۱۳۹۴ مرداد ۲۱, چهارشنبه

هفت سال از اعدام یعقوب مهرنهاد اولین وبلاگ نویس اعدام شده جهان گذشت

#ایران - هفت سال گذشت
هفت سال از اعدام یعقوب مهرنهاد اولین وبلاگ نویس اعدام شده جهان گذشت


هفت سال پیش در تاریخ 14 مرداد 1387 برابر با 4 آگوست 2008 یعقوب مهرنهاد؛ وبلاگ نویس؛ روزنامه نگار و دبیرکل انجمن جوانان صدای عدالت بعد از یکسال شکنجه و زندان، به چوبه دار سپرده شد و به شهادت رسید .
یعقوب مهرنهاد، متولد سال ١٣٥٨ و دارای سه فرزند، روزنامه‌نگار ، وبلاگ نویس و فعال مدنی بلوچ، دبیر "انجمن جوانان صدای عدالت" بود، که در سال ١٣٨١ با اخذ اعتبارنامه از سازمان ملی جوانان به عنوان سازمان غیردولتی مدنی تاسیس شد. این انجمن "در جهت ارتقاء سطح آموزشی و فرهنگی مردم استان و کمک به مردم محروم و فقیر تلاش" می‌کرد.
شهید یعقوب مهرنهاد با سلاح اندیشه و قلم خود و با اعتقاد به مبارزه مدنی و پرهیز از خشونت به دادخواهی از حقوق ملی و رفع ستم از ملت بلوچ و مبارزه با ظلم و جور برخاسته بود. در متن تمام سخنرانیهای مانده از او جمله یا کلمه هایی که تهدیدی برای امنیت ملی و تمامیت ارضی کشور باشد وجود نداشت. او کار و اقدامی بر علیه قانون اساسی همین نظام هم انجام نداد.امّا از آنجایی که حاکمیت ایران حتی فعالیتهای مدنی را هم در مناطق اهل سنت و ملی نشین بر نمی تابد بعد از گذشت اندک زمانی از آغاز فعالیتهای انجمن جوانان صدای عدالت؛ دبیرکل آن یعقوب مهر نهاد را بازداشت و بعد از یک سال زندان و شکنجه ناجوانمردانه به چوبه دار سپرده و به شهادت رساند. و بدین ترتیب نام این مبارز اندیشمند مدنی بعنوان اولین وبلاگ نویس اعدامی در تاریخ بشریت به ثبت می رسد.طبق معمول محاکمه بدون حضور هیات منصفه، وکیل، و خانواده یعقوب مهرنهاد انجام شد . بنا به اطلاعات موجود، در یکی از ملاقاتها، آقای مهرنهاد "به فشارهای وارده برای اعترافگیری از وی در مورد همکاری با گروههای مسلح اشاره کرده و هدف از این اتهامات را تنها برای سرپوش گذاشتن بر واقعیات و فعالیتهای مدنی وی دانسته است" (خبرنامه امیرکبیر، ١ اسفند ١٣٨٦).
سازمان عفو بین الملل این دادگاه غیرعلنی را "ناعادلانه" نامید (٢٣ بهمن ١٣٨٦) .
دادگاه انقلاب اسلامی زاهدان بدون ارائه هیچ دلیلی یعقوب مهرنهاد را به جرم "محاربه و افساد فی الارض از طریق عضویت و همکاری با گروه موسوم به جندالله" به مرگ محکوم کرد.
به گزارش خبرنامه امیرکبیر، پس از دریافت حکم اعدام آقای مهرنهاد، خانواده‌اش سعی کردند برای او وکیل دیگری از تهران استخدام کنند ولی وزارت اطلاعات زاهدان با تهدید و قول تغییر حکم آنها را از این کار بازداشت (١٥ مرداد ١٣٨٧)
حکم اعدام آقای یعقوب مهرنهاد در دیوان عالی کشور تایید گردید. وی، به همراه آقای عبدالناصر طاهری صدر، روز ١٤ مرداد ١٣٨٧ در زندان مرکزی زاهدان به دارآویخته شد.



#ایران #تهران #اوین #رجایی_شهر #گوهردشت #معلمان #كارگران #پرستاران #دانشجویان #زنان #جوانان #زندانيان #دانشگاه #دانشجو #زندان #حقوق_بشر #اعدام #اعتراض #قيام 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر