیلی رئیس کل دادگستری تهران، پیش از این در روز ۱۷ آبان ماه خبر از اجرای قریب الوقوع این حکم داده بود. پایگاه اطلاع رسانی دادستانی تهران خبر از اعدام این دو متهم با حضور جمعی در تهران داد.
اتهام این دو متهم افساد فی الارض و اخلال در نظام اقتصادی  و ارزی و پولی کشور با انجام معاملات غیرقانونی و غیرمجاز و قاچاق عمده و کلان ارز و سکه اعلام شده است.
اعدام در ایران جنبه سرکوب و ایجاد رعب و وحشت دارد. ایران بیشترین رتبه اعدام در کشورهای جهان را داراست. 

اخبار ما را در سایت جوانه ها
و کانال تلگرام نه به زندان نه به اعدام دنبال کنید
#ایران #حقوق_بشر #اعدام #تهران #نه_به_اعدام

۱۳۹۷ آبان ۲۲, سه‌شنبه

اعدام یک زن جوان در زندان سنندج

شراره الماسی یک زن زندانی در زندان سنندج اعدام شد.


به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان - نه به اعدام، صبح امروز سه شنبه ۲۲ آبان ماه، شراره الماسی به اتهام قتل در زندان مرکزی سنندج اعدام شد.
شراره الماسی متهم بود که پنج سال پیش همسرش را کشته است.
تعدادی از هموطنان اهل سنندج برای جلوگیری از اعدام این زن زندانی فراخوان داده بودند.
گفتنی است که در مهر ماه امسال نیز یک زن کودک مجرم به نام زینب سکاوند که در ۱۷ سالگی به اتهام قتل بازداشت شده بود، علیرغم فراخوان عفو بین الملل اعدام شد.

اخبار ما را در سایت جوانه ها
و کانال تلگرام نه به زندان نه به اعدام دنبال کنید
#ایران #حقوق_بشر #اعدام #زن #نه_به_اعدام

۱۳۹۷ آبان ۱۷, پنجشنبه

بیگاری کشیدن از زندانیان و برده داری در زندان مرکزی کرج


گزارشی که مشاهده می‌کنید توسط کانون حقوق بشری نه به زندان - نه به اعدام تهیه شده و به اطلاع هموطنان می‌رسد. زندانیان زندان مرکزی کرج در بدترین شرایط به بیگاری کشیده می‌شوند. مشکلات زندانیان در این زندان بسیار زیاد است. مسئولان زندان برای جان زندانیان مطلقا ارزش قائل نیستند و با آنها مثل حیوان رفتار می کنند. 


زندان مرکزی کرج برای ۲۰۰۰ زندانی بنا شده اما در حال حاضر ۸۳۰۰ زندانی در این زندان بصورت متراکم گنجانده شده اند. در یک اتاق به وسعت ۲۰ متر مربع ۴۵ نفر در تختهای سه طبقه رویهم چیده شده اند. 
رسیدگی‌های پزشکی به زندانیان وجود ندارد. یکی از زندانیان که دندانش عفونت کرده و شرایط بحرانی داشته به وی گفته شده که باید با هزینه شخصی درمان شود. یکی دیگر از زندانیان که در ضرب و شتم توسط ماموران زندان دچار پارگی قرنیه چشم شده، در حال حاضر بدون مداوا مانده است. 
وعده‌های غذایی زندان بسیار بی کیفیت بوده و قابل خوردن نیست و این شرایط روز به روز هم بدتر می‌شود. وقتی هم که اعتراض می‌کنند رئیس بند پاسخ می‌دهد مابازاء هر زندانی به ما ۳۷۰۰ تومان پول می‌دهند و ما پولی برای تامین مواد غذایی نداریم.
در ظاهر در قانون، حبس با اعمال شاقه وجود ندارد. اما عملا از زندانیان بیگاری کشیده می شود. از بعضی از زندانیان سند گرفته می‌شود و آنان را در کارهای یدی بیرون از زندان بکار می‌گیرند. زندانیان از صبح تا بعدازظهر کار می‌کنند. پول ماهیانه‌ای که مابازاء این کار از ارگان مربوطه به زندانی داده می‌شود، به حساب زندان ریخته می‌شود. این ارگانها به اصطلاح سازمان حامی شناخته می‌شوند. زندانی برای اینکه بتواند تسهیلاتی چون مرخصی بگیرد، مجبور است تن به این کار بدهد. 
در کیلومتر ۵ جاده آتشگاه کرج اتوبانی به سمت جاده چالوس در حال ساخت است که از نیروی ۳۰۰ تا ۳۵۰ زندانی برای ساخت این اتوبان استفاده می‌کنند. بدون اینکه کمترین پولی به آنها پرداخت شود. همه پولها به حساب زندان ریخته می‌شود. این زندانیان مابازاء این بیگاری ماهیانه ۲-۳ شب با گذاشتن سند، به مرخصی می روند. این تنها یک نمونه از بیگاری کشیدن از زندانیان در زندان مرکزی کرج است.
زندانیان در زندان مرکزی کرج، به دلیل عدم رسیدگی به پرونده‌هایشان مجبور به اعتصاب غذا و حتی دوختن لب می‌شوند. سیستم قضایی به وضعیت زندانیان رسیدگی نمی‌کند و علت را تعداد زیاد زندانیان عنوان می‌کند. زندانیانی هستند که حکم آنها به اتمام رسیده اما آنها را آزاد نمی کنند.
اعتراض به هر یک از این موارد برابر با ضرب و شتم و شکنجه برای زندانی است. هنگامی که یک زندانی به وضعیت کنونی اعتراض کرد، وی را زدند و پس از شکستن دست و بینی زندانی به وی اجازه ملاقات هم ندادند. حتی کارت تلفن او را هم گرفتند و به وی اجازه ندادند با خانواده اش تماس داشته باشد و شکایت کند.

اخبار ما را در سایت جوانه ها
و کانال تلگرام نه به زندان نه به اعدام دنبال کنید
#ایران #حقوق_بشر #بیگاری #زندان_مرکزی_کرج

۱۳۹۷ آبان ۱۴, دوشنبه

انتقال سه زندانی سیاسی بلوچ از اداره اطلاعات به زندان زاهدان

سه زندانی سیاسی بلوچ از اهالی سرباز بلوچستان پس از دو ماه بازجویی از بازداشتگاه اداره اطلاعات به زندان زاهدان منتقل شدند.


به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان - نه به اعدام، عطاالله شه‌بخش ۲۵ ساله، سالم شه‌بخش۲۳ ساله و جاوید شه‌بخش ۲۷ ساله از اهالی شهرستان سرباز حدود ۲ ماه قبل در شهرستان سرباز بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات منتقل شدند. سالم شه‌بخش در زمان بازداشت در اثر شلیک مستقیم گلوله از ناحیه دست چپ مجروح شده است. اما تاکنون به وضعیت پزشکی وی رسیدگی نشده است. آنها مدت ۲ ماه در بازداشتگاه اداره اطلاعات زاهدان مورد ضرب و شتم و شکنجه قرار داشتند. اتهامهای این سه زندانی اقدام علیه امنیت کشور و همکاری با گروهای مخالف نظام عنوان شده است. 
روز پنجشنبه ۱۰ آبان ماه، این سه زندانی به زندان مرکزی زاهدان منتقل شده اند. جاوید شه‌بخش به بند ۸، سالم شه‌بخش به بند ۶ و عطاالله شه‌بخش به بند ۵ زندان زاهدان منتقل شدند. 

 سایت جوانه ها
کانال تلگرام
#ایران #حقوق_بشر #زندانی_سیاسی #بلوچ #زندان_مرکزی_زاهدان