به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان نه به اعدام؛ ۲۶۵ تن از نمایندگان پارلمان اروپا در بیانیه مشترکی نقض حقوق بشر در ایران را محکوم کرده و خواهان شکیل کمیسیون تحقیق درباره قتلعام زندانیان سیاسی؛ سپردن عاملان جنایت علیه بشریت به دادگاه بینالمللی و قرار دادن سپاه پاسداران در لیست سیاه شدند.
در اين بيانيه نمايندگان امضا كننده با ابراز نگرانى از تعداد زیاد اعدام ها در ایران تاكيد كردند كه بیش از ۳۰۰۰ تن در اولین دوره رئیس جمهور موسوم به "معتدل" ، حسن روحانی ، به دار آویخته شده اند.
اين بيانيه به گزارش عفو بین الملل اشاره کرده که گفته ایران به تنهایی، ۵۵ درصد اعدام های ثبت شده در دنیا در سال ۲۰۱۶ را انجام داده است. در حال حاضر ایران بیشترین اعدام ها در جهان نسبت به جهان را به اجرا در می آورد. ایران همچنین دارای رتبه اول در اعدام زندانیانی است که در هنگام دستگیری زیر ۱۸ سال سن داشتند.
بيانيه مذكور به اظهارات روحانى در يك سخنرانی علنی كه از تلویزیون ایران پخش شده، اشاره كرده كه روحانی اعدام ها را یک قانون خوب و قانون خدا توصیف کرده بود. وی همچنین حمایت کامل خودش را از بشار اسد به طور علنی ابراز داشته است، حتی بعد از حمله شیمایی در آوریل که بسیاری از مردم منجمله کودکان کشته شدند.
نمایندگان پارلمان اروپا در بيانيه خود افزوده اند: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران که عمده اقتصاد ایران را کنترل میکند، در سرکوب داخلی و صدور مرگ و نابودی به سایر نقاط منطقه درگیر است."
بنا به اين بيانيه، " بر طبق قوانین رژیم ایران، زنان از رئیس جمهور شدن و دستیابی به کرسی های بالای قوه قضایی و بسیاری نقاط دیگر ممنوع هستند. زنان به خاطر بدحجابی سرکوب می شوند و بسیاری از فعالین زنان به زندان های طولانی مدت محکوم شده اند. دختران ۹ ساله می توانند حتی به ازدواج ناپدری های خود دربیایند. "
اين بيانيه به اسنادی که اخیرا توسط احمد منتظرى در داخل ایران افشا گردید، اشاره كرده كه تایید کرده وزیر کنونی دادگستری ایران، یک عضو کلیدی کمیسیون به اصطلاح مرگ بود که اعدام دست جمعی بیش از ۳۰ هزار زندانی سیاسی، شامل چندین هزار زن را در ایران در تابستان ۱۹۸۸ تایید کرد. این قتل عامی است که عفو بین الملل انرا یک جنایت علیه بشریت نامیده است. بیشتر قربانیان وابسته به اپوزیسیون، سازمان مجاهدین خلق ایران بودند.
امضا كنندگان بيانيه از کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل و شورای حقوق بشر ملل متحد خواستند تا یک کمیسیون تحقیقاتی برای قتل عام زندانیان سیاسی ایران در ۱۹۸۸ تشکیل بدهند.
درباره انتخابات در ایران ، نمایندگان پارلمان اروپا اعلام كردند كه اين انتخابات " آزاد و عادلانه نیستند. اپوزیسیون حق شرکت ندارد. تمامی کاندیدا ها باید اعتقاد قلبی خود را به اصل ولایت فقیه ابراز دارند. یک ارگان غیر منتخب به نام شورای نگهبان، که اعضای آن توسط ولی فقیه، آیت الله خامنه ای منصوب می شوند، اکثر کاندید ها را رد صلاحیت میکند."
آنان از اتحادیه اروپا و کشورهای اروپایی عضو آن، از امریکا و سازمان ملل خواستند تا نقض حقوق بشر در ایران را محکوم کرده، سپاه پاسداران را در لیست سیاه بگذارند.
اين نمايندگان همچنين درخواست كردند که تمامی افرادی که در جنایات علیه بشریت نقش داشتند به دادگاه بین المللی آورده شوند و نيز هرگونه توسعه روابط با ایران باید به بهبود روشن حقوق بشر، حقوق زنان و توقف اعدام ها مشروط باشد".
از سوى ديگر ، ژرارد دوپره ، رئیس گروه دوستان ایران آزاد در پارلمان اروپا ، از تنظيم كنندگأن اين بيانيه مشترك، خود در بيانيه اى جداگانه گفت :" امروز ما حمایت ۲۶۵ نماینده پارلمان اروپا از یک بیانیه مشترک درباره حقق بشر در ایران را اعلام میکنیم."
وى افزود: "همکاران من که این بیانیه را امضا کرده اند از تمامی گروه ها و تمایلات سیاسی در پارلمان اروپا هستند. آنها شامل ۴ نایب رئیس پارلمان اروپا و ۲۳ تن از روسای کمیسیون ها و هیئت ها می شوند. این به روشنی نشان می دهد که وقتی موضوع نقض حقوق بشر، سرکوب زنان و اقلیت ها و حمایت رژیم ایران از تروریزم، مطرح است، ما همگی متحد می باشیم. "
آقاى دوپره تاكيد كرد:ما همچنین بسیار نگران نقش تخریب کننده رژیم ایران در منطقه هستیم. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بیشتر در سوریه و عراق فعال است و باید در لیست های بین المللی سیاه قرار بگیرد."
وى افزود: "سپاه پاسداران همچنین بیشتر اقتصاد ایران را می چرخاند. لذا کمپانی های اروپایی ما که میخواهند قرارداد های اقتصادی با ایران امضا کنند، این ریسک بالا را دارند می کنند که مستقیم یا غیر مستقیم با سپاه پاسداران دارند قرار داد می بندند که در واقع یک سازمان تروریستی است".
به نقل از العربیه
در کانال تلگرام نه به زندان نه به اعدام خبرهای ما را دنبال کنید
#پارلمان_اروپا #سپاه #قتل_عام
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر