۱۳۹۸ اردیبهشت ۸, یکشنبه

هشدار و شکایت زندانیان عقیدتی سیاسی رجایی شهر به ایجاد سالن امن

به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان - نه به اعدام، جمعی از زندانیان عقیدتی سیاسی زندان رجایی شهر (گوهردشت کرج) جهت هشدار و اعتراض به ایجاد یک سالن امن به قصد فشار مضاعف بر زندانیان اقدام به انتشار بیانیه ای کردند. زندانیان در بیانیه خود اعلام کردند که مسئولان زندان یک سالن مجهز به سیستمهای امنیتی و فاقد امکانات ایجاد کرده و زندانیان سیاسی و عقیدتی سیاسی را به این سالن منتقل می کنند تا فشارهای روحی و روانی مضاعف بر آنها وارد بیاورند.


متن بیانیه:

اعلام هشدار و شکایت نسبت به ایجاد یک سالن به نام سالن امن در زندان رجایی شهر 
طی دو ماه گذشته، مدیریت زندان رجایی شهر کرج با طرح ایجاد سالن امن باعث به مخاطره افتادن امنیت جانی و روحی و روانی زندانیان رجایی شهر مخصوصا زندانیان عقیدتی و سیاسی این زندان شده است.
هدف از ایجاد این سالن که مجهز به سیستمهای امنیتی فوق العاده سخت و فاقد امکانات لازم و ضروری برای سکونت میباشد، ایجاد فشارهای روحی و روانی مضاعف بر زندانیان و مخصوصا زندانیان سیاسی و زندانیان عقیدتی - سیاسی اهل سنت است که از شهرهای مختلف به آنجا تبعید شده اند.
طبق اعلام قبلی از طرف رئيس اندرزگاهها، هر زندانی که مرتکب کوچکترین خطا و خلافی بشود را به این سالن انتقال میدهند بدون آنکه اصل تفکیک جرایم را در نظر بگیرند و با این کار امنیت جانی و روحی و روانی تمامی زندانیان را به مخاطره می‌اندازند.
هدف اصلی از ایجاد این سالن خفه کردن صدای زندانیان سیاسی و عقیدتی سیاسی اهل سنت از سردادن اعتراض و دفاع از حق خود میباشد تا در خفا بتوانند هر بلایی که میخواهند سر آنها بیاورند.
زندانیان سیاسی و عقیدتی سیاسی اهل سنت زندان رجایی شهر توسط مسؤلین زندان تهدید شده اند در صورت وقوع هر نوع تخلفی از جمله فعالیت رسانه ای و یا پیگیری و شکایت و اعتراض نسبت به اقدامات غیر قانونی آنها، سالن مخوف امن در انتظار آنهاست.
در حقیقت هدف از ایجاد این سالن امن به نوعی دایر کردن نوعی رینگ خونین است تا با چراغ سبز مسولین زندان به زندانیان شرور و اراذل و اوباش، زندانیان سیاسی و عقیدتی را سرکوب کنند و امنیت جانی و سلامتی آنها را با انتقال بیماریهای خطرناک مثل ایدز و امثال آن از طریق این زندانیان آلوده به مخاطره بیندازند.
بنابراین ما جمعی از زندانیان عقیدتی سیاسی اهل سنت زندان رجایی شهر کرج، این اقدام غیرقانونی و غیراخلاقی و نقض آشکار حقوق بشر توسط مدیریت زندان و لابی های پشت پرده اطلاعات را محکوم کرده و مراتب شکایت خود را به مراجع رسیدگی کننده ذی ربط داخلی و مجامع و نهادهای حقوقی و بین المللی اعلام میداریم و خواهان رسیدگی فوری و ممانعت از این اقدام وحشیانه میباشیم.

جمعی از زندانیان سیاسی – عقیدتی زندان رجایی شهر
هفتم اردیبهشت ۱۳۹۸

اخبار ما را در سایت جوانه ها
و کانال تلگرام نه به زندان نه به اعدام دنبال کنید
#ایران #حقوق_بشر #زندان_رجایی_شهر #گوهردشت #اهل_سنت #گوهردشت

۱۳۹۸ اردیبهشت ۷, شنبه

مجید اسدی به مناسبت روز کارگر

مجید اسدی به مناسبت روز کارگر: معجزه عصر همبستگی در میدان عمل جمعی

دانشجو و زندانی سیاسی زندان رجایی شهر (گوهردشت کرج) پیام در گرامیداشت روز کارگر فرستاد. این پیام به دست کانون حقوق بشری نه به زندان - نه به اعدام رسیده است.


مجید اسدی در بیانیه خود پس از برشمردن درد مردم ایران که آن را زدن حرامی به قافله نامیده است، مردم را دعوت می کند به اینکه: «در آستانه روز جهانی کارگر و روز معلم (که به مناسبت شهادت دکتر خانعلی توسط رژیم پهلوی، معنای نمادین خود را در میان معلمان ایران پیدا کرده است)، بگذاریم روح همدردی و اعتراض در میان‌مان گل دهد و جان بگیرد. صنوف اعتراض به وضع ضد انسانی موجود را مستحکم تر کنیم. معجزه در این عصر، تنها با همبستگی در میدان عمل جمعی رخ خواهد داد.»
متن پیام:

پیام مجید اسدی به مناسبت روز کارگر

دولت اضافه دستمزد کارگران را برای سال ۹۸ ،۴۰۰ هزار اعلام نمود که طبق آمارهای رسمی، نزدیک به یک چهارم میزان خط فقر مطلق میباشد. اقدام یک جانبه ای که به سیاق ۴ دهه گذشته و بدون حضور نمایندگان واقعی کارگران صورت گرفت.
در الیگارشی ثروت و نظامی گری، طبقات، اصناف و اقشار اجتماعی و نمایندگان واقعی آنان، وجودشان برای رژیم همواره سوژه غارت و استثمار و بردگی است. در حالی که قدرت خرید کالاهای مصرفی خانوار ایرانی نسبت به سال گذشته بیش از ۵۰ در صد افت کرده است و بعبارتی بطور متوسط، هر ایرانی بیش از ۵۰ در صد به فقرش افزوده شده. این اضافه دستمزد، البته که از سر مردم خواهی و عدالت گستری نمیتواند باشد بلکه حفظ امنیت نظام را مطمح نظر دارد. وگرنه چطور است که کارگران و معلمان معترض به شرایط صنفی کار و زندگی شان پی در پی زندانی می شوند، تشکلهای مستقل صنفی ممنوع و غیر قانونی است و حق اعتراض هم به محاق سرکوب و زندان برده میشود؟ این است بزرگترین مردمسالاری غرب آسیا، جایی که در آن زندانی سیاسی وجود ندارد!
سود خالص بنگاههای خصولتی و رانتی متعلق به وابستگان بزرگ اشرافیت حاکم که منابع سرزمینی متعلق به مردم را غارت میکنند، بیش از سه برابر بودجه آموزش و پرورش است! ابعاد نجومی چپاول و دزدی های سیستماتیک دیگر به حدی است که گویا حرامی به قافله زده است.تداوم این شرایط وخیم و اسف بار اجتماعی از یک سال گذشته تاکنون،الگوی طبقاتی جامعه را به سرعت دستخوش تغییر میکند و جامعه به سوی تقسیم بندی دو قطبی غنی و فقیر پیش خواهد رفت. توکویل میگوید: «در اجتماعی که پیوندهای خانوادگی، کاستی، طبقاتی و اخوتهای صنفی در آن از بین رفته باشد، مردم بسیار آمادگی دارند که تنها به منافع شخصی شان بیندیشند و بر وفق یک فردگرایی بسیار محدود تنها در اندیشه خود باشند و هیچ دلبستگی به خیر همگانی از خود نشان ندهند.
رژیم خودکامه، نه تنها با چنین گرایش های فرد پرستانه مقابله نمیکند، بلکه به آنها پر و بال میدهد و بدینسان، حکومت شوندگان را از هرگونه احساس همبستگی و وابستگی متقابل محروم میسازد. رژیم خودکامه میتواند یک گام پیش تر نهد و این سردی را به یخ زدگی مبدل سازد.
آری،این سردی و یخ زدگی همان تهدیدی است که در اوضاع جاری در کمین یکایک ماست. درد مشترک، هم دردهای مشترک میخواهد تا راه درمان را بیابد. 
در آستانه روز جهانی کارگر و روز معلم (که به مناسبت شهادت دکتر خانعلی توسط رژیم پهلوی، معنای نمادین خود را در میان معلمان ایران پیدا کرده است)، بگذاریم روح همدردی و اعتراض در میان‌مان گل دهد و جان بگیرد. صنوف اعتراض به وضع ضد انسانی موجود را مستحکم تر کنیم. معجزه در این عصر، تنها با همبستگی در میدان عمل جمعی رخ خواهد داد.

زندانی سیاسی مجید اسدی
زندان گوهردشت
اردیبهشت ۹۸
اخبار ما را در سایت جوانه ها
و کانال تلگرام نه به زندان نه به اعدام دنبال کنید
#ایران #حقوق_بشر #مجید_اسدی  #زندانی_سیاسی #روز_جهانی_کارگر 

۱۳۹۸ اردیبهشت ۶, جمعه

تهدید کور شدن احمد بدوی از امدادرسانان بازداشت شده


احمد بدوی از کمک رسانان به مردم سیل زده پس از بازداشت به دلیل شکنجه در معرض کوری قرار گرفت.


به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان - نه به اعدام، احمد بدوی شاعر و فعال عرب اهل ملاشیه اهواز در روز ۲۵ فروردین ماه، همراه با دهها تن از هموطنان اهوازی هنگام ساختن سیل بند و کمک رسانی به سیل زدگان دستگیر شد. وی پس از انتقال به بازداشتگاهی در اهواز به شدت مورد شکنجه قرار گرفته و سپس به قرنطینه زندان مرکزی اهواز منتقل شده است.
بر اساس اخبار وی حین شکنجه آسیب جدی به چشم وی وارد آمده و علیرغم تهدید کوری، مسئولان زندان شیبان اهواز وی را به بیمارستان منتقل نکردند.

اخبار ما را در سایت جوانه ها
و کانال تلگرام نه به زندان نه به اعدام دنبال کنید
#ایران #حقوق_بشر #زندان_شیبان #سیل_زده

۱۳۹۸ اردیبهشت ۵, پنجشنبه

انتقال ابراهیم صدیق همدانی و دو فرزندش به زندان ارومیه پس از دو ماه بازجویی

ابراهیم صدیق همدانی و دو فرزندش پس از دو ماه بازجویی  به زندان مرکزی ارومیه منتقل شدند. 


به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام ابراهیم صدیق همدانی شهروند اهل ارومیه به همراه پسر و دخترش که در اسفندماه ۹۷ از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شده بودند پس از دو ماه بازجویی، روز سه شنبه سوم اردیبهشت ماه ۹۸ به زندان مرکزی ارومیه منتقل شدند.
آقای صدیق همدانی به همراه پسرش سالار صدیق همدانی و دخترش در تاریخ ۴ اسفند ماه ۹۷ بازداشت شده بودند. بازداشت این سه عضو یک خانواده در ارتباط با همکاری با یکی از گروه های مخالف نظام صورت گرفته است.
روز گذشته ابراهیم و سالار صدیق همدانی ابتدا به بند ۳-۴ عمومی زندان ارومیه و پس از اعتراض به این موضوع به بند سیاسی این زندان منتقل شده‌اند. دختر آقای صدیق نیز به بند زنان این زندان منتقل شده است.
بر اساس گزارشات، ابراهیم صدیق همدانی پیش از این نیز در سال ۸۴ به دلیل اتهام همکاری با سازمان مورد اشاره بازداشت و به ۶ سال حبس محکوم شد. وی پس از تحمل دو سال حبس به صورت مشروط آزاد شده بود.

شایان ذکر است که این دستگیر‌ی‌ها در راستای همان خبرسازی‌های دستگاه قضاییه مبنی بر بازداشت‌های گسترده در شهرهای مختلف صورت گرفته است که برای بوجود آوردن فضای ارعاب و وحشت در میان مردم بوده است.
از آنجایی که اعتراضات مردم و جوانان علیه نظام حاکم در شهرها و استان‌های مختلف رو به گسترش است، مأموران ولی فقیه بیش از همیشه وحشت زده هستند و در هراس از خشم مردم سیل‌زده که همه هست و نیست خود را به خاطر سیاست‌های فاسد نظام ولایت فقیه از دست داده اند دست به بگیر و ببند در شهرهای مختلف زده تا از این طریق فضای رعب و وحشت بوجود بیاورند و به خیال خودشان صدای اعتراض مردم را از این طریق پایین بیاورند.

اخبار ما را در سایت جوانه ها
و کانال تلگرام نه به زندان نه به اعدام دنبال کنید
#ایران #حقوق_بشر #زندان_ارومیه #زندانی_سیاسی #پدر #بازجویی

۱۳۹۸ اردیبهشت ۴, چهارشنبه

سه روز بازجویی از زندانیان عقیدتی سیاسی پس از انتقال ناگهانی

زندانیان عقیدتی -سیاسی زندان رجایی شهر به مدت سه روز در اداره آگاهی شاپور تحت بازجویی قرار داشتند. 



به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام  زندانیان عقیدتی -سیاسی زندان رجایی شهر کرج انور خضری، داوود عبداللهی، قاسم آبسته و ایوب کریمی که روز شنبه ۳۱ فروردین ماه ۹۸، به محل نامعلوم منتقل شده بودند، به زندان رجایی شهر بازگردانده شدند.
پیش از این گمان می شد که این چهار زندانی عقیدتی سیاسی اهل سنت جهت برگزاری دادگاه به زندان مهاباد منتقل شده اند. اینک روشن شده است که این زندانیان به مدت سه روز در اداره آگاهی شاپور تهران در بازداشتگاه انفرادی بوده و مورد بازجویی قرار گرفته اند. در پزشکی قانونی از این زندانیان آزمایش DNA گرفته شده و سپس به زندان رجایی شهر بازگردانده شده اند.
پس از مراجعه خانواده و وکلای زندانیان به شعبه دوم بازپرسی دادگاه عمومی و انقلاب مهاباد به آنان گفته شده که این چهار زندانی در آینده نزدیک جهت رسیدگی پرونده به مهاباد منتقل خواهند شد. همچنین امکان دادن نیابت به یکی از دادگاههای تهران یا کرج وجود دارد.
لازم به ذکر است که پرونده این زندانیان عقیدتی – سیاسی به اتهام ترور «عبدالرحیم تینا» امام جماعت مسجد خلفای راشدین شهرستان مهاباد، از سال ۸۸ تاکنون بلاتکلیف باقی مانده است.
این زندانیان اتهام شرکت در مبارزات قهرآمیز را رد کرده و گفته‌اند تنها به دلیل اعتقادات خود و فعالیت‌هایی همچون شرکت در جلسات و پخش مطالب مذهبی دستگیر شده‌اند. آنها مدعی هستند در هنگام بازجویی مورد شکنجه روحی و فیزیکی قرار گرفتند.

اخبار ما را در سایت جوانه ها
و کانال تلگرام نه به زندان نه به اعدام دنبال کنید
#ایران #حقوق_بشر #زندان_رجایی_شهر #زندانی_سیاسی #اهل_سنت

تبعید مجدد رحمان عساکره به زندان قوچان

زندانی سیاسی رحمان عساكره برای بار دوم از زندان مسجد سلیمان به زندان قوچان تبعيد شد.


به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان - نه به اعدام، رحمان عساکره فارغ‌التحصیل رشته شیمی اهل رامشیر در اسفند ۸۹ همراه با تعدادی از اعضای مؤسسه فرهنگی حوار توسط اداره اطلاعات بازداشت شد. 
وی با اتهامهای «محاربه با خدا، افساد فی‌الارض، اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام» در شعبه 2 دادگاه انقلاب اهواز به ریاست قاضی سید محمد باقر موسوی محاکمه شد. با وجود اینکه رحمان عساکره اتهامات انتسابی را رد کرده بود، قاضی موسی وی را به ۲۰ سال زندان و تبعید به زندان قوچان محکوم کرد. این حکم در تیرماه ۹۱ به رحمان عساکره ابلاغ شد.
رحمان عساکره ۹ سال گذشته را در زندانهای مرکزی مشهد، زندان قوچان و زندان مسجد سلیمان در تبعید به سر برده است. اما به دلیل اعتراض به برخوردهای ضدانسانی مسئولان زندان مسجد سلیمان و دفاع از حق زندانیان مجددا به زندان قوچان تبعید شده است.
این زندانی سیاسی عرب اهوازی از بیماری های گوارشی، کلسترول و فشار خون بالا رنج می برد و نیاز به درمان دارد. تبعید این زندانی سیاسی به زندان قوچان باعث ایجاد برای خانواده وی شده است. چرا که به دلیل دوری راه توان حل مشکلات اقتصادی و تردد به این زندان و دیدار فرزندشان را ندارند.

اخبار ما را در سایت جوانه ها
و کانال تلگرام نه به زندان نه به اعدام دنبال کنید
#ایران #حقوق_بشر #زندانی_سیاسی #زندان_قوچان #تبعید #مسجد_سلیمان

۱۳۹۸ اردیبهشت ۲, دوشنبه

جمعبندی نقض حقوق بشر ایران در فروردین ماه ۱۳۹۸


اجرا و صدور حکم اعدام در اولین ماه سال
با وجود اینکه تقریباً نیمی از فروردین ماه به دلیل تعطیلات نوروزی قوه قضاییه در تعطیلات بود، اما در نیمه دوم فروردین ماه ۹۸ طی ۱۵ روز از هجدهم تا سی و یکم فروردین ماه، حداقل ۹ زندانی در زندانهای ایران اعدام شدند. یک زندانی در زندان گرگان، دو نفر در زندان عادل آباد شیراز، ۳ نفر در زندان ایلام، یک نفر در زندان زنجان، یک زندانی در زندان اصفهان و یک زندانی در دیزل آباد کرمانشاه اعدام شدند. اتهام این زندانیان قتل و مواد مخدر ذکر شده است.
همچون دیگر ماهها در فروردین ماه نیز تعدادی از زندانیان به اعدام محکوم شدند. از جمله زن جوانی در مازندران به اتهام قتل دادگاهی شد. به دلیل عدم وجود دلایل کافی،۵۰ نفر از بستگان مقتولان در دادگاه حاضر شدند و طی مراسم قسامه وی را عامل قتل معرفی کردند. دادگاه وی را به دو بار اعدام محکوم کرد.
همچنین دو زندانی تبعه افغانستان در زندان بندرعباس با اسامی  ذبیح الله زکریا، ۴۲ ساله و ولید احمد، ۳۳ ساله به اتهام قتل و حمله سلاح به اعدام محکوم شدند.
همچنین در اخبار منتشر شد که علاوه بر ۶ کودک مجرم که در سال گذشته اعدام شده بودند در شهریور ماه سال گذشته یک نوجوان دیگر به نام ابوالفضل نادری در زندان مرکزی اراک اعدام شده است.



همچنین خبرها حاکی از بلاتکلیفی زندانی عقیدتی - سیاسی اهل سنت کامران شیخه پس از ۹ سال و نیم حبس است. در تیر ماه ۹۷ به کامران شیخه ابلاغ شد که به علت قتل و خلع سلاح مامور حکومتی به قصاص و ۱۰ سال زندان محکوم شده است. حکم وی به دیوان عالی کشور رفته و هم اکنون در انتظار رأی دیوان عالی کشور است.
اما قاضی صلواتی به خود زندانی چنین گفته است: «تا وکیلت را خلع نکنی و وکیل تسخیری نگیری دادگاهی در کار نیست و باید بلاتکلیف بمانی».

مرگ زندانیان در زندانهای ایران نادر نیست و زندانیان به روشهای مختلفی به قتل می رسند.

در ماه اخیر حداقل دو زندانی توسط زندانبانان به قتل رسیدند. در اولین روزهای فروردین ماه، بهمن میرزایی زندانی مبتلا به بیماری اعصاب و روان در زندان قزلحصار پس از ضرب و شتم با چماق توسط نگهبانان کشته شد. مسئولان زندان علت مرگ وی را خودکشی اعلام کردند. 
روز چهارشنبه ۷ فروردین ماه، در اولین روزهای سال نو، ایمان جلیلی در بند ۱۵ واحد ۲ قزلحصار به دلیل امتناع مسئول بند از رساندن وی به بهداری با درد بسیار فوت کرد.

احضار و بازداشت هموطنان سیل زده و یاری دهندگان آنها


بیش از یک ماه است که مردم در دهها استان ایران (صدها شهر و هزاران روستا) درگیر سیل و مشکلات پس از آن هستند و مردم این استانها تمام هست و نیست خود را از دست داده اند. عوامل حاکمیت ضدمردمی به جای کمک رسانی و تأمین نیازهای اولیه مردم بی‌پناه، اقدام به بازداشت و تهدید مردم این مناطق کرده‌اند. 
در این شرایط بحرانی مردم در شهرهای مختلف، با تشکیل شوراها و کمیته های مردمی اقدام به یاری رساندن به هموطنان سیل زده و مصیبت دیده کردند. مردم که به هیچیک از نهادها و ارگانهای این حاکمیت دزد و غارتگر اعتمادی ندارند، کمک‌های خود را بصورت مستقیم در اختیار سیلزدگان می‌گذارند. اما در این بین، عوامل و نهادهای امنیتی و اطلاعاتی اقدام به تهدید و بازداشت آنان کردند.
روز شنبه ‍۱۷ فروردین ماه ۹۸ دو نفر از اهالی روستای گوریه در شوشتر به نام احمد کعبی و یعقوب کعبی به دلیل کمک رسانی به مردم سیل زده بازداشت شدند. 
صبح روز یکشنبه ۲۵ فروردین ماه، حداقل ۲۵ تن از شهروندان اهواز که برای کمک رسانی به شهروندان سیل زده اقدام کرده بودند، بازداشت و به محل نامعلوم منتقل شدند. این هموطنان پس از کمک به ایجاد سیلبند در منطقه ملاشیه مشغول استراحت و جمع آوری مواد غذایی برای کمک رسانی به سیل زدگان بودند که با یورش مأموران امنیتی محاصره و دستگیر شدند. همچنین روز شنبه ۲۴ فروردین ماه، ۵ تن از شهروندان کوی علوی اهواز به دلیل شرکت در تظاهرات مردم سیل‌زده در اعتراض به نبود خدمات دولتی به سیلزدگان، بازداشت و به محل نامعلومی منتقل شدند.
 در ادامه بازداشتها شب ۲۸فروردین ماه نیز اعضای مؤسسه فرهنگی- اجتماعی میثاق نصر، که در جمع آوری کمک های مردمی برای سیل زدگان و همچنین در استحکام سیل بندها فعالیت زیادی داشتند توسط قرارگاه ابوالفضل العباس تابع اطلاعات سپاه پاسداران در اهواز بازداشت شدند.
دستگاههای خبررسانی وابسته به دولت اطلاع رسانی عمومی از وضعیت سیلزدگان را سانسور می کنند و خبرهای اصلی و واقعی را به اطلاع عموم مردم نمی رسانند، و این امر نیز برعهده مردم از طریق شبکه‌های اجتماعی همچون تلگرام، اینستاگرام و توییتر است.  
پلیس تهران روز یکشنبه ۱۸ فروردین اعلام کرد نیروهای امنیتی ایران چهار نفر را به دلیل شایعه‌پراکنی درباره سیل بازداشت کردند. یک شهروند اهل روستای مروانه، از توابع اهواز نیز به دلیل اعتراض به عدم امدادرسانی به مردم سیل زده این روستا و جلوگیری از شکستن سیل بند و هدایت سیلاب به زمین‌های زراعی، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.
علاوه بر بازداشت مردم، شماری از فعالان مدنی در شهرهای سردشت، نلاس، میرآباد و ربط به اداره اطلاعات سردشت احضار و به آنها اخطار داده شد که به جمع‌آوری کمک‌های مردمی برای سیل‌زدگان لرستان پایان دهند.


نگاهی واقعی به آنچه که هست – اقدامات مسئولان نظام از دید کاریکاتوریستها



از زندانی سیاسی سهیل عربی به یاد هم بندیان و هم‌زنجیرانش و در ستایش مقاومت آنها، به طور خاص غلامرضا خسروی

گلباران
امروزه دیگر خیلی عجیب است که انسانی به همنوع خود فخر کند
اشک شود برای کودکان کار
اشک شود علیه نابرابری و بیدادگری
به دنیای آن سوی دیوارها
بازگشت

گلباران
عجیب بود خیلی و در چشمان خار کاشت
آنقدر عجیب بود که به زندگی بی تأثیر و عقیم عادت نکرده بود
خرداد بود یازدهم ۹۳ کمی پس از پنجشنبه سیاه حادثه
رفتن آن مرد خیلی مهربان، با پیراهن آبی آسمانی، سه‌تار و صدای گرمش
روزهای آخر تندتر قدم می زد و کتاب می خواند، عاشقانه تر ساز می زد و آواز میخواند
می خواند:
قفس را بسوزان رها کن پرندگان را بشارت دهندگان را
که لبخند آزادی خوشه شادی تا سحر بروید
تا سحر…
تا سحر که هزار بار با غلامرضا اعدام شد
تا آن سحر که غلامرضا رفت بالا…
بالای دار بالای ابرها
خطرناک بود، برای آنها خیلی خطرناک بود آنقدر خطرناک که یک را با یک برابر می دانست. خیلی خطرناک بود
از آزادی، عدالت، برابری و صلح سخن می گفت زیاد مطالعه می کرد فداکار بود سختی می کشید تا همبندی اش کمتر حبس را بفهمد گرسنه می‌خوابید تا هم اتاقی اش سیر بخوابد

پرونده سازی برای زندانیان

محمدصابر ملک رئیسی، زندانی سیاسی تبعیدی در زندان اردبیل در حالی که نهمین سال از دوره محکومیت ۱۵ ساله خود را بصورت تبعیدی در زندان اردبیل سپری می‌کند با پرونده سازی جدید به اتهام نشر اکاذیب به ۶ ماه حبس دیگر محکوم شد.


علاوه بر این زندانیان سیاسی بلوچ تبعیدی در زندان مرکزی اردبیل، محمدصابر ملک رئیسی و شیراحمد شیرانی، در تاریخ ۱۹ فروردین‌ماه ۹۸ به دادگاه احضار و به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» محاکمه شدند. شیراحمد شیرانی که نهمین سال از محکومیت ۲۲ ساله خود را می گذراند از بابت بخش اول همین پرونده، در روزهای پایانی سال ۹۷ از اتهام «نشر اکاذیب» تبرئه شده بود.
این دو زندانی سیاسی تبعیدی از آذر ‌ماه ۹۷ پس از انتقال و بازجویی در اطلاعات اردبیل، بصورت تنبیهی در بند قرنطینه زندان مرکزی اردبیل با زندانیان مبتلا به بیماریهای روانی و معتادان متادونی محبوس بودند. این دو زندانی نزدیک به سه ماه در بازداشتگاه اطلاعات و قرنطینه زندان مرکزی اردبیل تحت فشار و محروم از تماس و ملاقات قرار داشتند.


آشنایی با زندانیان سیاسی

نام و نام خانوادگی: سعید شیرزاد
محل تولد: ایلام
تاریخ تولد: ۱۳۶۶
تحصیلات: فوق دیپلم
اتهامات: اجتماع و تبانی برای اقدام علیه امنیت ملی
محکومیت: ۶ سال و نیم و ۷۰ میلیون جریمه
تاریخ آخرین بازداشت: ۱۸ خرداد ۱۳۹۳
محل‌های حبس: بازداشتگاه وزارت اطلاعات تبریز، زندان اوین – زندان رجایی شهر
گردآوری و تنظیم: آبان ۹۷
سعید شیرزاد عضو انجمن دفاع از کودکان کار است. آقای شیرزاد در یکی از روستاهای محروم ایلام متولد شد. وی در سن هشت سالگی به همراه خانواده اش به یکی از جنوبی ترین مناطق تهران مهاجرت کرد. سعید پس از اتمام تحصیلاتش در اول دبیرستان به دلیل شرایط نامساعد مالی مجبور به ترک تحصیل و انتقال به جنوب کشور جهت اشتغال گردید.
چند سال بعد، در حین رفت و آمد به تهران و جنوب با مجموعه خانه کودک شوش آشنا شد و فعالیتهای وی در زمینه کودکان از همان زمان آغاز گردید. همزمان با کار در شهرستان به صورت شبانه اقدام به ادامه تحصیل جهت ورود به دانشگاه نمود.
وی همزمان با اعتراضات مردمی در سال ۸۸ مشغول به تحصیل در رشته برق دانشگاه شهریار بود که به دلیل شرایط نامساعد دانشگاه و عدم امکان فعالیتهای اجتماعی و فضای سرکوب و خفقان حاکم در دانشگاه، مجبور به انصراف از تحصیل گردید.
سعید در شهریور ماه ۱۳۹۱ در حالی که به همراه تعدادی از دوستانش در حال امدادرسانی به زلزله زدگان ورزقان بود، توسط ماموران امنیتی وزارت اطلاعات بازداشت و حدود یک ماه به صورت موقت در بازداشتگاه اهر تحت بازجویی قرار گرفت.
او در بازداشتگاه اهر در اعتراض به بازداشت غیرقانونی خود دست به اعتصاب غذا زد و پس از جمع آوری طوماری توسط تعدای از فعالین، به زندان اوین منتقل گردید.
سعید شیرزاد، سرانجام در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست پیرعباس به یکسال حبس تعلیقی (لازم الاجرا در ۵ سال) محکوم گردید.
پس از ابلاغ حکم و آزادی، دوباره به منطقه زلزله زده بازگشت و حدود ۶ ماه به همیاری خود در امر امدادرسانی ادامه داد.
این فعال حقوق کودک بار دیگر در خرداد ماه ۹۳ در پالایشگاه پتروشیمی تبریز (محل کار خود) به دلیل فعالیت‌های ذکر شده فوق، دیدار با خانواده زندانیان و کمک های آموزشی تحصیلی به کودکان این خانواده ها و همچنین ارتباط با احمد شهید گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران، توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت و به زندان اوین منتقل گردید.
او مدت ۳ ماه در سلول های انفرادی ۲۰۹ وزارت اطلاعات در شرایط ایزوله و بیخبری خانواده اش، تحت بازجویی قرار گرفت تا اینکه سرانجام به بند ۸ زندان اوین منتقل گردید.
وی پس از مدتی کوتاه به دلیل اعتراض به شرایط صنفی زندانیان با وجود عدم تشکیل دادگاه به زندان رجایی‌شهر تبعید شد.
وی مجموعا چهار مرتبه از حضور در دادگاه در اعتراض به وضعیت دادگاه خودداری نمود و در پنجمین احضار (پس از ۱۵ ماه بلاتکلیفی) و عدم حضور، نهایتا با حضور وکیلش در جلسه دادگاه بدوی حاضر شد. البته او در تمام مدت بازداشت و زندان، هیچگونه ملاقاتی با وکیل خود نداشته است.
سعید شیرازد در شهریور ماه ۹۴، در دادگاه بدوی به اتهام اجتماع و تبانی برای اقدام علیه امنیت ملی توسط قاضی صلواتی به ۵ سال حبس تعزیری محکوم گردید.
در ۱۷ آذر۹۵ در اعتراض به وضعیت زندانیان بیمار و نبودن امنیت برای زندانیان (مرگ خاموش زندانیان) با دوختن لبانش دست به اعتصاب غذا زد .پس از وعده مسئولان پس از ۳۹ روز در ۲۵ دی ماه به اعتصاب خود پایان داد.
در فروردین ۹۷ دادگاه تجدید نظر سعید شیرزاد در شعبه ۵۴ دادگاه تجدید نظر استان تهران برگزارشد و یک سال حبس تعلیقی بابت پرونده های قدیمی وی به حبس تعزیری تبدیل و به حکم ۵ سال حبس وی اضافه شد.
در مرداد ماه ۹۶ پس از حمله وحشیانه گارد زندان و انتقال جمعی زندانیان سیاسی رجایی شهر به سالن فوق امنیتی ۱۰ او نیز همراه با ۵۰ تن از زندانیان سیاسی اقدام به اعتصاب غذای ۴۰ روزه کرد. در طی این اعتصاب غذا سعید شیرزاد به همراه ۷ زندانی سیاسی دیگر بدون حکم قضایی بصورت غیرقانونی به سلولهای انفرادی منتقل شدند، در همین حین مسئولان زندان اقدام به پرونده سازی جدید برای این زندانی سیاسی کردند.
سعید شیرزاد و سه زندانی دیگر به اتهام تخریب اموال زندان و اخلال در نظم زندان متهم شدند. سعید شیرزاد با همین اتهام به شش ماه حبس تعریزی و پرداخت ۷۰ میلیون تومان وثیقه محکوم شد.
همچنین در یک پرونده دیگر سعید شرزاد همراه با هفت زندانی سیاسی دیگر به اتهام شعار علیه رهبر، اخلال در نظم زندان و توهین به مسئولین متهم شدند.سعید شیرزاد به دلیل دیسک کمر و التهاب شدید اسپاسم در کمر و مشکل کلیه روبروست. این بیماریها در زندان و بر اثر ضرب و شتم به وجود آمده است.


اطلاعات زندانیان سیاسی در سایت جوانه ها از این پس در دسترس شماست
برای دسترسی به اطلاعات زندانیان سیاسی به این آدرس مراجعه کنید:




برای تکمیل پرونده زندانیان سیاسی از شما درخواست می‌کنیم اطلاعات خود را به ایمیل سایت ارسال نمایید.


همراهان و دوستان گرامی 
فعالیت ما برای دفاع از حقوق زندانیان سیاسی – عقیدتی در زندان‌های ایران و لغو حکم اعدام است. در این فعالیت حقوق بشری  به کمک‌های شما نیازمندیم. 
ما خواهان لغو حکم اعدام و آزادی تمامی زندانیان سیاسی – عقیدتی در ایران هستیم.

اخبار ما را در سایت جوانه ها
و کانال تلگرام نه به زندان نه به اعدام دنبال کنید
#ایران #حقوق_بشر #زندانی_سیاسی #نه_به_اعدام 

اعتراض زندانیان سیاسی زندان تهران بزرگ به عدم تفکیک جرائم

زندانیان سیاسی زندان تهران بزرگ با اعتصاب غذا و امتناع از دادن آمار به عدم اجرای اصل تفکیک جرائم در این زندان اعتراض کردند. 


به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان - نه به اعدام، علیرضا جلیلی معروف به سامان، مصطفی عبدی و محمود سلیمی هم اکنون در اعتراض به عدم اجرای اصل تفکیک جرائم در زندان تهران بزرگ در اعتصاب غذا به سر می برند. زندانی سیاسی سهیل عربی و تعدادی دیگر از زندانیان سیاسی نیز در همراهی با اعتصاب غذاکنندگان و با خواسته اجرای اصل عدم تفکیک جرائم از حضور در آمارگیری خودداری می کنند.
علیرضا جلیلی و مصطفی عبدی هم اکنون در تیپ ۲ این زندان و محمود سلیمی در تیپ ۳ زندان تهران بزرگ محبوس هستند. محمود سلیمی نیز معلم و فردی تحصیل کرده است که در بند متادونیها زندانی شده و در اعتراض به این امر از روز ۱۹ فروردین اقدام به اعتصاب غذا کرده است.
بر اساس گزارش منبع مطلع، مسئولان زندان تهران بزرگ با تطمیع برخی زندانیان متادونی اقدام به آزار و اذیت و حتی کتک زدن زندانیان سیاسی در خواب می کنند. همچنین در این زندان مواد مخدر بوفور یافت و استفاده می شود. امری که که وضعیت را برای کسانی که معتاد نیستند، بسا سخت تر می کند. همچنین مسئولان زندان زندانیان سیاسی را از استفاده از کتابخانه و امکانات دیگر محروم می کنند.
به گفته همین منبع بر اساس قانون اداره زندانها، زندانی اعتصاب غذا کننده می بایست روزانه توسط بهداری و مددکاران معاینه و علائم حیاتی او توسط بهداری چک شود. اما این قوانین در زندان تهران بزرگ اجرا نمی شود. 

اخبار ما را در سایت جوانه ها
و کانال تلگرام نه به زندان نه به اعدام دنبال کنید
#ایران #حقوق_بشر #زندانی_سیاسی #زندان_تهران_بزرگ 

۱۳۹۸ اردیبهشت ۱, یکشنبه

انتقال ناگهانی انور خضری و سه تن از هم پرونده‌ای هایش به مکانی نامعلوم

روز شنبه ۳۱ فروردین ماه ۹۸، ساعت ۱۰ صبح زندانی عقیدتی - سیاسی انور خضری به همراه سه تن از هم پرونده‌ای هایش به اسامی داوود عبداللهی و ایوب کریمی و قاسم آبسته به صورت ناگهانی جهت انتقال به مکانی نامعلوم اعزام شدند.



به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان - نه به اعدام، به این زندانیان گفته شده بود که با تفکیک پرونده برحسب اتهامات وارده، به اتهام ترور «عبدالرحیم تینا» امام جماعت مسجد خلفای راشدین شهرستان مهاباد، جهت محاکمه به زندان مهاباد منتقل می شوند. اما هم اکنون از محل دقیق انتقال این سه زندانی اطلاعی در دست نیست.
گفتنی است که انور خضری سالیان است که با آسیبهای وارده به جمجمه سر و قفسه سینه در دوران بازجویی روبروست و از آن رنج می برد. وی از سال ۹۲جهت درمان و انجام مراحل درمانی و تکمیل آن درخواست اعزام به مراکز درمانی را داشته اما یا به عمد از اعزام او ممانعت شده و یا مدارک پزشکی او به شکلی مرموز ناپدید شده است. هفته گذشته رئیس بهداری از گرفتن مجوز و اعزام انور خضری به مراکز درمانی خبر داده بود که با انتقال ناگهانی دوباره پروسه درمان وی مجددا متوقف شد.
انور خضری از اهالی مهاباد در ۱۶ آذر سال ۱۳۸۸ بازداشت و تحت شکنجه قرار گرفت. وی توسط قاضی مقیسه به اعدام محکوم و پس از مدتی حکم اعدامش نقض شد. وی در سال ۹۶ به ۱۰ سال زندان محکوم شد اما هم اکنون با باز شدن مجدد پرونده، وضعیت وی در بلاتکلیفی و هاله‌ای از ابهام فرورفته و نگرانی‌هایی را برانگیخته است.

اخبار ما را در سایت جوانه ها
و کانال تلگرام نه به زندان نه به اعدام دنبال کنید
#ایران #حقوق_بشر #زندان_رجایی_شهر #زندانی_سیاسی #اهل_سنت 

۱۳۹۸ فروردین ۲۹, پنجشنبه

دستگیری یکی از فعالان فرهنگی حین آشپزی برای سیل زدگان

به دنبال بازداشت‌های گسترده در استان خوزستان به دلیل کمک به سیل‌زدگان یکی دیگر از فعالان اهوازی بازداشت شد.



به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام روز چهارشنبه ۲۸فروردین ماه ۹۸ شهاب صیاحی ۳۸ ساله ،شاعر وفعال فرهنگی، ساکن کوی مشعلی اهواز، هنگام آشپزی برای سیل زدگان در کوی فرهنگ شهر توسط نیروهای قرارگاه ابوالفضل العباس تابع اطلاعات سپاه پاسداران اهواز بازداشت شد.

اخبار ما را در سایت جوانه ها
و کانال تلگرام نه به زندان نه به اعدام دنبال کنید
#ایران #سیل_زده #بازداشت #خوزستان

۱۳۹۸ فروردین ۲۶, دوشنبه

بازداشت گسترده مردم سیل زده در استان خوزستان با یورش مأموران امنیتی

بیش از ۲۵ تن از مردم اهواز بامداد امروز یکشنبه ۲۵ فروردین ماه ۹۸ بازداشت شدند. به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام ، صبح امروز یکشنبه ۲۵ فروردین ماه، حداقل ۲۵ تن از شهروندان اهواز که برای کمک رسانی به شهروندان سیل زده اقدام کرده بودند، بازداشت و به محل نامعلوم منتقل شدند.


بر اساس گزارش شاهدین، این هموطنان پس از کمک به ایجاد سیلبند در منطقه ملاشیه مشغول استراحت و جمع آوری مواد غذایی برای کمک رسانی به سیل زدگان بودند که با یورش مأموران امنیتی محاصره و دستگیر شدند.
علت بازداشت این هموطنان و بازداشت شدگان روزهای گذشته این است که سپاه قصد دارد کمک و امداد رسانی و فعالیتهای دیگر مردمی را تحت کنترل خود در آورد.
این در حالی است که به دلیل بی اعتمادی مردم به ارگانهای غارتگر حکومتی، مردم خود اقدام به تشکیل شوراهای مردمی جهت کمک به سیل زدگان کرده‌اند. نهادهای حکومتی نیز با بی عملی هیچ اقدام جدی را برای حل مشکلات آوارگان سیل زده انجام نمی دهند.

اسامی برخی از بازداشت شدگان به این شرح است.
‏۱- رسول فرطوسی‏۲- ابراهیم بدوی ‏۳- امین سیلاوی‏۴- علی موسوی (البوگدیمی) ‏۵- حسن بیت اسحاق‏۶ -عماد حیدری‏۷-علی ناصری‏۸ -حاتم دحیمی‏ ۹- احمد بدوی‏ ۱۰-حسین حمودی ۱۱ -مهدی شریفی‏ ۱۲-قاسم تمیمی ۱۳-عارف صرخی ۱۴-فؤاد بدوی‏ ۱۵ – کاظم مروانی‏ ۱۶-محسن زویدات ۱۷-حبیب کروشات‏ ۱۸-مسعود حریزاوی ۱۹- ناجی السواری (معلم)‏۲۰-حیدر سیلاوی
شایان ذکر است که پس از سیل در استان خوزستان مأموران امنیتی روز شنبه ‍۱۷ فروردین ماه ۹۸ دو نفر از اهالی روستای گوریه از توابع شهرستان شعیبیه در شوشتر با اسامی احمد کعبی و یعقوب کعبی را به دلیل کمک به سیل زدگان بازداشت کردند.
همچنین روز شنبه ۲۴ فروردین ماه، ۵ تن از شهروندان کوی علوی اهواز به دلیل شرکت در تظاهرات مردم سیل‌زده، بازداشت و به نقطه نامعلومی منتقل شدند.
بر اساس گزارش دیگری عصر روز شنبه ۲۴ فروردین ۹۸ نیروهای حشدالشعبی عراق با هماهنگی سپاه قدس به مناطق سیل زده و به بهانه کمک به سیل زدگان از مرز دهلران وارد شهر دهلران شدند. گزارش ها حاکی از آن است که امروز یکشنبه ۲۵ فروردین ماه نیز تعداد زیادی ماشین نظامی از سمت رامهرمز و بندر ماهشهر برای سرکوب مردم به سوی اهواز گسیل شدند.
نیروهای سپاه، بسیج و پلیس در شهرهای استان خوزستان به جای کمک به سیل زدگان مانور نظامی به راه انداخته اند.

اخبار ما را در سایت جوانه ها
و کانال تلگرام نه به زندان نه به اعدام دنبال کنید
#ایران #حقوق_بشر #سیل #اهواز #سپاه_عامل_سیل #بازداشت

۱۳۹۸ فروردین ۲۵, یکشنبه

گزارش نقض حقوق بشر در ایران در هفته ای که گذشت


به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام، از روز شنبه ۱۷ فروردین تا روز جمعه ۲۳ فروردین ماه ۱۳۹۸ در گوشه و کنار شهرهای ایران شاهد سرکوب و نقض حقوق بشر از جمله اعدام، بازداشت، صدور احکام حبس و اذیت و آزار زندانیان بودیم.



این در شرایطی است که هموطنانمان در شهرها و استان‌های مختلف کشور درگیر سیل ویرانگری بوده که صدها تن از آنان در این فاحعه ملی جان خود را از دست داده‌اند. مقامات حکومتی نه تنها چاره ای برای درد و رنج آنها نیاندیشیده اند بلکه پاسخ‌شان را با شلیک گلوله دادند.

اعدام 
در هفته ای که گذشت دست کم یک نفر در زندان به دار آویخته شد. سحرگاه روز یکشنبه ۱۸ فروردین ماه ۹۸ یک زندانی به نام داوود محب زاده ۳۶ ساله اهل شهر علی‌آباد استان گلستان که به اتهام قتل به اعدام محکوم شده بود در محوطه زندان گرگان به دار آویخته شد.

بازداشت‌ها
روز شنبه ‍۱۷ فروردین ماه ۹۸ دو نفر از اهالی روستای گوریه از توابع شهرستان شعیبیه در شوشتر از سوی نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند. احمد کعبی و یعقوب کعبی دو تن از بازداشت شدگانی هستند که به همراه افراد محلی به مردم سیل زده کمک رسانی می کردند.
همچنین پلیس تهران روز یکشنبه ۱۸ فروردین اعلام کرد نیروهای امنیتی ایران چهار نفر را به دلیل شایعه‌پراکنی درباره سیل بازداشت کردند.
روز شنبه ۱۷ فروردین دو شهروند ساکن روستای قره گل بوکان به نام‌های هیوا قربانی اقدم و محمد الماسی، پس از احضار به دادگاه به اتهام همکاری با یکی از احزاب کردی مخالف حکومت بازداشت شدند.
مهدی کوخیان، فعال مدنی آذربایجانی و مدیر کانال تلگرامی شهر خبر ملکان روز دوشنبه ۱۹ فروردین توسط نیروهای اداره اطلاعات شهرستان ملکان بازداشت شد. مأموران اداره اطلاعات به هنگام بازداشت، وی را مورد ضرب و شتم قرار دادند بطوریکه وی از ناحیه سر زخمی شده است. مهدی کوخیان پیش از این چندین بار توسط سلمان خدادادی، نماینده ملکان در مجلس تهدید شده بود.
روز سه شنبه ۲۰ فروردین ماه، زندانی سیاسی سابق فاطمه ضیایی آزاد جهت اجرای حکم یک‌سال و نیم زندان دستگیر و به زندان اوین منتقل شد. خانم ضیایی آزاد ۵۶ ساله و از زندانیان سیاسی دهه شصت است که از سال ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۵ به مدت پنج سال در زندان به سر برده بود.
روز چهارشنبه ٢١ فروردین ماه ۹۸ یاسمن آریانی، فعال مدنی و زندانی سیاسی در منزل شخصی توسط ماموران نیروی انتظامی بازداشت شد. مامورین با به همراه داشتن حکم جلب و حکم ورود به منزل در زمان بازداشت، منزل پدری وی را نیز مورد تفتیش قرار داده‌ و تعدادی از لوازم شخصی از جمله تلفن همراه او را ضبط کردند.
روز پنج‌شنبه ۲۲ فروردین نیز منیره عربشاهی، مادر یاسمن آریانی پس از مراجعه به بازداشتگاه وزرا جهت پیگیری وضعیت فرزندش بازداشت شد. ماموران نیروی انتظامی در مراجعه روز گذشته به منزل این خانواده، حکم جلب خانم عربشاهی را نیز به همراه داشتند و به دلیل عدم حضور وی موفق به بازداشت او نشده بودند.
احضاریه ها و تهدیدها
روز دوشنبه ۱۹ فروردین‌ماه، یک شهروند کُرد به نام قادر الله ویسی، ۶١ ساله اهل بوکان به دلیل تبلیغ علیه نظام به اداره اطلاعات این شهرستان احضار شد.
روز سه‌شنبه ۲۰ فروردین‌ماه، دو شهروند کُرد به نام‌های مرتضی نوری ٢٧ ساله و محمد شریفی ۴٣ ساله اهل روستای سالیان از توابع بخش کلاترزان سنندج به دلیل شرکت فعالانه در مراسم جشن نوروز درروستای سالیان، به ستاد خبری اداره اطلاعات این شهر احضار شدند.
روز سه‌شنبه ۲۰ فروردین‌ماه، یک فعال مدنی کُرد به نام عایشه عبدالی اهل مهاباد به اداره اطلاعات این شهر احضار و مورد بازجویی قرار گرفت. نیروهای اطلاعاتی این فعال مدنی را تهدید کردند که به جمع‌آوری کمک‌های مردمی برای سیل‌زدگان پایان دهد.
همچنین روز سه شنبه ۲۰ فروردین اداره اطلاعات اشنویه یک فعال مدنی کرد به نام عباس هاشم‌پور را احضار کرده و به وی هشدار دادند که به جمع آوری کمک های مردمی برای سیل زدگان پایان دهد.

سعید اقبالی فعالی مدنی ساکن کرمانشاه که پیشتر توسط نیروهای امنیتی بازداشت و سپس با تودیع وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی تا پایان مراحل دادرسی از بازداشتگاه آزاد شده بود روز چهارشنبه ۲۱ فروردین به دادگاه احضار شد.
الهام رسولی باغی، فعال مدنی ساکن تهران جهت اجرای حکم به دادسرای ناحیه ۳۳ اوین تهران احضار شد. خانم رسولی پیستر توسط دادگاه تجدیدنظر تهران به پرداخت ۵ میلیون تومان جریمه نقدی بدل از یک سال حبس محکوم شده بود.

اذیت و آزار و فشار بر زندانیان 
روز یکشنبه ۱۸ فروردین ماه، به خانواده زندانی سیاسی آتنا دائمی که از راه دور برای دیدار با فرزندشان به درب زندان اوین مراجعه کرده بودند گفته شد که وی ممنوع الملاقات است و به آنها اجازه ملاقات داده نشد.
برزان محمدی اهل سرو‌آباد و علی‌رضا شیرمحمدعلی مدت ۲۴ روز است که در اعتراض به وضعیت نامناسب زندان فشافویه در جنوب تهران دست به اعتصاب غذا زده اند. مسئولین زندان نه تنها به خواسته‌های آنها مبنی بر انتقالشان به زندان اوین توجهی نکرده بلکه آنها را مورد توهین و تهدید قرار داده‌اند. یکی از افسران زندان به نام رضا حق وردی ضمن توهین به خانواده این دو زندانی سیاسی به آنها گفته است که نتیجه اعتصاب فرزندان شما صدور گواهی فوت است و نتیجه ای نمی گیرید.

مبلغ قرار وثیقه تعیین شده جهت آزادی مولوی امان الله بلوچی و عبدالرحیم کوهی، دو روحانی اهل سنت محبوس در زندان زاهدان که قرار بود طی روزهای آینده آزاد شوند، به دلیل طرح اتهامات جدید علیه آنها افزایش یافت. با افزایش میزان قرار وثیقه و ناتوانی زندانیان در تودیع قرار، آزادی آنها با مانع روبرو شده است.

توحید قریشی، زندانی اهل سنت محبوس در زندان رجایی شهر کرج، به‌رغم پایان یافتن دوره محکومیت و رسیدن موعد آزادی با کارشکنی مسئولین زندان و نهادهای امنیتی کماکان در زندان بسر می برد.

روز سه‌شنبه ۲۰ فروردین‌ماه ، مهدی کوخیان، فعال مدنی اهل ملکان یک روز پس از بازداشتش دست به اعتصاب غذا زد.

یک زندانی سیاسی کُرد به نام امیر پیغامی اهل شهرستان اشنویه به دلیل مخالفت مسئولان زندان کرمان از معالجه پزشکی در خارج از زندان محروم شده است. این زندانی سیاسی طی دوران حبس از مرخصی پزشکی نیز محروم بوده و در وضعیت وخیمی به سر می‌برد. وی نیاز به درمان فوری دارد و تا کنون اقدامی جهت معالجه پزشکی او در خارج از زندان انجام نگرفته است.

امیر مهدی طبسی، زندانی محبوس در زندان اوین که از روز جمعه ۱۶ فروردین برای بار دوم دست به اعتصاب غذای اعتراضی زده است، در ششمین روز اعتصاب غذای خود با کاهش وزن و فشار خون مواجه شد. مسئولین مددکاری بازداشتگاه اوین به وی مجددا وعده داده اند که در صورت شکستن اعتصاب به درخواست آزادی مشروط وی رسیدگی خواهد شد. با این حال طی هفته جاری همزمان با تداوم اعتصاب غذای وی حق ملاقات با خانواده نیز از او گرفته شده است.

صدور احکام
روز یکشنبه ۱۸ فروردین سه شهروند بهایی ساکن شیراز به نام‌های محبوب حبیبی، پژمان شهریاری و کوروش روحانی در مرحله تجدید نظر به ترتیب به ۶ ماه، ۶ ماه و ۳ ماه و یک روز حبس تعزیری محکوم شدند. این شهروندان پیشتر در دادگاه بدوی به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» هر کدام به یک سال حبس تعزیری محکوم شده بودند.
راحله راحمی‌ پور، توسط دادگاه تجدید نظر استان تهران به پرداخت ۸۰ میلیون ریال جزای نقدی بدل از حبس محکوم شد. این فعال حقوق بشر در مرحله بدوی به اتهام تبلیغ علیه نظام به ۱ سال حبس تعزیری محکوم شده بود. زمینه طرح اتهامات و تشکیل این پرونده حول شکایت وی به سازمان ملل در ارتباط با سرنوشت برادر و برادرزاده‌اش عنوان شده بود.
دادگاه انقلاب کرج نادر افشاری، فعال مدنی را به اتهام «اخلال در نظم عمومی» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به یک‌سال و چهار ماه حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم کرد.
روز دوشنبه ۱۹ فروردین نریمان نوروزی عسکری، شهروند اهل شهرستان ایذه در استان خوزستان توسط شعبه ۳ دادگاه انقلاب اهواز به ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شد. آقای عسکری شهریور ماه سال گذشته توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از حدود یک ماه با قرار تودیع و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شده بود.

اخبار ما را در سایت جوانه ها
و کانال تلگرام نه به زندان نه به اعدام دنبال کنید
#ایران #حقوق_بشر #زندان_اوین #زندانی_سیاسی  

۱۳۹۸ فروردین ۲۴, شنبه

انتقال منیره عربشاهی به زندان قرچک ورامین

منیره عربشاهی مادر یاسمن آریانی به زندان قرچک ورامین منتقل شد.


به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان - نه به اعدام، روز جمعه ۲۳ فروردین‌ماه ۹۸، منیره عربشاهی، مادر یاسمن آریانی طی تماس کوتاهی با خانواده از انتقال خود به زندان قرچک ورامین خبر داد. یاسمن آریانی که روز چهارشنبه ۲۱ فروردین ماه ۹۸، توسط ماموران نیروی انتظامی بازداشت و به بازداشتگاه وزرا منتقل شده بود، پس از اعزام به دادسرا به مکان نامعلومی منتقل شده است.  به پدر یاسمن آریانی گفته شده که وی نیز به زندان قرچک ورامین منتقل خواهد شد.
خانم منیره عربشاهی مادر یاسمن آریانی نیز که روز چهارشنبه ۲۲ فروردین ماه پس از مراجعه به بازداشتگاه وزرا بازداشت شده بود، طی تماسی با خانواده از انتقال خود به زندان قرچک ورامین خبر داده است.
از دلایل بازداشت این دو شهروند اطلاع دقیقی در دست نیست.
یاسمن آریانی، بازیگر تئاتر، پیش از این از توقیف نقش خود در تئاتر ملک و کنار گذاشته شدن خود توسط وزارت ارشاد خبر داده بود.
وی در تاریخ ۱۱ مردادماه ۹۷، همراه با حدود ۵۰ تن دیگر در جریان تظاهرات سراسری مردادماه در تهران، بازداشت و به زندان‌های تهران بزرگ و قرچک ورامین منتقل شده بودند. وی به همراه سایر زنان بازداشت شده در این پرونده اواخر مهرماه سال گذشته به بند زنان زندان اوین منتقل شده و توسط قاضی مقیسه به اتهام«اخلال در نظم عمومی» به یک سال حبس تعزیری محکوم شد.

او در تاریخ ۲۵ بهمن ماه ۹۷ از زندان اوین آزاد شد.

اخبار ما را در سایت جوانه ها
و کانال تلگرام نه به زندان نه به اعدام دنبال کنید
#ایران #حقوق_بشر #زندان_اوین #زنان #قرچک_ورامین