احمد شهید گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در مورد ایران در ژنو در حاشیه سی و یکمین اجلاس شورای حقوق بشر سازمان ملل با خبرنگاران گزارش جدیدی از وضعیت حقوق بشر در ایران را ارائه داد.
احمد شهید گفت گزارش جدید او در مورد ایران موضوعات مختلفی را در بر می گیرد همچون افزایش اعدام ها، که حداقل ۹۶۶ زندانی در سال ۲۰۱۵ در ایران اعدام شده اند که این بالاترین میزان اعدام در ایران طی دو دهه گذشته است.
وی همچنین اضافه کرد: در گزارشم چهار موضوع اصلی را برجسته می کنم:
۱. تداوم اعدام متهمان نوجوانان
۲. مشکلات اساسی وضعیت دادرسی قضایی در ایران
۳. وضعیت جامعه بهاییان ایران
۴. همکاری ایران با مکانیزم های جهانی حقوق بشر
اعدام نوجوانان
به گفته احمد شهید، اینها مهم ترین مواردی هستند که ایران باید به شدت به آنها رسیدگی کند. در سال ۲۰۱۴-۲۰۱۵ شانزده نفر نوجوان در ایران اعدام شده اند که بیشترین میزان در ۵ سال گذشته است. آمار اعدام نوجوانان نه تنها کاهش پیدا نکرده که طی دو سال گذشته افزایش داشته است.
گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران از دولت ایران خواست سریعا و بدون شرط مجازات به اعدام نوجوانان خاتمه دهد.
نیاز فوری به اصلاحات اساسی
شکنجه برای اعتراف گیری
احمد شهید در قسمت دیگری ادامه میدهد: به طور مرتب و نگران کننده ای گزارش هایی از زندان انفرادی طولانی مدت، شکنجه ، اعتراف زیر شکنجه و عدم دسترسی به وکیل دریافت می کند؛اقداماتی که قوانین جاری ایران را نقض می کند.
به گفته گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران، صدها ایرانی از جمله روزنامه نگاران، فعالان رسانه ای مدافعان حقوق بشر و اپوزیسیون در زندان های ایران هستند. او اشاره کرد که به طور مشخص ۴۷ روزنامه نگار و بلاگر در ایران زندانی اند.
وضعیت بهاییان
احمد شهید در گزارش خود نگرانی شدید از رفتار دولت ایران با جامعه بهاییان این کشور را اعلام کرد و از سیاست های ستیزه جویانه ای که ایران برای هدف قراردادن بهاییان، به حاشیه راندن آنها و تبعیض و آزار اذیت آنها بوجود آمده و آنها را از حقوق اولیه زندگی محروم می کند انتقاد کرد.
او گفت: نکته نگران کننده دیگر این است که متاسفانه در پاسخ به نگرانی های من دولت ایران همواره از بهاییان به عنوان فرقه یاد می کند و آنها را دشمن فرضی مردم ایران می شمارد.
در کانال تلگرام نه به زندان نه به اعدام خبرهای ما را دنبال کنید
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر