۱۳۹۹ آذر ۸, شنبه

گزارش نقض حقوق بشر در ایران هفته اول آذر ۹۹

 گزارش نقض حقوق بشر در ایران هفته اول آذر ۹۹

گزارش نقض حقوق بشر در ایران هفته اول آذر ۹۹

کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام، گزارش نقض حقوق بشر در ایران هفته اول آذر۹۹ را در فاصله زمانی جمعه ۳۰آبان تا روز جمعه ۷آ‌ذر ۹۹ شامل سرکوب و نقض حقوق بشر از طریق، اعدام، بازداشت‌های خودسرانه، اذیت و آزار زندانیان و صدور احکام حبس از سوی ارگان‌ها و نهادهای امنیتی منتشر کرد.

-درپی تماس تلفنی احمد رضا جلالی، زندانی دو تابعیتی محکوم به اعدام در زندان اوین با خانواده اش و دادن خبر اینکه وی را جهت اجرای حکم به سلول انفرادی منتقل کرده اند، دوتن ازبازرسان ویژه حقوق بشر سازمان ملل، جاوید رحمان، گزارش‌گر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران و اگنس کالامار، گزارش‌گر ویژه در مورد اعدام‌های فراقضایی و خودسرانه، در بیانیه‌ای مشترک از مقام‌های جمهوری اسلامی خواستند هر چه سریع‌تر و «پیش از اینکه دیر شود»، حکم اعدام احمدرضا جلالی را لغو کنند.
همچنین سازمان عفو بین الملل و وزیر خارجه سوئد خواستار توقف فوری این حکم شدند. از سوی دیگر کاربران رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی با راه‌اندازی موج و توفان توییتری اقدام حکومت ایران برای حکم اعدام احمدرضا جلالی را «گروگان‌گیری» خوانده و خواستار آزادی او شدند.

عفو بین الملل خواستار اقدام فوری برای توقف اعدام احمدرضا جلالی شد

–کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران جایزه آزادی مطبوعات سال۲۰۲۰ را به محمد مساعد، روزنامه‌نگار ایرانی، اهدا کرد. این روزنامه نگار به علت انتشار اخبار فساد و اختلاس درنهادهای دولتی و توییت کردن در باره قطع اینترنت در اعتراضات آبان۹۸ بازداشت شده است.

– سازمان عفو بین‌الملل خواستار آزادی امیرسالار داودی، وکیل زندانی در ایران شد. دو سال از بازداشت امیرسالار داودی، وکیل دادگستری می گذرد ، سازمان عفو بین‌الملل می‌گوید این وکیل دادگستری باید «بی‌درنگ آزاد شود».

– ماموران لباس شخصی و اطلاعاتی در خیابانهای تهران اقدام به بازرسی و در مواردی بازداشت جوانان کردند. منابع مطلع در تهران از این بازرسیها در خیابانهای مصدق، چهارراه ولی عصر و خیابانهای اطراف آن خبر میدهند.

–سیما صاحبی، همسر محمد جعفرپوینده،‌ که درجریان قتل های زنجیره  ای در سال ۱۳۷۷درتهران به قتل رسید، می‌گوید، که این پرونده پس از ۲۲ سال همچنان در وضعیت سابق قرار دارد و هیچ‌گاه به آن رسیدگی نشده است.صاحبی همچنین گفت که واقعیت درباره آمران این قتل‌ها نیز هنوز مشخص نشده است.

-تخریب خانه های مردم درشهرهای مختلف کشور توسط شهرداریها روزانه جریان دارد. این بار ماموران آلونک یک زن سرپرست خانوار را در بندرعباس تخریب کردند که بسیار دلخراش بود اما شهردار بندرعباس به جای حل مسائل این شهروند در پی دستگیری عامل انتشار این کلیپ در فضای مجازی می باشد وی گفت، باید بررسی شود چه کسی فیلم تخریب خانه را منتشر کرده است.

 یک آسیه پناهی دیگر اینبار در بندرعباس - شهردار بندرعباس گناه را به گردن زن بی پناه انداخت

–ماموران شهرداری اندیمشک به قهرمان کشتی جهان محسن مدهنی که درحال دستفروشی بود حمله کرده و او را وادار به برچیدن بساط اش کردند. او که مدال طلای مسابقات جهانی کشتی و فن اصیل« مشک صقا» را دارد می گوید، از بیکاری مجبور به دستفروشی شده است.

–حامد اسماعیلیون سخنگوی خانواده‌های کشته‌شدگان هواپیمای اوکراینی گفت: «دولت و مجلس و تمام ارکان نظام منحوس چطور به سپاه گره خورده‌اند و مخارج شلیک به بچه‌ها و جنایات سپاه پاسداران را هم از جیب مردم برمی‌دارند.» شایان ذکر است که در لایحه بودجه سال آینده پرداخت غرامت هواپیمای اوکرایینی از محل صندوق توسعه ملی تعیین شده است.

–اجرای حکم ۳۵ضربه شلاق مهدی خیری، در واحد اجرای احکام دادگاه عمومی بخش محمدیار این شهرستان اجرا شد. وی به اتهام توهین به مقامات قضاییه ملایان به شلاق محکوم شده است.

-حکم ظالمانه ۷۴ ضربه شلاق برای داوود رفیعی فعال کارگری روز پنجشنبه ۶آذر ۹۹، در حالیکه تایید این حکم اعلام نشده بود، به اجرا درآمد.

اجرای حکم ظالمانه ۷۴ ضربه شلاق برای داوود رفیعی فعال کارگری در دادسرای اوینداوود رفیعی

درهفته گذشته حکم اعدام دست کم یک زندانی در زندان قم به اجرا درآمد.

اعدام در ایران هفته اول آذر:

قم- روز دوشنبه ۳ آذر۹۹، حکم اعدام یک زندانی به نام حسین با اتهام قتل، پس از ۴ سال حبس در زندان مرکزی قم به اجرا درآمد.

بازداشت:

بازداشت و دستگیری های خودسرانه طی هفته گذشته همچنان در ایران ادامه داشته است.

پیرانشهر-سه تن از شهروندان کرد، به نامهای سلیم شونده، ظاهر و هاشم مرادی، از اهالی روستای « شین آباد» در پیرانشهر بدون علت بازداشت و به بازداشتگاه سپاه در ارومیه منتقل شدند.

تهران- روز ۲ آذر۹۹، ویدا ربانی روزنامه نگار و عضو حزب اتحاد ملت ایران، به دلایل نامعلومی بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.

شوشتر-روز شنبه ۱ آذر ماه ۹۹، ماموران حفاظت از محیط زیست شهرستان شوشتر ۲ گروه شکارچی را بازداشت کردند.

مریوان–عطا فتاحی، هادی رسائی و صلاح پورکیوان، سه شهروند اهل مریوان، از بازداشتگاه اداره اطلاعات مریوان به بازداشتگاه سنندج منتقل شدند.

دهگلان– روز ۱ آذر ۹۹، صابر قادری، اهل دهگلان، جهت اجرای حکم حبس به زندان سنندج منتقل شد. وی به ۶ سال حبس تعزیری محکوم شد وحکم صادره در دادگاه تجدید نظر به  ۳ سال حبس تقلیل یافت.

ارومیه–یک شهروند کُرد به نام «آمانج کاروانچی» ٢٨ ساله اهل سردشت از بازداشتگاه اداره اطلاعات ارومیه به زندان این شهر منتقل شد. اتهام وی عضویت در گروه های مذهبی عنوان شده است.

اسلام ‌آباد غرب- دوشنبه ۳ آذر۹۹، آنیسا جعفری مهر ۲۷ ساله، فعال فرهنگی و مدرس زبانی کردی از سوی نیروهای امنیتی در شهرستان اسلام آباد غرب ( شاباد) بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

بازداشت آنیسا جعفری مهر فعال فرهنگی و مدرس زبان کردی در کرمانشاهآنیسا جعفری

تهران– روز ۴ آذر۹۹، الهام صمیمی، دانشجوی دانشگاه تهران، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. در تاریخ ۲۵ مهر۹۹، منزل این دانشجو توسط ماموران مورد تفتیش قرار گرفته بود.

اسلام آباد غرب– روز سه شنبه ۴ آذر ماه ۱۳۹۹، ماموران امنیتی شهرستان اسلام آباد غرب، داریوش مرادی، فعال مدنی ساکن این شهر را بازداشت کردند. ماموران امنیتی تلفن همراه و اقلام شخصی وی را ضبط کردند.

اهواز– سه تن از شهروندان اهل سنت در اهواز توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. اسامی این افراد جلیل کروشات، علی عموری، و صادق خسرجی می باشد که به نقطه نامعلومی منتقل شده اند.

بانه– یک شهروند اهل بانه به نام واحد عباسی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. وی ۳۵ ساله و متاهل می باشد. از علت دستگیری وی اطلاعی در دست نیست.

احضار:

سیستان وبلوچستان-پشامگ-یک طلبه مدرسه دینی پشامگ بنام «شهرام درزاده» به همراه پدرش توسط اطلاعات راسک احضار و مورد بازجویی قرار گرفته اند. پس از بازداشت «مولانا کوهی »در آذر ماه سال گذشته، فشارها بر نزدیکان وی و کارکنان مدرسه دینی انوارالحرمین پشامگ افزایش یافته است.

سنندج- خالد زمانی اهل کامیاران به اتهام اقدام علیه نظم وعضویت در احزاب کردی به ۵ سال حبس تعلیقی محکوم شد.

ارومیه– ۱۰ شهروند اهل ارومیه به دادسرای عمومی و انقلاب ارومیه احضار شدند. از این ۱۰ نفر خواسته شده تا ۵ روز آینده در این شعبه حاضر باشند.

سقز– روز دوشنبه ۳ آذر ،۹۹ احمد محمدی شهروند ۵۱ ساله اهل سقز به دادگاه سقز احضار و مورد بازجویی قرار گرفت.

اذیت و آزار وفشار بر زندانیان در ایران هفته اول آذر:

آزار و فشار بر روی زندانیان به ویژه زندانیان سیاسی  در زندانهای ولی فقیه هر روز افزایش می یابد .

گرگان- دو زندانی به نام های تیمور مکتوبی و مهران قریشی که در زندان امیر آباد گرگان محبوس بودند به علت شکنجه توسط دژخیمان  این زندان بشدت مجروح شده و به علت وخامت حالشان به بیمارستان منتقل شدند- در جریان این ضرب و شتم محمد دوجی در زیر شکنجه به قتل رسید.

محمد دوجی، مهران قریشی و تیمور مکتوبی

 ارومیه- بدنبال انتقال اجباری زندانیان سیاسی به بند فوق امنیتی زندان مرکزی ارومیه (بند هدایت) از روز جمعه سی ام آبانماه، زندانیان دچار سر درد و سرگیجه و حالت تهوع ناشی از وجود و کارکرد دستگاههای پارازیت انداز در داخل بند و اتاقهایشان شده اند. این وضعیت به گونه ای است که از روز اول آذر۹۹، تمامی ۴۸ زندانی این بند بدلیل عوارض سوء ناشی از کارکرد دستگاههای پارازیت به شدت بیمار شده و به بهداری مراجعه کرده اند.

تهران– ابوالفضل شهبازی، از بازداشت‌شدگان آبان ۹۸ که در زندان تهران بزرگ زندانی است، اجازه شرکت در مراسم تشییع و ختم برادرش را پیدا نکرد. زهرا فلاح مادر  این زندانی  گفت: به او اجازه ندادند که در مراسم پسرم شرکت کند.

 شیراز- زندانیان سیاسی حبیب و وحید افکاری بیش از ۷۵ روز است که همچنان در سلول های انفرادی بند مخوف عبرت در زندان عادل آباد شیراز محبوس هستند.

بیش از ۷۵ روز نگهداری حبیب و وحید افکاری در سلول انفرادی بند عبرتحبیب و وحید افکاری

تهران- در زندان تهران بزرگ، با وجود اقدام خانواده ها برای تحویل دادن لباس گرم به فرزندان زندانی‌شان، مسئولان زندان از تحویلگیری لباس برای زندانیان خودداری می‌کنند تا زندانیان مجبور شوند لباس و وسایل گرمایشی مورد نیاز خود را با قیمت چند برابر از موسسه حامی تهیه کنند. موسسه حامی ، فروشگاه لباس، غذا و … را در زندان تهران بزرگ تحت کنترل خودش دارد.

 ارومیه-  در زندان ارومیه پس از خودسوزی یک زندانی بنام «حجت کاظم نژاد» در اعتراض به وضعیت فاجعه بار زندان، نزدیک به ۹۰۰ تن از زندانیان محبوس در بندهای ۳،۲،۱و۴ دست به شورش زدند. در جریان این شورش حدود ۳۵ زندانی براثر شلیک و ضرب و شتم توسط مأموران وحشی گارد، مجروح  شده اند. علاوه بر این مأمورین اطلاعاتی ۲۰ تن از زندانیان را به سلولهای انفرادی منتقل کرده و در آخرین ساعات همان شب شش نفر از آنها را برای شکنجه و بازجویی برده‌اند.

اهواز – زندانی سیاسی چنگیز قدم خیر که از روز ۲۷آبان از زندان مسجد سلیمان در استان خوزستان خارج و به مکان نامعلومی منتقل شده بود، در تماس تلفنی با خانواده اش اعلام کرد که به زندان مرکزی اهوار (زندان شیبان) منتقل شده است.

تبعید زندانی سیاسی چنگیز قدم خیر به زندان مرکزی اهوازچنگیز قدم خیر

اوین –  زندانی سیاسی سعید اقبالی که محکومیت ۵ ساله خود را در زندان اوین سپری میکند، بدلیل کارشکنی های مسئولین زندان اوین و ممانعت از اعزام او به مراکز درمانی، در خطر از دست دادن کامل شنوایی گوش راست خود قرار دارد.

سعید اقبالی در زندان اوین در خطر از دست دادن شنواییسعید اقبالی

صدور احکام در ایران هفته اول آذر:

ارومیه- هادی رستمی که به همراه دو زندانی دیگر به نامهای مهدی شرفیان و مهدی شاهیوند به اتهام سرقت به قطع انگشتان دست محکوم شده اند در خطر اجرای این حکم قرار دارند. منابع حکومتی برلزوم اجرایی شدن این حکم تاکید کردند.

خطر اجرای حکم قطع انگشتان دست هادی رستمی - استمداد برای اقدام فوری جهت توقف حکمهادی رستمی

قائم‌شهر- دادگاه تجدیدنظر استان مازندران، علی احمدی، شهروند بهائی ساکن شهرستان قائم‌شهر را به ۱ سال حبس تعزیری محکوم کرد.

شیراز– روز پنجشنبه ۶ آذر ماه ۹۹، یکی از زندانیان زندان عادل آباد شیراز به نام صمد شاهمرادی به اتهام قتل در دادگاه شیراز به اعدام محکوم شد.

سنندج– مرتضی حق بیان، روزنامه نگار توسط دادگاه انقلاب شهر سنندج به سه ماه حبس محکوم شد. حکم صادره به مدت ۱ سال به حالت تعلیق درآمده است.

دهگلان– دایه زینب اسماعیلی ۵۸ ساله و از اعضای مادران صلح توسط دادگاه بدوی به صورت غیابی محاکمه و به اتهام عضویت در احزاب کردی به ۵ سال و به اتهام تبلیغ علیه نظام به ۱ سال حبس محکوم شده است.

تهران– یک زندانی متهم به قتل توسط دادگاه کیفری یک استان تهران، به دو بار اعدام محکوم شد.

ارومیه– مهران فتاحی، زندانی سیاسی که از خرداد۹۹، دوران محکومیت خود را در زندان ارومیه سپری می‌کند، به ۵سال حبس تعزیری محکوم شد.

تهران-روز پنجشنبه ۶ آذر ماه ۱۳۹۹، شعبه ۳۴ دادگاه تجدیدنظر تهران دو تن از نوکیشان مسیحی را در مجموع به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم کرد. نام یکی از این نوکیشان مسیحی، عزیز مجیدزاده «آندریاس» است و نام نفر دوم نامشخص است.

قتل در ایران هفته اول آذر :

سیستان و بلوچستان–  روز شنبه ۱آذرماه ماموران نظامی به سمت یک شهروند به نام عبدالله گرگیج فرزند حاج ملادین محمد، موذن مسجد اصحاب رسول امیرکبیر شلیک کردند. عبدلله گرگیج که به شدت زخمی شده بود توسط اهالی به بیمارستان خاتم الانبیاء منتقل شد اما متاسفانه دو روز بعد در تاریخ ۳آذر۹۹ در اثر شدت جراحات جان خود را از دست داد.

سیستان و بلوچستان- روز دوشنبه ۳آذر۹۹ یک شهروند بلوچ بنام مهدی علیزهی اهل روستای سعید آباد شهرستان هیرمند در نقطه صفر مرزی براثر تیراندازی ماموران مرزبانی جان خود را از دست داد.

قتل دو شهروند با شلیک مستقیم ماموران نظامی در سیستان و بلوچستانعبدالله گرگیج (سمت راست) و مهدی علیزهی( سمت جپ)

کرونا در زندانهای ایران هفته اول آذر :

تهران- زندان اوین- دستکم ۷ زندانی در زندان اوین در اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند. وضعیت کرونا در این زندان بحرانی است. فوت شدگان از زندانیان بندهای ۷ و ۸ زندان اوین بودند.

مشهد- « بسیاری زندانیان در بند ۱ و ۲ زندان مشهد به ویروس کرونا مبتلا شده اند. رسیدگی های ضروری پزشکی به آنها نمی شود. پزشکان زندان به زندانیانی که بیمار می شوند فقط دارو برای سردرد و قطع تب می دهند. از سوی دیگر مسئولان زندان مانع از درز خبرهای ابتلای زندانیان می شوند. «وضعیت غذایی این زندان علیرغم شیوع کرونا، اصلا مناسب نیست. غذای زندانیان لوبیا با سیب زمینی و عدسی و در هفته هم دو بار برنج با خورشت است.

گزارش نقض حقوق بشر در ایران هفته چهارم آبان ۹۹ را اینجا بخوانید

به کانال نه به زندان نه به اعدام در تلگرام بپیوندید
https://t.me/NoToPrisonNoToExecution

۱۳۹۹ آذر ۷, جمعه

تبعید زندانی سیاسی چنگیز قدم خیر به زندان مرکزی اهواز



خبرهای رسیده حاکی از تبعید زندانی سیاسی چنگیز قدم خیر به زندان مرکزی اهواز است.

به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام، زندانی سیاسی چنگیز قدم خیر که از روز ۲۷آبان از زندان مسجد سلیمان در استان خوزستان خارج و به مکان نامعلومی منتقل شده بود، در تماس تلفنی با خانواده اش اعلام کرد که به زندان مرکزی اهوار (زندان شیبان) منتقل شده است.

زندانی سیاسی چنگیز قدم خیر بدلیل عفونت و نارسایی کلیه در وضعیت وخیمی بسر میبرد و پزشکان زندان اعلام کرده اند که او باید فورا تحت عمل جراحی قرار بگیرد.

در مرداد سال ۹۹ اداره اطلاعات کامیاران اعزام این زندانی سیاسی به مرخصی استعلاجی و عمل جراحی را مشروط به همکاری وی با این نهاد امنیتی کرد. مسئولین زندان نیز به بهانه شیوع کرونا و درگیر بودن بیمارستانها از اعزام او برای عمل جراحی خودداری کردند. نهایتا و علیرغم نوشتن نامه از سوی پزشکی قانونی اهواز و ضرورت اجرای عمل جراحی او از این امکان محروم مانده و وزارت اطلاعات به این روش او را تحت شکنجه قرار داده است.

چنگیز قدم خیر روز چهارشنبه ۱۴اسفند ۹۸ در اعتراض به عدم رسیدگی پزشکی و مخالفت اداره اطلاعات کامیاران با اعزام وی به مرخصی استعلاجی اعتصاب غذا کرده بود اما پس از گذشت سه روز از اعتصابش با خونریزی شدید کلیه و با درخواست پزشک معالج خود به اعتصابش پایان داد.

چنگیز قدم خیر اهل کامیاران در تاریخ ۱۹خرداد۹۰ در شهر سنندج از سوی ماموران سپاه پاسداران هدف تیراندازی قرارگرفت، در این تیراندازی گلوله به کلیه اش اصابت کرد و موجب از کار افتادن یک کلیه شد، ماموران در همان وضعیت او را بازداشت کردند، متاسفانه این گلوله تا مدتها در کلیه اش باقی ماند ونهایتا باعث از دست رفتن کامل یک کلیه شد.

چنگیز قدم خیر متولد ۱۳۶۷در سال ۱۳۹۰ بازداشت و به زندان مرکزی سنندج منتقل و پس از دو سال به زندان مسجد سلیمان در اهواز تبعید شد.
او به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» و «عضویت در احزاب کرد مخالف نظام» توسط دادگاه انقلاب سنندج به ریاست قاضی بابایی به ۴۰ سال حبس تعزیری و تبعید محکوم شد.

این زندانی سیاسی خودش اعلام کرده است که بی گناه است و قربانی سناریوهای ساختگی دستگاه امنیتی شده است. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید

به کانال نه به زندان نه به اعدام در تلگرام بپیوندید
https://t.me/NoToPrisonNoToExecution

۱۳۹۹ آذر ۵, چهارشنبه

۲۵ نوامبر روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان – نگاهی به وضعیت زنان در ایران



 ۲۵ نوامبر هر سال بعنوان روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان نام گذاری شده است. این نامگذاری توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد در ۱۷ اکتبر ۱۹۹۹ به تصویب رسیده است.

این نامگذاری یه یاد سه خواهر فعال سیاسی اهل جمهوری دومینیکن است که بصورت وحشیانه‌ای به قتل رسیدند.



اگر چه خشونت علیه زنان در همه کشورهای جهان هنوز هم در قرن ۲۱ام به اشکال مختلف اعمال میشود، اما از زمان روی کار آمدن حاکمیت ولایت فقیه در ایران، دور جدیدی از زن ستیزی تحت نام اسلام آغاز شده که وصف آن نیازمند کتابی قطور به اندازه تاریخ چهل و یک ساله اخیر ایران است.

خشونت علیه زنان در ایران به نام مذهب در قانون نهادینه شده و در تمامی وجوه زندگی شخصی و اجتماعی، علیه زنان به اجرا درمی‌آید:

خشونت در خانه و زندگی شخصی که توسط پدر، برادر و همسر اعمال می‌شود

خشونت در جامعه که توسط نهادها و ارگانهای مختلف علیه زنان به اجرا درمی‌آید

این خشونت نهادینه شده در جامعه، از طریق تبعیض و دخالت در زندگی شخصی زنان، تحقیر و توهین به شخصیت زنان، حذف آنان از مدیریت جامعه و تحمیل شرایط زندگی، تحصیل و شغل به آنان توسط پدر و یا همسر، اعمال می‌گردد.

آنچه بطور کامل از زنان در ایران سلب شده «امنیت» است. در ایران تحت حاکمیت و قوانین زن ستیزانه ولایت فقیه هیچ امنیتی برای زنان وجود ندارد.

زنی که از خانه خارج میشود در معرض هرگونه بدرفتاری از اسیدپاشی گرفته تا دستگیری و بازداشت به بهانه های مختلف از جمله بدحجابی از طرف ارگانها و نهادهای دولتی و امنیتی قرار دارد.

در همین روزهای اخیر تصویر زنی با صورت خونین در حالی که مامور حراست، وحشیانه چکمه اش را بر سینه او گذاشته و در همان حال به او تعدی میکرد، ایران و جهان را بخاطر این حد از خشونت و زن ستیزی در بهت و حیرت فرو برد.

این خشونت اما به خیابان ختم نمی شود؛ همین زنان وقتی بازداشت و روانه زندانها و بازداشتگاهها می شوند صفحه جدیدی از خشونت و زن ستیزی در مقابلشان گشوده میشود. نگاه کوتاهی به صحنه سیاسی همین روزها در ایران گواه این مدعا است.

از صدور ۵ سال حبس برای آیناز زارع دختر ۱۷ ساله اهل ارومیه، بازداشت صبا کردافشاری، دستگیری پرستو معینی و فروغ تقی پور و سمیه بیدی، دختران جوانی که جرمشان آزادی خواهی است. بازداشت و صدور احکام طولانی مدت برای آتنا دائمی فعال حقوق کودکان همراه با حکم شلاق و پرونده سازی جدید برای او و دستگیری و حبس طولانی مدت برای گلرخ ابراهیمی ایرایی بخاطر دست‌نوشته‌هایش گرفته، تا خشونت عریان علیه زنان در استانهای جنوبی کشور که تنها بخش کوچکی از خشونت علیه زنان است.

یکی از زنان بازداشتی در زندان سپیدار بنام الهه درویشی در سن ۱۸ سالگی بازداشت شده و فرزندش را در زندان بدنیا می آورد.

یکی دیگر سکینه صگور است، او پس از شکنجه های وحشیانه در اداره اطلاعات با جسمی خونین، در حالیکه دستبند به دست و زنجیر به پا داشت، جهت وضع حمل به بیمارستان منتقل شده و فرزندش در چنین شرایطی متولد میشود.

یکی دیگر از این شهروندان مریم زبیدی نام دارد که مادر ۴ فرزند است. مریم همراه با دو پسر ۲۹ و ۲۶ ساله خود، بنامهای محمد و بنیامین آلبوغبیش بازداشت شد. یکی از پسران او، بنیامین در ۵ تیرماه ۹۸ زیر شکنجه جان باخت.

بسیاری زنان در زندان قرچک ورامین زندانی هستند. این زندان به نام کهریزک دوم، زندان زنان است. در اینجا اصل تفکیک جرائم اجرا نمی شود تا به این ترتیب زندانیان سیاسی را نابود کنند.

همچنین باید به حکم ضدانسانی سنگسار اشاره که پس از ۱۴۰۰سال از دوران بربریت، هنوز برعلیه زنان ایران صادر میشود.

مقاومت زنان ایران آن روی سکه خشونت و تبعیض حکومتی:

اما آن روی سکه خشونت و تبعیض حکومتی، مقاومت چشمگیر زنان ایرانی در برابر توحش و بربریت حاکمیتی است که بر زن ستیزی و نادیده گرفتن آنان استوار شده است. زنان بیداری که به اشکال مختلف، در برابر این ستم و تبعیض مقاومت می‌کنند و تسلیم نمی‌شوند. زنانی همچون زینب جلالیان، مریم اکبری منفرد، آتنا دائمی، گلرخ ابراهیمی ایرایی، نجات انورحمیدی که تمام قد در برابر هیولای ولایت فقیه ایستاده‌ و شکنجه و زندان را به جان می‌خرند تا نام نیک زن ایرانی و حق او برای انتخاب را به ثبت برسانند.

زینب جلالیان از قدیمی ترین زنان زندانی سیاسی در ایران در قسمتی از یک پیامش از زندان چنین نوشته بود:

«ای ستمگران، نظاره‌گر بودید و هستید، دیدید نمی‌شود با قتل‌عام، شکنجه و زندانی کردن ما زنان، جلوی حق خواهی ما را بگیرید. وقتی یک زن جوهرش با آزادی سرشته شده باشد، هیچ ظلم و زوری نمی‌تواند او را به زانو در بیاورد.

من زمانی به این حقیقت پی‌بردم که در چنگال ستمگران جمهوری اسلامی بودم. لباسهای مرا بر روی تنم پاره کردند، چشم‌هایم را بستند، دست و پایم را با زنجیر به تخت آهنی بستند و شکنجه وحشتناک مرا شروع کردند. باور کنید هر وقت ستمگران، ظلم و شکنجه را بر من بیشتر می‌کنند، من جسورتر و مقاوم‌تر می‌شوم».

وصف صفات انسانی و بارز این زنان قهرمان در دوران اسارت همواره زبانزد همبندیان آنها بوده است:

یکی از هبمندان شیرین علم هولی که در تاریخ ۱۹ اردیبهشت سال ۱۳۸۹ اعدام شد، درباره او چنین نوشته است: «ده سال پیش همین ساعتها هنوز آن خنده‌هایت در انجماد آن روزهای اوین جاری ‌می‌شد! آخر چه میدانستم که چند ساعت بعد تو را برای همیشه از ما خواهند گرفت که وقتی دستم را محکم فشار میدادی داد نمیکشیدم و تقلا نمیکردم که دستم را از دستت جدا کنم… من چه میدانستم که نباید دستم را از دستت جدا کنم»!

چنین مقاومت جسورانه‌ای از جانب زنان در ایران است که پایه های حکومت خامنه‌ای را به لرزه درآورده است.

مقاومت زنان ایران در برابر ستم و دیکتاتوری، ریشه در تاریخ صدساله ایران از زمان مشروطیت و استبداد نظام پهلوی و پس از آن حاکمیت خمینی و خامنه ای دارد. یکی به زور چادر از سر زن ایرانی می‌کشید و دیگری میخواهد به زور چادر به سر زن ایرانی کند.

اعمال خشونت علیه زنان در ایران و مقاومت زن ایرانی برای بدست آوردن حقوق اجتماعی و سیاسی‌اش قصه‌ای طولانی است. این کتاب همچنان باز و در حال نگاشتن بوسیله همین زنان است. کتابی که خط خط آن با رنج و خون و مقاومت زن ایرانی نوشته شده و می‌شود.

در روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان، یاد همه زنانی که خون خود را نثار راه آزادی ایران از توحش و بربریت حکومت ولایت فقیه کردند، گرامی می داریم و درودهایمان را نثار آنان می‌کنیم.

زنان دلیری همچون:

ندا آقاسلطان، نیکتا اسفندانی، آذر میرزاپور زهابی، فهیمه سلحشور، مبینا احترامی، شبنم دیانی، مریم مهرآذین، شبنم سهرابی، فاطمه سمسارپور، ویدا شکیبایی مقدم، عصمت حیدری، مهسا رزمی، زهرا ساجدی، حلیمه سمیری، مریم اسماعیلی، سهیلا فلاح زاده، ریحانه ملکی، فاطمه حقوردی و …  برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید

۲۵ نوامبر روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان - نگاهی به وضعیت زنان در ایران
۲۵ نوامبر روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان – نگاهی به وضعیت زنان در ایران

به کانال نه به زندان نه به اعدام در تلگرام بپیوندید
https://t.me/NoToPrisonNoToExecution


۱۳۹۹ آذر ۴, سه‌شنبه

بازداشت آنیسا جعفری مهر فعال فرهنگی و مدرس زبان کردی در کرمانشاه



آنیسا جعفری مهر فعال فرهنگی و مدرس زبان کردی در اسلام آباد غرب (شاباد) از توابع کرمانشاه بازداشت شد.

به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام روز دوشنبه ۳ آذر۹۹، آنیسا جفعری مهر ۲۷ ساله، فعال فرهنگی و مدرس زبانی کردی از سوی نیروهای امنیتی در شهرستان اسلام آباد غرب ( شاباد) از توابع کرمانشاه بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

نیروهای امنیتی بدون ارائه هرگونه حکم قضایی به منزل پدری این فعال فرهنگی حمله کرده و پس از تفتیش خانه و وسایل او اقدام به ضبط لپ تاپ، موبایل و برخی از کتب درسی وی کردند. نیروهای امنیتی سپس به طور غیرقانونی آنیسا را با دستبند بازداشت کرده و با خود به مکان نامعلومی منتقل کردند.

این فعال فرهنگی از اعضای شورای نویسندگان فصل‌نامە ادبی و هنری «ژ» بوده است. این انجمن در آلمان مجوز گرفته و تا کنون سه شماره آن به شکل آکادمیک و با محتویات ادبی منتشر شده است.

آنیسا جعفری مهر متولد سال ۱۳۷۲ لیسانس ادبیات انگلیسی و فارغ التحصیل کارشناسی ارشد در رشته زبان شناسی و از فعالین فرهنگی نویسنده و مدرس زبان کردی است.

این فعال فرهنگی قبلا نیز در روز سه شنبه ۲۶آذر ۹۸ یکبار از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شده و پس از چندین ساعت بازجویی با قرار کفالت آزاد شده بود.

گفته میشود بازجوییهایی که از وی بعمل آمده تماما حول فعالیتهای ادبی وی بوده است. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

به کانال نه به زندان نه به اعدام در تلگرام بپیوندید
https://t.me/NoToPrisonNoToExecution

۱۳۹۹ آذر ۳, دوشنبه

شکنجه خیابانی جوانان – نمایشی از بربریت و توحش دیکتاتوری خامنه‌ای در ایران


 شکنجه خیابانی جوانان – نمایشی از بربریت و توحش دیکتاتوری خامنه‌ای در ایران

در ۴۰ سالی که از حکومت جانیان در ایران میگذرد، با انواع شکنجه ها در زندانها و بازداشتگاهها و مراکز مخفی مربوط به نهادها و ارگانهای اطلاعاتی و امنیتی و پاسداران و بسیج و نیروی انتظامی و …. آشنا شده‌ایم. یا این شکنجه‌ها بر تن و پیکر ما وارد آمده و مستقیم تجربه کرده‌ایم و یا از دیگر قربانیان آن را شنیده‌ایم. شکنجه‌هایی که حتی گفتن و نوشتن آنها هم مو بر اندام انسان راست می کند.

اما در همین فاصله زمانی با نوع دیگری از توحش و بربریت، آن هم در کف خیابانها علیه مردم و جوانان در شهرها روبرو بوده و هستیم. توحشی آن سوی پهن کردن بساط جراثقال برای دار.

در این نوع از شکنجه، مأموران سیاه پوشی که صورتهای خود را از وحشت دیده شدن توسط مردم، پوشانده‌اند، سوار بر خودروهای انتظامی، شماری از جوانان را با تحقیر و توهین در سطح شهر در برابر دیدگان حیرت زده مردم،‌ می‌چرخانند و بعد تصاویر این جنایت را هم در سایتهای خودشان منتشر می کنند.

شکنجه خیابانی جوانان

راستی علت این بربریت و شکنجه عریان و افسارگسیخته در مقابل چشمان مردم در خیابانها چیست؟

معاون ستاد کل نیروهای مسلح به نام میراحمدی می‌گوید که بنا به خواست خامنه‌ای میخواهند در مباره با ارازل و اوباش! «ناامنی را در جامعه ریشه کن» کنند.

پس روشن می شود که چنین اعمال وحشیانه ای در سطح جامعه، خواست و مطالبه شخص خامنه‌ای است.

اما باید دید که هدف خامنه ای برای این کار چیست؟

روشن است که خامنه‌ای با طرح شکنجه های خیابانی، در پی زهر چشم گرفتن و مرعوب و منکوب ساختن جامعه است. او میخواهد مانع بروز هرگونه اعتراض و خیزشی از جانب مردم شود. خامنه‌ای از اعدام زندانیان سیاسی همچون مصطفی صالحی و نوید افکاری، نتیجه معکوس گرفته و با موجی از خشم و نفرت جوانان و مردم روبرو شده است. پس به دنبال طرحهای دیگری میرود تا شاید درد بی درمان نظامش را درمان کند.

پرسش این است که آیا گرداندن متهمان در سطح شهر و به نمایش گذاشتن آنها در انظار عمومی، کمکی هم به حل مشکلات امنیتی جامعه کرده است؟

مردم در کوچه و خیابان و شهرهای ایران بارها و بارها شاهد نمایش نفرت انگیز «شکنجه خیابانی» جوانان بوده اند در حالی که بر گردن آنان آفتابه آویخته شده و یا بصورت کله-پا آنان را سوار الاغ نموده و یا سوار بر خودرو انتظامی آنان را کتک می زدند. نمایش چنین صحنه‌‌های خشونت باری در سطح شهر کدامیک از دردهای حاکمیت دیکتاتوری را درمان می کند؟



از منظر کارشناسان مسائل اجتماعی، چنین اعمال خشونت باری نه تنها هیچگاه منجر به ایجاد امنیت در سطح شهرها نمی‌شود، بلکه علاوه بر افزایش ناامنی و بالا رفتن میزان جرم، نشان از ضعف نهادها و ارگانهای امنیتی و انتظامی دارد.

کارشناسان معتقدند که هیچگاه با مجازاتهای سنگین، تحقیر و توهین و توحش و بربریت، نمیتوان مانع تکرار جرم شد.

همگان می‌دانند که هیچگاه نمیتوان «آتش را با بنزین» خاموش نمود.

نظامهای دیکتاتوری هنگامی به چنین اعمال ضدانسانی و وحشیانه‌ای روی می‌آورند که سقوط حتمی خود را بیش از هر زمان دیگری، نزدیک و نزدیکتر می بینند. دیکتاتوری ولایت فقیه هم شامل همین قاعده و قانون می‌شود. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید

به کانال نه به زندان نه به اعدام در تلگرام بپیوندید
https://t.me/NoToPrisonNoToExecution