۱۳۹۸ تیر ۴, سه‌شنبه

پیام برزان محمدی در تکذیب خبر انتقالش به اوین


برزان محمدی خبر از عدم انتقال خود به زندان اوین و تهدید خود داد.
زندانی سیاسی زندان تهران بزرگ برزان محمدی، هم بندی علیرضا شیرمحمدعلی که چندی پیش در این زندان به قتل رسید، پیامی در رد خبر انتقالش به زندان اوین نوشت. 

وی در قسمتی از پیام خود می گوید: « معلوم نیست از چه می ترسند و چه طرح و نقشه ای دارند که از انتقال بنده و دیگر زندانیان سیاسی به زندان اوین از جمله آقای سهیل عربی که خیلی مورد آزار و اذیت قرار گرفته ممانعت بعمل می آورند. خیلی وقت است که قرار بوده که مرا به اوین منتقل کنند ولی متاسفانه هر روز وعده های دروغ به من می دهند و فقط دروغ به مردم تحویل می دهند هر چند که ۴۰ سال است که ما دروغ شنیده ایم و هیچوقت واقعیت را به مردم نگفتند و نشان ندادند و هنوز تا امروز ادامه دارد. مطمئن هستم که باز هم ادامه خواهد داشت. »

درود بر تمامی مبارزان راه آزادی و برابری

من برزان محمدی که نزدیک به یک سال است در سوئیتی  بدون هیچگونه امکانات و کاملا غیرقانونی در قتلگاه زندان تهران بزرگ از بدترین و بی بندوبارترین زندانهای ایران بسر می برم و در حال سپری کردن حکم ناعادلانه قانون رژیم جمهوری اسلامی هستم. 
با توجه به اینکه چند روزی است که یک خبر کاملا دروغ در فضای مجازی منتشر شده است که بنده  برزان محمدی همراه با یک زندانی سیاسی دیگری که اسم آن ذکر نشده است که به احتمال زیاد سهیل عربی باشد به زندان اوین منتقل شده ایم. این خبر دروغ معلوم نیست که از طرف چه کس دیگری و به دروغ منتشر شده که خودم هم خبر ندارم.
من همچنان در قتلگاه سوئیت زندان تهران بزرگ به سر می برم. در همان اتاق، تخت و سوئیتی که دوست و هم مبارزم زنده یاد شهید علیرضا شیرمحمدعلی را در آن بیگناه به قتل رساندند، به سر می برم و شبها و روزهای سختی را در این اتاق خالی به تنهایی می گذرانم. سخت در اذیت هستم هنوز هم باورش برایم سخت است که چنین اتفاق ناگواری اتفاق افتاده و ماندن در این زندان برایم هر روز سخت و سخت تر می شود. چون که دوستان هم مبارزم خوشبختانه همه آزاد شده اند و متاسفانه پیکر بی جان علیرضا شیرمحمدعلی هم از زندان آزاد شد و مرا در این زندان خراب شده و بی صاحب تنها گذاشت و رفت.
روان پاکش شاد و یادش جاودانه خواهد ماند.
و بعد از این حادثه تلخ و باورنکردنی چند بار از من در باره جزئیات این حادثه بازجویی شده و من جزئیات این حادثه تلخ را در اختیار مقامات قضایی قرار دادم. همه چیز مشخص است که چطور این قتل اتفاق افتاد و کاملا قابل پیش بینی بود که یک روزی این اتفاق تلخ خواهد افتاد که متاسفانه درنهایت، با بی توجهی و بی مسئولیتی مسئولین زنده یاد علیرضا شیرمحمدعلی جوان ۲۱ ساله کاملا بی گناه و فقط به دلیل بی توجهی مسئولین به دست دو قاتل جانی که در این سوئیت بطور غیرقانونی نگهداری می شدند با ضربات چاقو و سرامیک دستشویی به قتل رسید. هیچکس مسئولیت را به گردن نمی گیرد و پاسخگو نیستند که چه اشتباه بزرگی مرتکب شده اند.
بعد از این اتفاق تلخ مرا هم تهدید کردند که مواظب باشم و  حواسم را جمع کنم که تمام گزارشات این قتل را شما به بیرون منتقل کردید و در واقع نمی خواهند که کسی واقعیت را بفهمد. چونکه همه مسئولین باید پاسخگو باشند و جواب پس بدهند.
و حالا که دیگر منهم در این سوئیت قتلگاه تنها شدم، به سختی شب و روز را طی می کنم. جای من در این زندان غیرقانونی نیست. باید من و دیگر زندانی سیاسی سهیل عربی را به زندان اوین منتقل کنند. خیلی وقت است که قرار بوده که مرا به اوین منتقل کنند ولی متاسفانه هر روز وعده های دروغ به من می دهند و فقط دروغ به مردم تحویل می دهند هر چند که ۴۰ سال است که ما دروغ شنیده ایم و هیچوقت واقعیت را به مردم نگفتند و نشان ندادند و هنوز تا امروز ادامه دارد. مطمئن هستم که باز هم ادامه خواهد داشت. 
معلوم نیست از چه می ترسند و چه طرح و نقشه ای دارند که از انتقال بنده و دیگر زندانیان سیاسی به زندان اوین از جمله آقای سهیل عربی که خیلی مورد آزار و اذیت قرار گرفته ممانعت بعمل می آورند. نگه داشتن زندانیان سیاسی در این زندان خراب شده تهران بزرگ در کنار دیگر زندانیان با اتهامات و جرمهای مختلف کاملا سخت است و مورد آزار و اذیت قرار می گیرند و امنیت جانی نداشته و ندارند.
امید داشته باشید که نور بر تاریکی پیروز خواهد شد. 
فردای بهتر و آینده روشن  در انتظار همه شما دوستان گرامی و تمامی مبارزان راه آزادی و برابری زن و مرد آرزومندم.
ما زنده به آنیم که آرام نگیریم. 

زنده باد آزادی و برابری زن و مردم
با سپاس فراوان از شما دوستان گرامی
تا درودی دیگر بدرود

اخبار ما را در سایت جوانه ها
و کانال تلگرام نه به زندان نه به اعدام دنبال کنید
#ایران #حقوق_بشر #زندان_تهران_بزرگ #سهیل_عربی #مشهد #برزان_محمدی #علیرضا_شیرمحمدعلی

برگزاری دادگاه انور خضری و ۶ هم پرونده ای او پس از ۱۰ سال بلاتکلیفی

برگزاری دادگاه انور خضری و ۶ هم پرونده ای او پس از ۱۰ سال بلاتکلیفی

هفته گذشته دادگاه ۷ تن از زندانیان سیاسی - عقیدتی اهل سنت در محیطی پر تهدید و طی سه جلسه برگزار شد.

بر اساس گزارشهای دریافتی از منابع موثق، در روزهای ۲۷، ۲۸ و ۲۹ خرداد ماه ۹۸، جلسات دادگاه زندانیان سیاسی - عقیدتی اهل سنت انور خضری، کامران شیخه، فرهاد سلیمی، خسرو بشارت، قاسم آبسته، ایوب کریمی و داوود عبداللهی بعد از ۱۰ سال بلاتکلیفی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد. در این جلسه نماینده دادستان ناصری، نمایندگان وزارت اطلاعات و وکیل زندانیان محمد علیزاده طباطبایی حضور داشتند.
انورخضری و کامران شیخه در روز ۲۷ خرداد ماه، قاسم آبسته و خسرو بشارت روز ۲۸ خردادماه و ایوب کریمی و داوود عبداللهی در روز ۲۹ خرداد ماه محاکمه شدند. 
در این دادگاه، زندانیان عقیدتی - سیاسی و بطور خاص انور خضری توسط نماینده اطلاعات مورد تهدید قرار گرفتند. 
بر اساس گزارش منابع نزدیک به زندانیان، وکیل متهمین در روز دادگاه تهدید شده بود که حق دفاع از موکلینش را ندارد و تنها ارتباط وی در حد احوالپرسی با موکلینش از فاصله دور باید باشد.
وکیل متهمین هرگاه قصد بیان دفاعیاتش از متهمین را می کرد، با واکنش تند قاضی صلواتی، نمایندگان اطلاعات و دادستان مواجه می شد.
قبل از شروع  جلسه دادگاه، در اتاق انتظار، نمایندگان وزارت اطلاعات انور خضری را تهدید کردند. 
در طول جلسه دادگاه نیز با توهین و به سخره گرفتن دفاعیات متهمین، سعی در ممانعت از پاسخگویی آقای خضری در بیان واقعیات پرونده سازی اطلاعات را داشتند. 
این ممانعت از حق دفاع از خود، سبب واکنش آقای انور خضری و درگیری لفظی وی با نماینده تام الاختیار وزارت اطلاعات شد. طی جلسه دادگاه قاضی صلواتی و دیگر نمایندگان وزارت و دادستان به خاطر دفاع از خود علیه وی اعلام جرم کرده و او را از جلسه دادگاه بیرون کردند.
طبق گفته شاهدان عینی، نماینده وزارت اطلاعات در بیرون از دادگاه زندانی عقیدتی سیاسی انور خضری را تهدید کرد که حکم اعدامش را خواهد گرفت و خود شخصا چهارپایه اعدام را از زیر پایش خواهد کشید. 
طبق وعده مقرر، احکام صادره علیه متهمان این پرونده بزودی ابلاغ خواهد شد.

اخبار ما را در سایت جوانه ها
و کانال تلگرام نه به زندان نه به اعدام دنبال کنید
#ایران #حقوق_بشر #زندان_رجایی_شهر #زندانی_سیاسی #مشهد #اهل_سنت

۱۳۹۸ خرداد ۳۱, جمعه

اعتصاب غذای سهیل عربی در اعتراض به رفتار خشن مسئولان زندان

 سهیل عربی زندانی سیاسی محبوس در زندان تهران بزرگ در اعتراض به رفتار خشن مسئولان زندان، عدم وجود امکانات برای نگهداری زندانیان و محرومیتهای گسترده در این زندان اعتصاب غذا کرد.

به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان - نه به اعدام، بر اساس اخبار دریافتی، این زندانی سیاسی از روز شنبه ۲۵ خرداد ماه ۹۸ اقدام به اعتصاب غذا کرده و امروز جمعه ۳۱ خرداد ماه هفتمین روز اعتصاب غذای خود را می گذراند. او روز گذشته پنجشنبه ۳۰ خرداد ماه به دلیل وخامت حالش به بهداری زندان منتقل شد.
به گزارش منبع موثق، وی که در تیپ ۱ سالن ۹ زندان تهران بزرگ محبوس است، در اعتراض به وضعیت نامناسب زندان تهران بزرگ شامل «رفتارهای خشونت آمیز از سوی مسئولان زندان»، «گسترش استفاده از انواع موادمخدر دربین زندانیان», «نامناسب بودن محل نگهداری زندانیان»، «اعتراف گیری با شوکر و باتوم از زندانیان»، «عدم رعایت اصل تفکیک جرائم»، «عدم وجود امکانات اولیه و بهداشتی»، «محرومیت از حق درمان» و «وجود ساس و شپش» در این زندان دست به اعتصاب غذا زده است.   
سهیل عربی که پیش از این در زندان اوین محبوس بود، بارها خواهان انتقال به اوین شده اما با بی توجهی و ممانعت مسئولان زندان روبرو شده است. 
لازم به یادآوری است که حدود ۱۰ روز پیش، در شبانگاه ۲۰ خرداد ماه ۹۸، علیرضا شیرمحمدی زندانی سیاسی ۲۱ ساله توسط دو زندانی جرائم عادی با سی ضربه چاقو، در همین زندان به قتل رسید.
زندانی سیاسی سهیل عربی پیش از این بارها توسط مسئولان و عوامل این زندان بشدت مورد ضرب و شتم قرار گرفته بطوریکه بینی اش شکسته و دچار ضایعات جسمی شدید شده است.
نگهداری زندانیان سیاسی در بندهای زندانیان جرائم عادی و خطرناک برخلاف اصل تفکیک جرائم می باشد. 

سهیل عربی وبلاگ نویسی است که به اتهام نشر عقایدش در وبلاگ و فیس بوک در آبان ۹۲ دستگیر شد. او ابتدا به اعدام و سرانجام به هفت سال و نیم زندان و دو سال تحقیقات مذهبی (برای اثبات پشیمانی) و دو سال ممنوع الخروجی پس از آزادی محکوم شد.
پس از پرونده سازی های متعدد از طرف اطلاعات و مسئولان قضایی، در تاریخ ۳۱ شهریورماه ۹۷ توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به اتهامات «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «تشویش اذهان عمومی» به سه سال حبس، سه سال تبعید و جزای نقدی مضاعف محکوم شد.
او پیش از این در اعتراض به پرونده سازی و محاکمه همسرش، انتقال زندانیان سیاسی آتنا دائمی و گلرخ ابراهیمی دست به اعتصاب غذاهای طولانی مدت زده بود.

اخبار ما را در سایت جوانه ها
و کانال تلگرام نه به زندان نه به اعدام دنبال کنید
#ایران #اعتصاب_غذا #سهیل_عربی #زندانی_سیاسی #زندان_تهران_بزرگ #علیرضا_شیرمحمدعلی

۱۳۹۸ خرداد ۲۹, چهارشنبه

انتقال اورژانس رحمت الله پاکزاد به بیمارستان پس از یک ماه شکنجه و عدم رسیدگی

 
رحمت الله پاکزاد زندانی عقیدتی سیاسی اهل سنت محبوس در زندان رجایی شهر، پس از یکماه درد کشیدن و عدم رسیدگی پزشکی به بیمارستانی در بیرون زندان منتقل شد.

به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان - نه به اعدام، بر اساس گزارشهای رسیده، رحمت الله پاکزاد که از 26 اردیبهشت ماه ۹۸ بشدت از ناحیه دستگاه گوارشی بیمار و دچار آسیب جدی و خطرناک شده بود، سرانجام روز سه شنبه 28 خرداد ماه، پس از وخامت وضعیتش، به صورت اورژانس به بیمارستانی در بیرون از زندان منتقل شد.
این زندانی عقیدتی سیاسی به مدت ۳۲ روز، روزانه دوبار به علت درد شدید ناشی از ناراحتی سیستم گوارشی جهت درمان و رسیدگی به بهداری زندان مراجعه میکرد. اما متاسفانه بدون رسیدگی جدی و اساسی فقط درحد یک معاینه سرپایی و با دادن چند قرص رانیتیدین و شربت آلومنیوم ام جی او را به داخل بند باز می گرداندند.
با وجود اینکه رحمت الله پاکزاد طی این مدت با نامه نگاریهای متعددی به رئیس بهداری، مدیریت زندان و بقیه مسئولان زندان، بیماری و درمانش را پیگیری می کرد، اما هیچ پاسخی دریافت نکرد.
بر اساس گزارش منبع موثق، وی در یکماهه اخیر بر اثر شدت درد از ناحیه شکم و معده مجبور به نشسته خوابیدن بوده و هر هفته دوبار حداقل در حالت خواب از دهان و بینی او خون می آمد. علاوه براین درد هر روز در بدن او گسترده تر شده بود.
همچنین بهداری زندان با دادن داروی کلپرمین به او که مبتلا سه سنگ کیسه صفراست، باعث تشدید بیماری وی شد. وی بارها به این امر اعتراض کرده بود. اما این اعتراضها با بی توجهی مسئولان بهداری روبرو شد.
بر اساس گزارشات وی به حدی درد می کشید که از شدت درد به جنون می رسید.
رحمت الله پاکزاد در نامه هایی قبل از اعزام به مسولین زندان اعلام کرد که مدیریت زندان و رئیس بهداری زندان را مسئول و باعث و بانی هر ضایعه جانی می داند.
همدبندیان و دوستان این زندانی عقیدتی سیاسی اهل سنت از وضعیت و شرایط کنونی وی اطلاعی ندارند.
رحمت الله پاکزاد به اتهام اقدام علیه امنیتی ملی از طریق عضویت در گروه های مخالف نظام، تبلیغ علیه نظام و خروج غیرقانونی از مرز به ۵ سال حبس محکوم شده و از حدود ۲ سال قبل در زندان به سر می‌برد.

اخبار ما را در سایت جوانه ها
و کانال تلگرام نه به زندان نه به اعدام دنبال کنید
#ایران #حقوق_بشر #زندان_گوهردشت #اهل_سنت #زندانی_عقیدتی_سیاسی

هر شب ستاره‌ای به زمین می‌کشند و باز، این آسمان غم‌زده غرق ستاره‌هاست

زندانیان سیاسی زندان رجایی شهر (گوهردشت کرج) پس از قتل زندانی سیاسی علیرضا شیرمحمدعلی، در پیامی ضمن ابراز همدردی با خانواده او خواهان مجازات آمرینی شدند که این قتل را برنامه ریزی و زمینه سازی کرده بودند. 


آنها در قسمتی از پیام خود نوشتند: «ما تنی چند از زندانیان سیاسی زندان گوهردشت کرج ضمن ابراز همدردی با خانواده این عزیز جانباخته که همچون قتل دولتی برادران سربدار و سرافرازمان زانیار و لقمان مرادی وجودمان را اندوهگین کرد، از خانواده وی و تمامی وجدان‌های بیدار درخواست داریم که برای پایمال نشدن خون «علیرضا» و احقاق حقوق ابتدایی و انسانی سایر زندانیان سیاسی گمنام در زندان‌های سراسر کشور سکوت نکنند و بجای تقلیل و انحراف ماجرا به یک درگیری عادی بین دو زندانی، خواهان مجازات آمرینی باشند که این قتل را علیرغم اعتصاب غذا و درخواست‌های مکرر آن جانباخته برای انتقال به بند زندانیان سیاسی در زندانی دیگر، از پیش زمینه‌سازی و برنامه‌ریزی کرده بودند.»
توجه شما را به اصل این پیام که به کانون حقوق بشری نه به زندان - نه به اعدام رسیده است، جلب می کنیم.

هر شب ستاره‌ای به زمین می‌کشند و باز، این آسمان غم‌زده غرق ستاره‌هاست
هفته گذشته در روز ملاقات خبر قتل «علیرضا شیرمحمدعلی» و تصویر مادری سیاهپوش و عزادار که عزیز دربندش در زندان به قتل رسیده، وجودمان را اندوهگین کرد. قتل این زندانی سیاسی اولین و آخرین نمونه‌ی این‌گونه قتل‌ها نبوده است. چندی پیش هم‌بندی سابق‌مان «وحید صیادی نصیری» به دلیل اعتصاب غذا و بی‌توجهی مسئولین زندان قم نسبت به خواسته‌های به حقش، مظلومانه جان باخت و «علیرضا» نیز با وجود این‌که ده‌ها روز را در اعتصاب غذا به سر برده بود، نهایتا در قتلی کاملا مشکوک جان باخت.

برای ما زندانیانی که خود مدتی در بندهای عادی و حتی انفرادی زندان بوده‌ایم، کاملا واضح است که باز بودن در سلول‌های انفرادی برای زندانیان ممنوع است چه برسد به همراه داشتن تیزی و چاقو در سلول انفرادی!!!

و همینطور ادعای سراسر کذب سازمان زندان‌ها در توجیه این قتل و منکر شدن نگهداری زندانیان سیاسی و عقیدتی در بین زندانیان جرایم خطرناک، در حالی‌که هم‌اکنون ده‌ها زندانی سیاسی دیگر از جمله اسماعیل بخشی، امیر امیرقلی، جعفر عظیم‌زاده و... در زندان اوین و خانم‌ها منیره عربشاهی، یاسمن آریانی، صبا کُردافشار، شکوفه یداللهی، سپیده مرادی، الهام احمدی، مرضیه امیری، عاطفه رنگریز، ندا ناجی، سپیده قلیان و... در زندان قرچک و نیز ده‌ها تن از دراویش گنابادی، سهیل عربی، اکبر باقری و... در زندان فشافویه و دیگر زندانیان سیاسی محبوس در اکثر زندان‌های شهرستان‌ها، سند رد ادعاهای کذب مطرح شده از طرف مسئولین سازمان زندانها می‌باشد. ادعاهای کذبی که در طول تمام این سالیان در پی مرگ زندانیان سیاسی همچون زهرا کاظمی، اکبر محمدی، ولی‌الله فیض مهدوی، عبدالرضا رجبی، امیدرضا میرصیافی، هدی صابر، ستار بهشتی، شاهرخ زمانی، سارو قهرمانی، سینا قنبری و..‌. مطرح شده است.

لذا ما تنی چند از زندانیان سیاسی زندان گوهردشت کرج ضمن ابراز همدردی با خانواده این عزیز جانباخته که همچون قتل دولتی برادران سربدار و سرافرازمان زانیار و لقمان مرادی وجودمان را اندوهگین کرد، از خانواده وی و تمامی وجدان‌های بیدار درخواست داریم که برای پایمال نشدن خون «علیرضا» و احقاق حقوق ابتدایی و انسانی سایر زندانیان سیاسی گمنام در زندان‌های سراسر کشور سکوت نکنند و بجای تقلیل و انحراف ماجرا به یک درگیری عادی بین دو زندانی، خواهان مجازات آمرینی باشند که این قتل را علیرغم اعتصاب غذا و درخواست‌های مکرر آن جانباخته برای انتقال به بند زندانیان سیاسی در زندانی دیگر، از پیش زمینه‌سازی و برنامه‌ریزی کرده بودند.

آرش صادقی
ابراهیم فیروزی
پیام شکیبا
حسن صادقی
سعید شیرزاد
سعید صفایی
سعید ماسوری
مجید اسدی
محمد بنازاده امیرخیزی
محمد علی منصوری

چهارشنبه ۲۹ خرداد ۹۸
زندان گوهردشت کرج

اخبار ما را در سایت جوانه ها
و کانال تلگرام نه به زندان نه به اعدام دنبال کنید
#ایران #حقوق_بشر #زندان_گوهردشت #علیرضا_شیرمحمدعلی #زندان_تهران_بزرگ

۱۳۹۸ خرداد ۲۵, شنبه

گزارش نقض حقوق بشر در ایران در هفته ای که گذشت


به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام، از روز شنبه ۱۸ خرداد تا روز جمعه ۲۵ خرداد ماه ۱۳۹۸در شهرهای مختلف ایران شاهد سرکوب و نقض حقوق بشر از جمله اعدام، بازداشت‌های خودسرانه، صدور احکام حبس و اذیت و آزار و قتل زندانیان بودیم.





ماشین کشتار دستگاه قضاییه نظام ولایت فقیه در هفته‌ای که گذشت با پایان یافتن ماه رمضان موجی از اعدام‌ها را در زندان‌های مختلف از سر گرفت.

اعدام
به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام در هفته ای که گذشت دست‌کم ۵ زندانی در زندان‌های ایران به دار آویخته شدند.
روز یکشنبه ۱۹ خردادماه یک زندانی به اتهام قتل در زندان گرگان اعدام شد، این زندانی به نام هاشم امیری، ۴۷ ساله از سال ۹۴ به اتهام قتل به اعدام محکوم شده بود و در زندان گرگان تحمل حبس می‌کرد.
صبح روز دوشنبه ۲۰ خردادماه یک زندانی در زندان رجایی شهر کرج به اتهام «محاربه از طریق سرقت مسلحانه» به دار آویخته شد.
صبح روز چهارشنبه ۲۲ خردادماه سه زندانی که روز سه شنبه ۲۱ خرداد جهت اجرای حکم اعدام به سلول‌های انفرادی زندان رجایی شهر منتقل شده بودند به دار آویخته شدند. مشخصات دو تن از زندانیان اعدام شده
امیر طهماسب متهم به افساد فی‌الارض و تجاوز به عنف و صمد بسیده، متهم به قتل می‌باشد. از مشخصات سومین زندانی اعدام شده اطلاعی در دست نیست.
همچنین صبح روز چهارشنبه ۲۲ خرداد ماه ، حکم اعدام یک زندانی به اتهام قتل دو مأمور نیروی انتظامی در اردبیل به اجرا درآمد. محل دقیق اجرای حکم اعدام مشخص نشده است.

بازداشت‌ها

روز شنبه ۱۸ خردادماه حمید کبیرمهر متهم سیاسی که پیشتر توسط دادگاه تجدیدنظر به دو سال حبس تعزیری محکوم شده بود، پس از مراجعه به شعبه اجرای احکام دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان رباط کریم جهت اجرای حکم بازداشت شد.
روز یکشنبه ۱۹ خرداد یک شهروند اهل سنت به نام‌ مجید هاشمی ۲۵ ساله توسط ماموران اطلاعات سپاه در اهواز بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. گفته می شود بازداشت وی به دلیل فعالیت های مذهبی او صورت گرفته است.
روز یکشنبه ۱۹ خردادماه، امید شاه‌محمدی، فعال صنفی معلمان دیواندره به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» بازداشت و جهت اجرای محکومیت یک ساله خود به زندان مرکزی سنندج منتقل شد.
روز یکشنبه ۱۹ خرداد دست‌کم ۱۰ تن از اعضای یک تور طبیعت گردی در شهرستان آمل توسط ماموران نیروی انتظامی بازداشت شدند.
روز دوشنبه ۲۰ خرداد ماه ۳ تن از گردشگران سد لفور سوادکوه به دستور مستقیم دادستانی مازندران بازداشت شدند.
صبح روز دوشنبه۲۰ خرداد ماه، یک فعال محیط زیست به نام مسعود کنعانی معروف به خادم النخیل توسط نیروهای امنیتی در شهر اهواز، در منزل شخصی اش بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
صبح روز دوشنبه ۲۰ خرداد ماه محمد پارسی وبلاگ نویس و فعال سیاسی بازداشت و جهت تحمل سه سال حبس تعزیری خود به زندان اوین منتقل شد.

احضاریه ها
روز شنبه ۱۸ خرداد رسول طالب مقدم، از اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه با دریافت ابلاغیه ای به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران احضار شد. آقای طالب مقدم، در جریان تجمع روز جهانی کارگر در مقابل ساختمان مجلس به همراه ده‌ها تن دیگر بازداشت و پس از چند روز با تودیع قرار آزاد شده بود.
روز شنبه ۱۸ خردادماه ، عثمان اسماعیلی، فعال کارگری با دریافت ابلاغیه‌ای جهت تحمل مدت محکومیت سه ماه خود به شعبه‌ی اجرای احکام دادسرای عمومی و انقلاب سقز احضار شد. بر اساس این گزارش، دادگاه انقلاب سقز در تاریخ ۲۶ دی ماه ۹۷ عثمان اسماعیلی را از بابت اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” با استناد به ماده‌ی ۵۰۰ قانون مجازات اسلامی به سه ماه حبس تعزیری محوم کرده بود.
روز یکشنبه ۱۹ خرداد پروین محمدی، از فعالان کارگری بازداشت شده در پارک جهان نما، جهت ارائه آخرین دفاعیات در دادسرای ناحیه ۱ کرج حاضر شد.

اذیت و آزار و فشار بر زندانیان 
زندانیان محبوس در زندان قزلحصار کرج با مشکلات متعددی در این زندان روبرو هستند. با شروع فصل گرما و نبودن الزامات بهداشتی و بی توجهی از سوی عوامل زندان، بیماری‌های پوستی چون گال در میان هزاران زندانی زندان قزلحصار شیوع پیدا کرده است. این موضوع به یک وضعیت بحرانی منجر شده و به دلیل بی توجهی مسئولان زندان، خود زندانیان به شیوه‌های مختلف سعی در کنترل وضعیت دارند. این موضوع در کنار نبود امکانات رفاهی اولیه، بهداشتی و پزشکی و تغذیه نامناسب زندانیان بر مشکلات محبوسین افزوده است.
عباس طاهری، یکی از زندانیان زندان رجایی شهر کرج که به اتهام «قتل عمد» به اعدام محکوم شده پس از اعتصاب غذا و اقدام به خودکشی به سلول انفرادی منتقل و تهدید به اجرای حکم زودهنگام شد.
این زندانی ۲۴ ساله بارها به عنوان زندانی معترض به شرایط غیرقانونی زندان، مورد ضرب و شتم در این زندان قرار گرفته بود. وی که پیش از انتقال به انفرادی، در بند ۳ نگهداری می‌شد تاکنون چندین بار از عوامل زندان خواسته بود که او را به بند دیگری منتقل کنند اما هیچگاه با درخواست او موافقت نشد. رئیس بند سه فردی به نام سعید احمدی به او گفته است فقط در صورتی منتقل خواهی شد که خودکشی کنی.
روز دوشنبه ۲۰ خرداد, امیر ستاری رئوف, زندانی سیاسی محبوس در زندان مرکزی تبریز که در حال سپری کردن دوران حبس ۷ ماهه خود در زندان می‌باشد، در اعتراض به عدم توجه مسئولان قضائی و رسیدگی و ایرادات موجود در پرونده اش دست به اعتصاب غذا زد.
ساناز اله یاری، از متهمین پرونده اعتراضات هفت تپه و از اعضای هیئت تحریریه نشریه گام به دلیل ابتلا به بیماری نامشخصی در زندان، دچار ضعف جسمی، لرزش شدید اندام ها، مشکلات گوارشی و درد شدید معده شده است. وی اخیرا با کاهش وزن ۱۰ کیلوگرمی نیز مواجه شده است. با این حال علیرغم پیگیری های مکرر خانواده از اعزام وی به بیمارستان خارج از زندان و رسیدگی مناسب پزشکی محروم مانده است.
روز سه شنبه ۲۱ خردادماه ، جواد احمدی زندانی سیاسی محبوس در زندان ارومیه که جهت انجام عمل کلیه به بیمارستان اعزام شده بود، بدون تکمیل دوره درمان به زندان ارومیه بازگردانده شد. انتقال مجدد وی از بیمارستان به زندان تنها یک روز پس از عمل جراحی در حالی انجام شد که به گفته پزشکان، وی به مراقبت پس از جراحی نیاز داشته و روند مداوا به پایان نرسیده است.

صدور احکام
شعبه ششم دادگاه کیفری یک استان خراسان رضوی، یک جوان ۲۸ ساله متهم به تیراندازی غیرعمد به یک رهگذر را به ۱۸۰ ساعت کار اجباری در غسالخانه بهشت رضا در مشهد محکوم کرد.
روز یکشنبه ۱۹ خردادماه شعبه ۱۱۰ دادگاه عمومی ارومیه, پیمان میرزازاده, فعال فرهنگی و زندانی سیاسی محبوس در زندان مرکزی این شهر را به تحمل ۲ سال حبس تعزیری محکوم کرده است. با توجه به محکومیت قبلی این زندانی سیاسی مجموع احکام صادره برای وی به ۴ سال حبس تعزیری افزایش پیدا کرده است.
شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران جعفر رستمی راد، فعال آذربایجانی را به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به شش ماه حبس تعزیری محکوم کرد.

قتل زندانیان
روز دوشنبه ۲۰ خردادماه زندانی سیاسی علیرضا شیرمحمدعلی, توسط دو تن از عوامل و گماشتگان حکومتی در زندان تهران بزرگ با ضربات چاقو به قتل رسید. علیرضا شیرمحمدعلی, از سوی ۲ نفر از زندانیان به نام‌های محمدرضا خلیل زاده، متهم مواد مخدر و حمیدرضا شجاع زاده، متهم به قتل عمد و محکوم به اعدام مورد تهاجم قرار گرفت و با ۳۰ ضربه چاقو به شدت مجروح شده و پیش از رسیدن به بیمارستان جان خود را از دست داد.

این دو زندانی که از عوامل و گماشتگان حکومتی در زندان هستند با چاقو به شاهرگ و شکم علیرضا شیرمحمدعلی ضربه زدند که منجر به پارگی شاهرگ و روده وی شد.

عفو بین‌الملل خواهان تحقیق در مورد قتل علیرضا شیرمحمدعلی در زندان تهران بزرگ شد
عوامل زندان برای اینکه این عمل جنایتکارانه بصورت موفقی اجرا شود و بتوانند آن را صحنه ساختگی درگیری زندانیان با یکدیگر جلوه دهند، از قبل تلفن این سالن را قطع کرده بودند و در زمان حمله به زندانیان سیاسی نیز، براساس طراحی های قبلی هیچ ماموری در اتاق حضور نداشت.

کشته و زخمی شدن شدن ۳ کولبر براثر شلیک مستقیم نیروهای حکومتی
روز پنجشنبه ۲۳ خرداد ماه، نیروهای مرزبانی در منطقه زلی – بانه به سمت گروهی از کولبران آتش گشودند. براثر این تیراندازی کولبری با نام محمد حسین‌زاده، اهل شهرستان بانه جان خود را از دست داد و دو کولبر دیگر مجروح شدند. کولبر جانباخته ۳۰ ساله و از اهالی روستای زلی از توابع بخش نمشیر بانه می باشد.

اخبار ما را در سایت جوانه ها
و کانال تلگرام نه به زندان نه به اعدام دنبال کنید
#ایران #حقوق_بشر  #زندانی_سیاسی #علیرضا_شیرمحمدعلی 

۱۳۹۸ خرداد ۲۳, پنجشنبه

بیانیه عفو بین الملل در باره قتل زندانی سیاسی علیرضا شیرمحمدعلی

سازمان عفو بین الملل پس از شوکه آور خواندن قتل علیرضا شیرمحمدعلی جوان ۲۱ ساله در زندان تهران بزرگ، از ایران خواست که اجازه دهد ناظران بین المللی از زندان تهران بزرگ و سایر بازداشتگاههای کشور بازدید کنند.

به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان -نه به اعدام، امروز پنجشنبه ۲۳خرداد ماه ۹۸، سازمان عفو بین الملل بیانیه ای در باره قتل علیرضا شیرمحمدعلی در زندان تهران بزرگ داد. در این بیانیه چنین آمده است: 
سازمان عفو بین‌الملل قتل علیرضا شیرمحمدعلی، زندانی عقیدتی ۲۱ ساله در زندان تهران بزرگ (فشافویه) را شوکه‌آور می‌داند. این سازمان ضمن همدردی با خانواده علیرضا شیرمحمدعلی اعلام می‌کند او هرگز نباید زندانی می‌شد، چه برسد به این که به چنین سرنوشت تلخی دچار شود.
وکیل علیرضا شیرمحمدعلی اطلاع داده است که دو زندانی محکوم به قتل و قاچاق مواد مخدر با ضربات متعدد چاقو او را کشتند.
عفو بین‌الملل از مقام‌های ایران می‌خواهد فورا تحقیقاتی موثر، بی‌طرفانه، مستقل و شفاف درباره‌ی قتل علیرضا شیرمحمدعلی انجام دهند. شناسایی هرگونه قصوری از جانب حکومت که در مرگ آقای شیرمحمدعلی نقش داشته و جبران آن، باید بخشی از هدفهای تعیین شده برای این تحقیقات باشد. عفو بین‌الملل عمیقا نگران است که یک عامل موثر در قتل این بوده که علیرضا شیرمحمدعلی و دیگر زندانیان محکوم به جرایم غیر خشن از زندانیان محکوم به جرائم خشن جدا نگه‌داری نشده‌اند. 
علیرضا شیرمحمدعلی با اتهاماتی از قبیل «توهین به مقدسات»، «توهین به رهبری» و «تبلیغ علیه نظام» پس از محاکمه‌ای ناعادلانه به ۸ سال زندان محکوم شده بود. به گفته وکیل او، محمد هادی عرفانیان، این اتهام‌ها تنها براساس نوشته‌های او در فضای مجازی مطرح شده بودند. پرونده آقای شیرمحمدعلی قرار بود در هفته‌های آینده در دادگاه تجدیدنظر بررسی شود.
مقامات ایران همچنین باید زندانیانی را که به خاطر مخالفت مسالمت‌آمیز در حبس ناعادلاانه هستند، آزاد کنند و اجازه دهند که ناظران بین‌المللی از جمله گزارش‌گر ویژه سازمان ملل متحد درباره وضعیت حقوق بشر ایران،مستقلا و بدون اطلاع قبلی از زندان‌ فشافویه و سایر بازداشت‌گاه‌های کشور بازدید کنند.

اخبار ما را در سایت جوانه ها
و کانال تلگرام نه به زندان نه به اعدام دنبال کنید
#ایران #حقوق_بشر #زندان_تهران_بزرگ #زندانی_سیاسی #عفو_بین_الملل #علیرضا_شیرمحمدعلی

۱۳۹۸ خرداد ۲۱, سه‌شنبه

اخبار تکمیلی از قتل علیرضا شیرمحمدعلی

هجوم گارد زندان پس از قتل علیرضا شیرمحمدعلی در زندان تهران بزرگ


به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان - نه به اعدام، از ساعت ۵ صبح امروز سه شنبه ۲۱ خرداد ماه ده ها تن از نیروهای سرکوبگر گارد و پلیس به زندان تهران بزرگ هجوم برده اند تا پس از قتل عامدانه و طراحی شده زندانی سیاسی علیرضا شیرمحمدعلی، وضعیت را در کنترل خود نگه‌دارند.

بر اساس گزارش منبع موثق، علیرضا شیرمحمدعلی در آخرین تماسهایش با خارج از زندان گفته است: تلفن زندان را قطع کرده‌اند و نمی دانم چه کار می خواهند بکنند؟ نمی دانم چه طرحی دارند؟ اینها میخواهند دعوا راه بیندازند ولی ما قصد دعوا با کسی را نداریم. همه مأموران هم از داخل سالن رفته اند و کسی هم نیست و نمی دانم چه توطئه‌ای در سر دارند. 
ساعاتی پس از این صحبتها، دو زندانی اجیر شده، به علیرضا شیرمحمدعلی با چاقو حمله کرده و شاهرگ وی را زده و روده اش را نیز پاره می کنند. بر اثر شدت جراحات و خونریزی‌ها، این زندانی ۲۱ ساله جان خود را از دست داد.

اخبار ما را در سایت جوانه ها
و کانال تلگرام نه به زندان نه به اعدام دنبال کنید
#ایران #حقوق_بشر #علیرضا_شیرمحمدعلی #زندانی_سیاسی #زندان_تهران_بزرگ

زندانی سیاسی محبوس در زندان تهران بزرگ با ضربات چاقو به قتل رسید


زندانی سیاسی علیرضا شیرمحمدعلی, توسط دو تن از عوامل و گماشتگان حکومتی در زندان تهران بزرگ با ضربات چاقو به قتل رسید. به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام روز دوشنبه ۲۰ خرداد ماه ۹۸ علیرضا شیرمحمدعلی, زندانی سیاسی محبوس در زندان تهران بزرگ, از سوی ۲ نفر از زندانیان به نام‌های محمدرضا خلیل زاده، متهم مواد مخدر و حمیدرضا شجاع زاده، متهم به قتل عمد و محکوم به اعدام مورد تهاجم قرار گرفته و با ضربات چاقو بشدت مجروح شد.

این دو زندانی که از عوامل و گماشتگان حکومتی در زندان هستند با چاقو به شاهرگ و شکم علیرضا شیرمحمدعلی ضربه زدند که منجر به پارگی شاهرگ و روده وی شد. این زندانی و پیش از رسیدن به بیمارستان جان خود را از می‌دهد.
به گفته یک منبع مطلع روز دوشنبه ۲۰ خردادماه براساس طرح و نقشه قبلی دو تن از زندانیان جرائم عادی که از عوامل حکومتی در این زندان می‌باشند در سالنی که علیرضا شیرمحمدعلی و برزان محمدی محبوس بود سعی در ایجاد درگیری کردند و با چاقو به آنان حمله کردند. عوامل و کارگزاران زندان برای اینکه این عمل جنایتکارانه بصورت موفقی اجرا شود و بتوانند آن را صحنه ساختگی درگیری زندانیان با یکدیگر جلوه دهند، از قبل تلفن این سالن را قطع کرده بودند و در زمان حمله به زندانیان سیاسی نیز، براساس طراحی های قبلی هیچ ماموری در اتاق حضور نداشت. در جریان این حمله علیرضا شیرمحمدعلی به همراه یک زندانی دیگر به نام برزان محمدی به شدت مجروح شده و به بیمارستان فیروزآبادی در شهر ری منتقل می‌شوند اما علیرضا پیش از رسیدن به بیمارستان براثر شدت جراحات جان خود را از دست می‌دهد.
علیرضا شیرمحمدعلی ۲۱ ساله و اهل محله نازی آباد تهران در تیرماه ۱۳۹۷ بازداشت شد. آقای شیرمحمدعلی به اتهام توهین به خمینی و خامنه‌ای و فعالیت تبلیغی علیه نظام به ۸ سال حبس تعزیری محکوم شده بود.
شایان ذکر است که علیرضا به همراه یک زندانی سیاسی دیگر به نام برزان محمدی محبوس در زندان تهران بزرگ از ۲۳ اسفندماه ۹۷ تا ۲۷ فروردین ماه ۹۸ در اعتراض به عدم تفکیک زندانیان و شرایط وخیم بهداشتی و زیستی و نداشتن امنیت جانی در این زندان دست به اعتصاب غذا زده بود.
ما این اقدام وحشیانه و ضدانسانی در زندانهای حاکمیت ولایت فقیه را که منجر به قتل یک زندانی سیاسی گردیده محکوم می کنیم و از کلیه ارگانها و مجامع بین المللی میخواهیم که برای نجات جان زندانیان سیاسی در ایران اقدامات ضروری را بعمل آورند. چنین اعمالی از سوی عوامل و کارگزاران زندانهای ایران سابقه طولانی دارد. کما اینکه عموم مردم ایران آگاه هستند که در جریان اعتراض سراسری سال ۹۶ نیز بسیاری از زندانیان دستگیر شده در تظاهرات و اعتراضات، در زیر شکنجه های وحشیانه کشته شدند اما بعدا از سوی عوامل حاکمیت و از سوی مسئولان زندانها اعلام شده که خودکشی کرده اند.

اخبار ما را در سایت جوانه ها
و کانال تلگرام نه به زندان نه به اعدام دنبال کنید
#ایران #حقوق_بشر #علیرضا_شیرمحمدعلی #زندانی_سیاسی #زندان_تهران_بزرگ

۱۳۹۸ خرداد ۱۲, یکشنبه

وضعیت وخیم زندانی سیاسی اکبر باقری در زندان تهران بزرگ


زندانی سیاسی اکبر باقری که از ۲۵ اردیبهشت ماه سال جاری از زندان اوین به زندان تهران بزرگ تبعید شده، در شرایط جسمی وخیمی به سر می برد.
به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان - نه به اعدام، او که مبتلا به خونریزی روده و کم خونی شدید مبتلا بوده است، هم اکنون به دلیل وضعیت بد بهداشتی زندان تهران بزرگ به بیماری پوستی نیز مبتلا شده است. 

اکبر باقری پیش از انتقال به زندان تهران بزرگ نیاز فوری به عمل جراحی در ناحیه روده داشت، اما نه‌تنها این عمل جراحی انجام نشد، بلکه موفق به دیدن پزشک نیز نشده و حتی اجازه مراجعه به بهداری این زندان به وی داده نشده است. از طرفی به خاطر وضعیت نامناسب بهداشتی محل نگهداری فعلی، به بیماری پوستی مبتلا و علاوه بر خارش مداوم، خال‌های قرمز رنگ بزرگی بر روی بدن وی پدیدار شده است.
اکبر باقری در حال حاضر در تیپ ۴، بند ۱، سالن ۱ زندان تهران بزرگ، بر خلاف اصل تفکیک جرائم، همراه زندانیانی که عمدتاً به خاطر اتهامات مرتبط با مواد مخدر بازداشت شده‌اند، تحمل حبس می‌کند. همچنین تاکنون هیچ پاسخی به درخواست بازگرداندن ایشان به زندان اوین داده نشده است.

لازم به ذکر است که روز چهارشنبه ۲۵ اردیبهشت ماه ۹۸، اکبر باقری از زندانیان سیاسی هوادار سازمان مجاهدین خلق بدون اطلاع قبلی و به طور ناگهانی از زندان اوین به زندان تهران بزرگ منتقل شد. وی که مبتلا به بیماری خونریزی روده است، در اعتراض به این جابجایی دست به اعتصاب غذای پنج روزه زد.
 او در فروردین ماه سال جاری به دلیل وخامت شرایط جسمی اش با وضعیت اورژانس به بیمارستان منتقل گردید و دو واحد خون به او تزریق شد. اما پس از دو روز با شرایط نامناسب جسمی و بدون رسیدگی جدی به بیماری اش به زندان بازگردانده شد.

 اکبر باقری در تاریخ دوم اسفند ۹۶ در تجمع اعتراض غارت شدگان در مقابل مجلس دستگیر شد. مأموران امنیتی حین بازداشت موبایل وی را ضبط و از آن بعنوان مدرک جرم استفاده کردند. وی پس از بازداشت به بند ۲۰۹ اوین منتقل و مدت ۴۸ روز در سلولهای انفرادی ۲۰۹ تحت شکنجه و بازجویی قرار گرفت.
وی در فروردین ۹۷ به بند ۴ زندان اوین منتقل شد.
پس از حدود ۴ ماه در شعبه ۱۶ توسط قاضی صلواتی به ۹ سال زندان محکوم شد. قاضی صلواتی وی را به اتهام اجتماع و تبانی به هفت و نیم سال و به اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال و نیم زندان محکوم کرد. دادگاه تجدید نظر این حکم را عینأ تأیید کرد. 

در ابتدا دادگاه تجدید نظر برای آزادی موقت این زندانی سیاسی ۲۵۰ میلیون تومان وثیقه تعیین کرد. اما بعد از حدود سه هفته که خانواده اش وثیقه را تهیه کردند، قاضی صلواتی از آزادی وی ممانعت بعمل آورد.
اکبر باقری یک دختر ۶ ساله و مادر پیر دارد که سرپرستی آنان به عهده وی بوده است.
اکبر باقری پیش از این در اردیبهشت ۹۶ مورد هجوم نیروهای امنیتی به منزلش قرار گرفته و مأموران امنیتی وسایل شخصی و مدارک وی را با خود برده بودند. وی بعد ۲۰ روز با تلاش خانواده آزاد شده بود.

اخبار ما را در سایت جوانه ها
و کانال تلگرام نه به زندان نه به اعدام دنبال کنید
#ایران #حقوق_بشر #زندان_اوین #زندانی_سیاسی #اکبر_باقری  #زندان_تهران_بزرگ

گزارش نقض حقوق بشر در ایران در هفته ای که گذشت


به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام، از روز شنبه ۴ خرداد تا روز جمعه ۱۰ خرداد ماه ۱۳۹۸در شهرهای مختلف ایران شاهد سرکوب و نقض حقوق بشر از جمله بازداشت‌های خودسرانه، صدور احکام حبس، قتل و اذیت و آزار زندانیان بودیم.

شیوه‌های جدید برای سرکوب
دستگاه قضاییه نظام ولایت فقیه که حاکمیتش را در آستانه خطر نابودی می‌بیند بیش از همیشه نیاز به سرکوب و بگیر و ببند مردم دارد. از همین رو از آنجایی که زندان‌هایش از زندانی لبریز شده و دیگر ظرفیتی برای نگهداری تعداد زیاد زندانیان را ندارد با استفاده از تجهیزات الکترونیکی سعی در کنترل و سرکوب هر چه بیشتر مردم دارد.
روز پنجشنبه ۹خرداد ماه ۹۸ دادستان تبریز گفت:«از طرح پابند الکترونیکی در مورد زندانیان استفاده میکنیم.» دادستان عمومی و انقلاب مرکز آذربایجان شرقی از آغاز اجرای طرح پابند الکترونیکی در این استان خبر داد و گفت: «هدف از اجرای این طرح که برای مجرمان سبک در نظر گرفته شده، کاهش آمار زندانیان است.»

بازداشت‌ها
 روز شنبه ۴ خرداد ماه، یک شهروند عرب ساکن شهر آبادان به نام فرید صیاحی، توسط مأموران امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
 روز یکشنبه ۵ خرداد ماه نیروهای سپاه پاسداران و ماموران نیروی انتظامی پس از هجوم به یکی از روستاهای اهواز و محاصره آن ۵ تن از جوانان این روستا را بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند. اسامی بازداشت شدگان نجیل هاشمی، حاجب هاشمی، نورعلی هاشمی، ناظم هاشمی و حسن هاشمی می باشد.
 روز یکشنبه ۵ خرداد ماه نیروهای امنیتی، اقدام به بازداشت محسن اسدی استاد دانشگاه یزد و برادر زندانی سیاسی مجید اسدی، در محل کار وی در شهر یزد کردند. نیروهای امنیتی پس از بازداشت به منزل این استاد دانشگاه رفته و ضمن تفتیش محل، اقدام به ضبط بخشی از لوازم شخصی از جمله لپ تاپ و کامپیوتر وی کردند.
 ظهر روز دوشنبه ۶ خرداد ۹۸ نیروهای امنیتی به تجمع اعتراضی مردم و جوانان زاهدان در مقابل فرمانداری حمله کرده و پس از ضرب و شتم آنان، ۳۰ تن از جوانان را بازداشت کردند. مردم و جوانان بلوچ در اعتراض به قتل موسی شه بخش توسط ماموران حکومتی، در مقابل فرمانداری دست به تجمع زده بودند.
 روز سه‌شنبه ۷ خرداد ماه پانزده دختر و پسر جوان در یک مهمانی خصوصی در روستایی در حومه کلاردشت توسط ماموران نیروی انتظامی بازداشت شدند. بازداشت شدگان پس از تفهیم اتهام به مراجع قضایی کلاردشت معرفی و سپس به زندان منتقل شدند.
 روز سه شنبه ۷ خرداد یک شهروند بلوچ ساکن شهرستان سرباز استان سیستان و بلوچستان، به نام یاسر شه بخش ۲۳ ساله توسط ماموران امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. آقای شه بخش، در حال کار بر روی زمین کشاورزی بازداشت شده است و هنگام بازداشت، پدر وی از ماموران علت بازداشت و اتهام را پرسیده، که ماموران در پاسخ گفتند: اقدام علیه امنیت ملی و توضیح بیشتری ندادند.
 روز سه شنبه ۷ خردادماه حسین سلامی، از اعضای هیئت مدیره کانون صنفی معلمان مازندران و عضو شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان پس از مراجعه به دادگاه انقلاب ساری بازداشت شد. بازداشت وی به دلیل عدم تامین قرار وثیقه صادره در وقت اداری صورت گرفته است.
 روز پنجشنبه ۹ خردادماه، خالد آبرون (جدگال)، ۳۴ ساله توسط ماموران امنیتی شهر چابهار بازداشت شد. ماموران امنیتی بدون نشان دادن حکم بازداشت به خالد آبرون دستبند و چشم‌بند زده و وی را بازداشت کردند.

اذیت و آزار و فشار بر زندانیان 
 کارگزاران زندان تهران بزرگ با شروع فصل گرما فشار را بر زندانیان بویژه زندانیان سیاسی افزایش داده اند. در حال حاضر با وجود گرمای هوا در زندان تهران بزرگ، هیچ وسیله خنک کننده‌ای برای زندانیان روشن نشده و ساعتهای طولانی آب هم قطع است.
 علاوه بر این آب آشامیدنی شور است و بوی بدی می‌دهد و قابل آشامیدن نیست و زندانیان این زندان بشدت زیر فشار قرار دارند.
 ناهید شقاقی مدافع حقوق زنان و از اعضای بازداشت شده «ندای زنان ایران» پس از گذشت ۱۶ روز کماکان در بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات مستقر در زندان اوین تحت بازجویی به‌سر می برد، وضعیت جسمانی این شهروند بدلیل سابقه بیماری از ناحیه ستون فقرات و بازجویی های طولانی مدت نامناسب گزارش شده است.
 عوامل و کارگزاران حکومتی در زندان تیرچه بلوک در بروجرود، از روز دوشنبه ۶ خرداد ماه تماس تلفنی زندانیان این زندان با خانواده‌ها و اقوامشان را قطع کرده اند. این امر موجب نگرانی خانواده های زندانیانی شده که به دلیل دوری راه و مشکلات اقتصادی قادر به رفتن برای ملاقات نیستند. پیگیریها و تلاشهای خانواده ها از دوشنبه ۶ خرداد تا کنون نتیجه ای نداشته است.
 روز یکشنبه ۵ خرداد ماه، دادگاه تجدیدنظر زندانی سیاسی صابر ملک رئیسی در اردبیل برگزار شد. عوامل زندان مرکزی اردبیل این زندانی را پس از بازگشت از دادگاه به قرنطینه زندان منتقل کردند. مسئولان زندان هیچ توضیحی درباره علت انتقال وی ارائه نداده و تنها به گفتن اینکه علت انتقال حکم قضایی است اکتفا کردند. آنها پس از انتقال وی به قرنطینه، اقدام به تفتیش و بازرسی تخت و وسایل شخصی محمدصابر ملک رئیسی کردند.
 احمدرضا سلیمانی زندانی سیاسی زندان شیبان اهواز از سردرد و درد شدید هر دو چشم رنج می برد. اما مسئولان مربوطه از انتقال وی به مراکز درمانی خودداری می‌کنند. احمدرضا سلیمانی پس از دستگیری به مدت بیش از سه ماه تحت شدیدترین شکنجه جسمی و روحی در بازداشتگاه اداره اطلاعات قرار گرفت و سپس او را به بند ۸ زندان شیبان اهواز منتقل کردند.
 صبح روز دوشنبه ۶ خرداد ماه، محمدرضا حدادی، کودک-مجرم محبوس در زندان مرکزی در پی وخامت حالش به‌صورت اورژانس به بیمارستان نمازی شیراز منتقل شد. وی از خونریزی شدید روده رنج میبرده و بارها به بیمارستان منتقل شده ولی هر بار بدون درمان به زندان بازگردانده شده است. نزدیکان وی می گویند: «محمدرضا از درد شدید و خونریزی روده عذاب میکشد ولی مسئولان نمی‌خواهند عملش کنند».
 روز دوشنبه ۶ خرداد یک زندانی به نام نصرت رحمانی در زندان مرکزی ارومیه از طریق حلق آویز اقدام به خودکشی کرد اما با پاره شدن طناب خوشبختانه زنده ماند. این زندانی به دلیل آسیب دیدگی شدید به بهداری منتقل شد، پزشک بهداری تشخیص داد که مهره های گردنش شکسته و باید به بیمارستان منتقل شود. در نهایت با تاخیر زیاد، تقریبا ساعت ۱۲ به بیمارستان خمینی این شهر منتقل شد. یک منبع مطلع در مورد علت اقدام به خودکشی آقای رحمانی اعلام کرد: «خانواده‌اش از لحاظ مالی تحت فشار بودند و نگرانی های زیادی در این مورد داشت. در زندان هم هر روز شرایط را برایش سخت تر می‌کردند. او را از بند ۱۴ به بند ۱۰ که بند معتادین است منتقل کرده بودند و از این بابت بسیار خشمگین بود. در واقع یکی از مسئولان بند ۱۴ با سوء استفاده از روابطی که با بخش بازرسی زندان داشت، به زور به بند ۱۰ انتقالش داده بود که تختش را به یک زندانی دیگر بفروشد» .
 آمنه ظاهری ساری، ۲۰ ساله از شهروندان بازداشت شده اهوازی که هم اکنون در زندان سپیدار اهواز محبوس است، مدتی است که از تورم حاد بعضی از اعضای بدنش رنج می برد. به گفته پزشک درمانگاه زندان سپیدار علت تورم و بیماری آمنه ظاهری سواری نامشخص است و وی بایستی در بیمارستان درمان شود. اما علیرغم مراجعه خانواده و صادر کردن سه میلیارد ریال وثیقه توسط شعبه ۱۲ بازپرسی دادگاه انقلاب اهواز، مقامات قضائی و امنیتی از اعزام وی به بیمارستان ممانعت به عمل می آورند.
 مجید اسدی، زندانی سیاسی و فعال دانشجویی سابق در زندان رجایی شهر کرج، از مشکلات چشم، کیست کبدی و کمر رنج می‌برد و به علت مخالفت دستگاه قضاییه با اعزام زندانیان سیاسی به مراکز درمانی خارج از زندان، از درمان محروم شده است.
 سعید شیرزاد، زندانی سیاسی محبوس در زندان رجایی شهر کرج که پس از انجام سونوگرافی مشخص شده بود هر دو کلیه‌اش به شدت آسیب دیده و نیازمند رسیدگی پزشکی است، با کارشکنی عوامل زندان، کماکان از اعزام به بیمارستان و دریافت خدمات درمانی محروم مانده است. این زندانی علاوه بر این به دیسک کمر، اسپاسم عضلات کمر و تنگی کانال نخاعی مبتلا بوده و سال گذشته نیز از ناحیه کتف راست دچار شکستگی شد. این زندانی به‌رغم تجویز فیزیوتراپی توسط پزشکان و نیاز به درمان با بی توجهی عوامل زندان مواجه می‌باشد.

صدور احکام
 روز یکشنبه ۵ خرداد دادگاه انقلاب شهر سنندج امید اسدی یکی از فعالین کارگری اهل کامیاران را به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق همکاری با یکی از احزاب کردی مخالف نظام به تحمل یک سال حبس تعلیقی محکوم کرد.
 رئیس کل دادگستری استان گلستان، از صدور حکم جایگزین حبس برای یک متهم در شهرستان گالیکش خبر داد و گفت که این متهم به تعمیر و نظافت تابلوها و علائم ایمنی جاده‌های استان به مدت ۲۰۰ ساعت، محکوم شد. هاشمیان همچنین از صدور بیش از ۴ هزار حکم جایگزین حبس در استان گلستان طی سال گذشته خبر داد.
 طی سال گذشته بیش از هزار و ۶۰۰ حکم جایگزین حبس در استان خراسان جنوبی صادر شد. رئیس کل دادگستری خراسان جنوبی در این رابطه گفت:«سال گذشته یک هزار و ۶۰۷ پرونده قضائی تبدیل مجازات جایگزین حبس را در استان داشته‌ایم.»

قتل
روز شنبه ۴ خردادماه ، مأموران لباس شخصی یگان ویژه به سمت یک جوان بلوچ به نام موسی شه‌بخش، شلیک مستقیم کرده و وی را به قتل رساندند. موسی شه‌بخش به علت نداشتن گواهینامه به ایست ماموران توجه نکرده بود.
روز سه‌شنبه ۷ خرداد ماه گروهی از کولبران در منطقه مرزی سه‌چومان از توابع شهرستان پیرانشهر هدف شلیک مستقیم نیروهای سپاه پاسداران قرار گرفتند که در نتیجه آن دو کولبر به نام‌های خالد سلیمی و آکام باردل، جان خود را از دست دادند.

جوابیه زندانیان سیاسی در پاسخ به ادعای اعزام زندانیان به مراکز درمانی
روز اول خردادماه ۹۸ اسماعیلی سخنگوی قوه قضاییه در مصاحبه با روزنامه اطلاعات با وقاحت خاص ماموران ولایت فقیه ادعا کرد که زندانیان سیاسی بیمار، به طور کامل مراحل درمان خود را با هزینه‌های دولت! در مراکز درمانی خارج از زندان طی می‌کنند و رسیدگی‌های لازم انجام می‌شود. در همین رابطه دو تن از زندانیان سیاسی جوابیه ای خطاب به این دروغگویی‌های دستگاه قضاییه نوشتند که توجه شما را به آن جلب می‌کنیم:
جوابیه زندانی سیاسی حسن صادقی
حسن صادقی، زندانی سیاسی محبوس در زندان رجایی شهر کرج با نوشتن نامه ای نسبت به ادعاهای اخیر دستگاه قضائیه ایران مبنی بر اعزام زندانیان به مراکز درمانی خارج از زندان می‌گوید اگر نمی ترسید درهای زندان را به روی گزارشگران سازمان‌ها و نهادهای بین المللی باز کنید. در بخش‌هایی از این جوابیه آمده است:
شنیدن حرف‌هایی از این نمونه طی چهل سال گذشته برایمان مطلقا تازگی ندارد. قبل از اسماعیلی، حتی ظریف کار او را با انکار اصل وجود زندانی سیاسی در زندانهای جمهوری اسلامی راحت تر کرده بود! ولی در مقابل ادعاهای وی بنابر آنچه که در اطرافم در این بند سیاسی گوهردشت دارم می‌بینم و لمس می‌کنم، آرش صادقی با وجود بیماری‌های مختلف از جمله سرطان درمانش بطور کامل متوقف شده. مجید اسدی با بیماری رماتیسم ستون فقرات، التهاب شبکیه چشم، زخم معده و اثنی عشر، دیسک کمر محروم از رسیدگی پزشکی است و سعید شیرزاد از انجام تنها یک فیزیوتراپی ساده برای تسکین عارضه کمر، محروم است و از بیماری کلیه رنج می‌برد. خود من هم با آثار بیماری‌های مختلفی که در نتیجه شکنجه (ضربات کابل به کف پا) در زندان‌های این رژیم در دهه شصت بر چشمم به جا مانده است در معرض نابینایی قرار دارم اما رسیدگی پزشکی هیچ.

جوابیه زندانی سیاسی پیروز منصوری
زندانی سیاسی پیروز (محمدعلی) منصوری طی پیامی به دروغ بودن این ادعا پرداخت و نوشت این ادعا «دروغی است که مرغ های پخته تاریخ را هم به خنده وا می دارد».
در بخش‌هایی از این پیام آمده است:
نقل است روزی محمد ابن اشعث به ابن زیاد گفت یا امیر شایعه است که سی هزار لشگر شام در اطراف کوفه دیده شده است و ابن زیاد گفت شایعه نیست و ابن اشعث با تعجب به وی میگوید این واقعیت ندارد و ابن زیاد میگوید که دروغ باید آنقدر بزرگ باشد که نخست خود باور کنی…
حال سخنگوی قوه باصطلاح قضایی رژیم می گوید یک زندانی بیش از ۲۳۰بار برای درمان به خارج از زندان اعزام شده!!!دروغی که مرغ های پخته تاریخ را هم به خنده وا می دارد.
اینحانب که دوازده سال است در زندان به سر میبرم،چنین تعداد اعزامهایی را برای تمام زندانیان بیماری که در بندهای مختلف در این دوازده سال با آنها همبند بوده ام و به بیرون از زندان اعزام شده اند را بیاد نمیاورم و حتی رقم ذکر شده به گواه مسئولین زندان که از عناصر خود رژیم هستند گزافه و بی مورد است.

اخبار ما را در سایت جوانه ها
و کانال تلگرام نه به زندان نه به اعدام دنبال کنید
#ایران #حقوق_بشر #زندان_اوین #زندانی_سیاسی  #زندان_تهران_بزرگ

۱۳۹۸ خرداد ۱۱, شنبه

یاد و خاطره غلامرضا خسروی در پنجمین سالگرد پروازش گرامی باد

در پنجمین سالگرد پرواز زنده یاد غلامرضا خسروی سوادجانی یاد و خاطره او و منش او را که استقامت و پایداری در راه آزادی و عدالت است، گرامی می داریم.

زنده یاد غلامرضا خسروی سوادجانی، پس از سالیان طولانی شکنجه و اسارت در ۱۱ خرداد ماه سال ۱۳۹۳ در زندان رجایی شهر کرج حلق‌آویز شد. اعدام او نشانگر استیصال دیکتاتوری ولایت فقیه در برابر اراده مقاومت و ایستادگی زندانیان سیاسی بود. مأموران زندان در طول سالهای زندان، وی را تحت شدیدترین فشار و شکنجه‌ها قرار دادند تا او را تسلیم کنند. اما او تا آخرین ساعتهایی که در سلول انفرادی دست و پایش در زنجیر بود، در برابر دیکتاتوری همچنان مقاومت کرد.
غلامرضا خسروی در حالی که ۱۶ سال بیشتر نداشت دستگیر شد. وی ۴ سال را در زندان سپاه پاسداران در کازرون و یک سال را هم در زندان عادل آباد شیراز گذراند. این مدت برای وی، همراه با زجر و شکنجه و سختیهای بسیار بود. در مرداد سال ۶۵ آزاد شد.
غلامرضا خسروی در زمستان سال ۱۳۸۶ در شهر رفسنجان به اتهام محاربه و به جرم هواداری از سازمان مجاهدین بازداشت شد. وی ابتدا به تحمل ۳ سال حبس قطعی و ۳ سال حبس تعلیقی محکوم شد، ولی با برگزاری دو دادگاه تجدیدنظر، اتهام محاربه علیه وی مطرح و در نهایت حکم اعدام برای او صادر و سپس در یازدهم خرداد سال ۱۳۹۳ اعدام شد.
این در حالی است که روز قبل از اعدام، عفو بین الملل از مقام های ایران خواسته بود تا اجرای حکم اعدام غلامرضا خسروی را متوقف کنند.
عفو بین الملل تصریح کرده بود، غلامرضا خسروی برخلاف قوانین بین المللی و همچنین قوانین جمهوری اسلامی از حق دادگاهی «عادلانه» برخوردار نبوده است.
اعدام ناجوانمردانه غلامرضا خسروی موج بزرگی از محکومیت در سطح بین المللی را برانگیخت. از جمله ۱۸ عضو سنای اسپانیا، دولتهای آلمان و آمریکا، ۴ گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر و عفو بین الملل در این رابطه موضع گرفته و پیام دادند.
نام غلامرضا خسروی که برابر با روش و منش مقاومت در زندان با دست و پای در زنجیر در برابر دیکتاتوری است، در تاریخ ایران زنده می‌ماند.

سهیل عربی درباره او چنین می نویسد: «فرابشرها نه ظالمند و نه مظلوم؛ بلکه با ظلم و فساد می ستیزند. حتی اگر به قیمت از دست دادن دارایی؛ آزادی و جانشان تمام شود.
در بهمن ماه ۱۳۹۲ پس از تحمل دو ماه انفرادی و بازجوییهای تحت شکنجه در قرارگاه ثارالله ۲- الف به بند ۳۵۰ اوین اتاق یک منتقل شدم.
زنده یاد غلامرضا خسروی نخستین فردی بود که به استقبالم آمد با آن لهجه شیرین آبادانی اش نام و دلیل دستگیری ام را پرسید گفتم کا گالیله را می شناسی؟! من سهیلشونم.لبخندی زد و خواست بیشتر توضیح بدهم. ادامه دادم جرم من روشنگری است. در حین کندن خرافات بودم مقالات انتقادی می نوشتم و ترجمه می کردم می خواهند اعدامم کنند.
دستم را گرفت و گفت رفیق به زخمهای روی تنت قسم که این حکمها حکم وحشتند می شکنند. منهم ۳۶ ماه را در انفرادی گذراندم و اکنون ششمین سال است که تحت حکم اعدام حبس را تحمل می کنم. اما ناامید شدن ما آرزوی آنهاست. باید به مبارزه ادامه دهیم. سختی ها می گذرد و اوین برایت دانشگاه خواهد بود. درسهایی خواهی آموخت که در هیچ دانشگاه دیگری تدریس نمی شود.
غلامرضا برایم چون برادر بزرگتر و استاد شد. روزها فرانسوی می آموختیم؛ ظهرها سه تار می زد و می خواندیم؛ عصرها آشپزی می کردیم و همه اتاق سر یک سفره غذا می خوردیم.
من آنارکو سندیکالیست و او هوادار سازمان مجاهدین خلق بود. اما علیرغم اختلاف عقاید هر دوی ما بر سر یک نکته توافق داشتیم که برای رسیدن به آزادی و برابری؛ راهی جز براندازی حکومت فاشیستی نداریم. هر چه می گذشت بیشتر شیفته صداقت و استقامتش می شدم.
به او می گفتم من از آن روز که در بند ۳۵۰ و در کنار توام آزادم. اتاق یک با حضور زنده یاد غلامرضا خسروی و سایر دوستان برایم دلپذیرترین و دوست داشتنی ترین جای جهان بود.
روزها گذشت و پنجشنبه خونین ۲۸ فروردین ۹۳ فرارسید. روزی که به اسم بازرسی به اتاق یک حمله شد. به طرز وحشیانه ای توسط گارد؛ سربازها؛ پاسداران و حتی روسای زندان اوین مورد ضرب و شتم قرار گرفتیم. دستهایمان را بستند و به قصد تحقیر موهایمان را تراشیدند و لباسهایمان را کندند. تنها سلاح ما در برابر وحشیگریشان خواندن ترانه مرغ سحر ناله سر کن و اقدام به اعتصاب غذا بود.
پس از اعتصاب غذای ما و حمایت رسانه ها و فعالان حقوق بشر به بند خودمان بازگشتیم.
اما دیری نپایید که غلامرضا را برای اجرای حکم اعدام به زندان گوهردشت انتقال دادند. شاید اگر آن روزها رسانه های ما قدرت امروز را داشتند و از زنده یاد خسروی حمایت می کردند او را از دست نمی دادیم و جهان محروم از یک فرابشر نمی شد.
غلامرضا رفت و حسرت ماند. تحمل حبس بدون او برایمان دشوارتر از پیش شد. »

زندانی سیاسی سعید ماسوری، یکی از هم بندیان غلامرضا خسروی که در شب اعدام وی در زندان رجایی شهر کرج نوشت:
«می‌دانم که هنوز زنده‌ای و احتمالاً ایستاده به نماز، بدون ذره‌یی تزلزل و بی‌هیچ شک و تردیدی، همان‌طور که حسرت یک کلمه تأسف و پشیمانی را حتی در ازای جانت، به‌رغم همه اصرارهایشان، بر دل آنها گذاشتی و طبق معمول می‌خوانی که: «الحمد للّه الّذی هدانا لهذا». (سپاس خدا را که ما را به این مقام راهنمایی کرد. (سوره اعراف ایه ۴٢)…. راستی الآن با خود و خدای خود چه می‌گویی؟ شاید با خود می‌خوانی: «من المؤمنین رجال صدقوا ما عاهدوا اللّه علیه فمنهم من قضیٰ نحبه و منهم من ینتظر و ما بدّلوا تبدیلًا» (و از مومنان گروهی بر عهد و میثاق خود وفا کردند و گروهی دیگر در صف انتظارند بدون هیچ تغییر و تبدیلی. (سوره احزاب آیه ٢٣) و تو اکنون و تا لحظاتی دیگر از صف منتظرین به صف وفا کنندگان به عهد و میثاق در می‌آیی. «و یا لیتنی کنت معک» (ای کاش من هم با تو بودم). و رستگار می‌شدم که رستگاری ما جز در سرافراز و سربلند نگه‌داشتن ملت و آیینمان نبوده و نیست، تا آنچه که از مردممان دریغ شده به آنها برگردانیم…

برادر عزیزم غلامرضا!
دیگر مطمئن شدم که هرگز این نامه را نخواهی خواند چون اخبار، خبر اعدام تو را به‌عنوان یک ”منافق“ و ”جاسوس بیگانه“ خبر داد. خوشا به سعادتت که همان اتهاماتی را بر تو زدند که به مولایمان علی و سرورمان حسین می‌بستند و بر فراز پل بغداد بر پیشوایمان امام موسی کاظم و خلاصه بر همه انسانهای آزاده و آزادیخواه.»

و حال رسم پایداری غلامرضا خسروی در هر اعتصاب و اعتراض در رگهای زندانهای ایران از رجایی شهر تا زندان زابل و زاهدان و… جاری است و تا آزادی همه مردم ایران ادامه خواهد یافت.

به کانال نه به زندان نه به اعدام در تلگرام بپیوندید
#ایران #غلامرضا_خسروی #زندان_اوین #زندانی_سیاسی

آغاز اجرای طرح پابند الکترونیکی در مورد زندانیان در آذربایجان شرقی برای سرکوب بیشتر


دستگاه قضاییه تبریز برای سرکوب بیشتر باز هم از تکنولوژی استفاده می‌کند. به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام روز پنجشنبه ۹خرداد ماه ۹۸ دادستان تبریز گفت: از طرح پابند الکترونیکی در مورد زندانیان استفاده میکنیم.

دادستان عمومی و انقلاب مرکز آذربایجان شرقی از آغاز اجرای طرح پابند الکترونیکی در این استان خبرداد و گفت: هدف از اجرای این طرح که برای مجرمان سبک در نظر گرفته شده، کاهش آمار زندانیان است.

دستگاه قضاییه نظام ولایت فقیه که حاکمیتش را در آستانه خطر نابودی می‌بیند بیش از همیشه نیاز به سرکوب و بگیر و ببند مردم دارد. از همین رو از آنجایی که زندان‌هایش از زندانی لبریز شده است و دیگر ظرفیتی برای نگهداری این تعداد زندانی را ندارد با استفاده از تجهیزات الکترونیکی سعی در کنترل و سرکوب هرچه بیشتر مردم را دارد.

موسی خلیل اللهی روز پنجشنبه در مراسم راه اندازی تجهیزات الکترونیکی در اداره کل زندان‌های آذربایجان شرقی گفت: طرح مراقبت‌های الکترونیکی و نظارت فرد تحت مراقبت از طریق تجهیزات الکترونیکی در محدوده جغرافیایی تعیین شده با همکاری معاونت آمار و فناوری اطلاعات دادگستری استان و مسئولین زندان تبریز در اداره کل زندان تبریز اجرا می‌شود.

وی اعلام کرد که آذربایجان شرقی چهارمین استان کشور در اجرای طرح پابند الکترونیکی است،

معاون آمار و فناوری اطلاعات رئیس کل دادگستری آذربایجان شرقی نیز در این مراسم مراقبت الکترونیکی را نظارت و کنترل فرد تحت مراقبت به صورت مستمر یا دوره‌ای با استفاده از ابزار و تجهیزات الکترونیکی تعریف کرد که با اجرای این طرح محکومین به حبس در محدوده مشخص سامانه الکترونیکی تحت نظارت قرار می‌گیرند.

وی افزود: پابند الکترونیکی که در این طرح به پای محکوم به حبس بسته می‌شود، بومی و ساخت متخصصان ایرانی است که مانند جی پی اس عمل کرده و توسط سیستم مانیتورینگ در تهران کنترل می‌شود.

فراهانی اضافه کرد: این پابند در صورت هرگونه دستکاری قابل مشاهده است و به وی تذکر و هشدار داده می‌شود و اگر فرد به هشدارها بی‌اعتنایی کند، به قاضی دادگاه اعلام خواهد شد تا اقدامات لازم در این خصوص اتخاذ شود.

وی گفت: این دستگاه شارژی است و در صورت اتمام شارژ فرد متهم هر مسیری را طی کند پس از انجام شارژ مکان‌ها مشخص می‌شود و اگر هم به سیستم آسیبی وارد شود خود فرد باید هزینه آن را پرداخت کند.

اخبار ما را در سایت جوانه ها
و کانال تلگرام نه به زندان نه به اعدام دنبال کنید
#ایران #حقوق_بشر #زندانی