۱۳۹۵ خرداد ۱۶, یکشنبه

نه به زندان - نه به اعدام- مروری بر وقایع پس از اعتصاب فعال کارگری و زندانی سیاسی جعفر عظیم زاده

#ایران - نه به زندان - نه به اعدام- مروری بر وقایع پس از اعتصاب فعال کارگری و زندانی سیاسی جعفر عظیم زاده 


16 خرداد 1395

آنچه میخوانید مروری است بر وقایع اعتصاب نزدیک به 40 روز زندانی سیاسی و فعال کارگری جعفر عظیم زاده که از روز 10 اردیبهشت سال جاری آغاز شده و همچنان ادامه دارد.
فعال کارگری جعفر عظیم زاده همراه با معلم زندانی اسماعیل عبدی در فروردین ماه 1395 در نامه ای اعلام کرد :
ما در گرامیداشت اول ماه می روز جهانی کارگر و اعلام همبستگی با کارگران جهان، به مناسبت این روز بزرگ در اعتراض به امنیتی کردن فعالیت‌های صنفی و تجمعات و اعتصابات کارگران و معلمان، دستمزدهای زیر خط فقر، ممنوعیت برگزاری مستقلانه و آزادانه روز جهانی کارگر و روز جهانی معلم، عدم شفافیت و عمل موثر سازمان جهانی کار ILO در قبال نقض حقوق بنیادین کارگران و معلمان ایران و با خواست خارج کردن اتهام «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی کشور» و دیگر اتهامات امنیتی از پرونده‌های مفتوح کارگران و معلمان معترض و برداشتن اینگونه اتهامات جعلی و ساختگی از پرونده‌های خود و دیگر فعالین کارگری و معلمان زندانی از روز دهم اردیبهشت ماه دست به اعتصاب غذای نامحدود خواهیم زد.
این دو زندانی سیاسی و فعالین صنفی از دهم اردیبهشت95 اعتصاب غذای خود را شروع کردند. 
بسیاری از اتحادیه های کارگری و صنفی؛گروهها و شخصیتهای سیاسی از جمله اتحادیه ها و تشکلهای کارگری ٫کانون صنفی معلمان ایران از شهرهای مختلف ٫سندیکای کارگران شرکت اتوبوسرانی ایران و ... با برگزاری تجمعات اعتراضی و بیانیه های خود از اعتصاب عظیم زاده حمایت کردند.
همچنین 492 تن در حمایت از وی دست به اعتصاب غذا زدند. 
افشین بایمانی زندانی سیاسی زندان رجایی شهر نیز برغم بیماری قلبی و شرایط جسمی وخیمش ۵ روز اعلام اعتصاب غذای خود را در بیانیه ای اعلام کرد و نوشت:
این رژیم که 37سال با دجالیت شعار می‌دهد که معلمی شغل انبیاء است به جایی رسیده که معلمان زحمتکش برای کوچکترین خواسته خود باید زندانی شوند و در زندان هم برای حداقل حقوقشان دست به اعتصاب‌غذا بزنند. شرم بر آنها که این همه ظلم و ستم و جنایت را می‌بینند و با سکوتشان ظالمان را یاری می‌کنند.
شماری از بازنشستگان آموزش و پرورش، سازمان تامین اجتماعی و وزارت نفت طی نامه‌یی از اعتصاب کنندگان اوین حمایت کرده و اعلام کردند که آنها شایسته گسترده‌ترین حمایتها هستند.
 در کشورهای خارجی همچون سوئد و کانادا و ... تظاهراتی در حمایت از اعتصاب غذای این دو زندانی سیاسی برگزار شد.
روز 22 اردیبهشت جعفر عظیم زاده بعلت ضعف شدید قادر به دیدار با خانواده اش نبود و به سالن ملاقات نرفت.
روز 25 اردیبهشت در پانزدهمین روز اعتصاب غذا؛ آقای اسماعیل عبدی معلم زندانی و یار همراه وی از زندان آزاد شد. 
پس از آزادی اسماعیل عبدی؛ جعفر عظیم زاده در نامه ای نوشت:یار و هم‌بندی عزیز و مقاومم اسماعیل عبدی با قرار وثیقه سیصد میلیونی آزاد شد. وی بدون حکم قطعی قضایی و به صرف خواست و اراده نهادهای امنیتی مدت یازده ماه در زندان بود.آزادی اسماعیل در عین حال که بسیار شعف‌انگیز و مسرت‌بخش است، اما به معنای برداشته شدن حتی قدمی کوچک در راستای تحقق خواسته‌های ما و میلیون‌ها معلم و کارگر نیست.
وی اضافه میکند:آزادی او نه تنها نمی‌تواند مدعایی بر رسیدگی به خواست‌های ما و میلیون‌ها کارگر و معلم باشد؛ بلکه به نظر می‌آید با هدف تحت‌الشعاع قرار دادن و محدود کردن دامنه‌ی (کارگر و معلم) جنبش رو به گسترش صورت گرفته باشد که حول خواست پایان دادن به امنیتی کردن اعتراضات کارگران و معلمان و اعتراض به وارد کردن اتهامات سنگین امنیتی به فعالین صنفی در اقصی نقاط کشور و در گستره‌ای جهانی آغاز شده است.
روز ۷ خرداد 95 در بیست و نهمین روز اعتصاب غذا؛ جعفر عظیم زاده پیامی برای سازمان جهانی کار ILO فرستاد.وی در این پیام صوتی که از درون زندان فرستاده بود به دستگیریها و محکومیت تعداد زیادی از کارگران از جمله بهنام ابراهیم زاده و محمد جراحی اشاره کرد و گفت:در طول یک سال گذشته صدها کارگر بدلیل اعتراضات مسالمت آمیز به اخراج و عدم پرداخت مزد به دادگاهها احضار ،تهدید و مورد بازداشت و پرونده سازی قرار گرفتند و اکثریت بالایی از نماینده ها و فعالین موثر معدود تشکلهای مستقل کارگران و معلمان در دادگاهها به زندانهای طویل المدت از 5 تا 14 سال محکوم و منتظر تایید و اجرای این احکام ظالمانه میباشند.
عظیم زاده در بخش دیگری از پیامش با اشاره به شلاق زدن کارگران زحمتکش و معترض آق دره اضافه کرد:در ایران کوچکترین و مسالمت آمیزترین اشکال اعتراضی کارگران در محیطهای کار برای دریافت ماهها حقوق معوقه و یا اخراج و مسائلی از این دست ،بلافاصله با حضور نیروهای امنیتی در محل و امنیتی کردن این گونه اعتراضات با هدف ارعاب کارگران مواجه میشود، در اینجا کارگرانی را که به اخراج و یا عدم پرداخت مزد اعتراض میکنند، با حکم قضات همچون عهد بربریت شلاق میزنند .آخرین نمونه چنین مجازات شنیعی علاوه بر موارد متعددی که توسط تشکلهای مستقل کارگری ایران در طول سالهای گذشته به آن سازمان گزارش شده است، 17 کارگر معدن طلای آق دره در آذربایجان شرقی میباشد که حدود دو هفته پیش حکم شلاق در مورد آنها در ملا عام اجرا شد.
وی سپس از سازمان جهانی کار خواست که دولت ایران را متعهد و ملزم به رعایت حقوق بنیادین کارگران ایران ،پایان دادن به امنیتی کردن اعتراضات صنفی کارگران و معلمان و خارج کردن اتهامات امنیتی از پرونده های مفتوح کارگران و معلمان معترض و پرونده های فعالین صنفی زندانی بنمایند.
روز دهم و یازدهم خرداد ماه در سی و دومین روز اعتصاب غذای جعفرعظیم زاده؛ خانواده ایشان به همراه عده ای از دوستانش از ساعت ۱۰ صبح مقابل مجلس در تهران تجمع کردند . این تجمع روز 11 خرداد نیز در مقابل مجلس و دفتر ریاست جمهوری روحانی ادامه یافت.
گفتنی است که علیرغم وخامت وضعیت جسمی این زندانی سیاسی و فعال کارگری؛ هیچگونه رسیدگی از طرف مسئولین قضاییه و ارگانهای دیگر در این خصوص صورت نگرفته است.

اقای عظیم زاده در طول مدت اعتصاب غذای خود با مشکلاتی همچون از کار افتادن کلیه ها٫افت شدید فشار خون٫ضعف بینایی٫سرگیجه و کاهش شدید وزن دست و پنجه نرم کرده است.
وی ۴ بار به بیمارستان منتقل شده و هر بار بدون هیچگونه مداوایی به زندان برگردانده شده است.
آقای عظیم زاده در سی و ششمین روز اعتصاب غذا اعلام کرد در اعتراض به عدم توجه مسئولین قضایی و حکومتی جمهوری اسلامی به خواست برحق برداشته شدن اتهامات امنیتی از روی فعالیتهای صنفی و عدم انجام کمترین اقدامی در این زمینه در طول نزدیک به چهل روز اعتصاب غذا از مراجعه به بهداری زندان جهت تست فشار خون و اندازه گیری وزن روزانه خودداری و مطلقا حاضر به اعزام به هیچ بیمارستانی نخواهد شد.
روز 15 خرداد زندانی سیاسی افشین بایمانی اعلام کرد که از این روز در حمایت از زندانیان سیاسی اعتصابی دست به اعتصاب غذا می زند.
دو زندانی سیاسی دیگر در زندان اوین علی معزی و امیر امیرقلی نیز در  حمایت از خواسته های جعفر عظیم زاده و در همبستگی با وی اعلام کردند که به مدت دو روز اعتصاب غذا خواهند نمود.
این اعتصاب غذا یکی از طولانی ترین اعتصاب غذاهای اخیر زندانیان سیاسی در ایران است که همچنان ادامه دارد.
نه به زندان - نه به اعدام با حمایت از تمامی خواسته های آقای جعفر عظیم زاده؛ ایجاد تشکل های مستقل کارگری و برخورداری از سندیکا برای فعالیت کارگران در ایران را از حقوق اولیه کارگران می داند و از عموم فعالان مدنی و سیاسی میخواهد که برای نجات جان این زندانی سیاسی با همه توش و توان خود فعالیت کنند.

نه به زندان - نه به اعدام
16 خرداد 1395


در کانال تلگرام نه به زندان نه به اعدام خبرهای ما را دنبال کنید


هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر